2015. aug. 8.

Könyves TAG - Tea Book TAG


Mostanában a könyves bloggerek között egyre népszerűbb ez a TAG, és mivel imádom a teát, én sem maradhatok ki a jóból. Sajnos így nyár közepén még nem aktuális a téma, de alig várom, hogy lehűljön végre az idő. Egyébként ezt a kérdéssort Brigi oldalán láttam meg legelőször, és ha tetszik, ti is töltsétek ki bátran!

1. INSTANT TEA, avagy a legrövidebb könyv, amit tavaly olvastál.
Simon Márton: Polaroidok

Ha valaki esetleg még nem tudja, az oldal ebből a könyvből kapta a nevét - maga a "Metaforaszennyezés" egy önálló vers a kötetben, ami különösen megtetszett.

2. ZÖLD TEA, avagy egy könyv zöld borítóval.
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Egy könyv, aminek nem csak a borítója, a neve is zöld. Tavaly olvastam el a sorozatot, egyszerűen letehetetlen könyv. Egyedi és izgalmas történet fantasztikus szereplőkel, és a tetejében hatalmasakat is nevettem rajta. Bár nem tartozik az abszolút kedvenceim közé, nagyon közel áll a szívemhez a teljes sorozat.


3. FORRÓ CITROMOS TEA MÉZZEL, avagy egy könyv, ami átmelengeti a lelked.
L. M. Montgomery: A kék kastély

Rengetegszer emlegettem már és fogom is, mert ez egy olyan könyv, ami nem kapja meg a megérdemelt népszerűséget. Az egyik legtanulságosabb olvasmány, örök érvényű igazságokkal a sorai között. Talán ez az a történet, ami a legtöbbet hozzám tett.

4. ÖTÓRAI TEA, avagy egy könyv, amit angolul (vagy más nyelven) olvastál.
Marie-Aude Murail: Simple

A legelső idegen nyelvű könyv, amit olvastam. Legelőször franciául, csak aztán magyarul (Lakótárs kerestetik!). Nagyon szeretem, mert elképesztően tanulságos és szívmelengető történet - egy fivérről szól, aki elvállalta, hogy gondoskodik autista testvéréről.

5. GYÓGYTEA, avagy egy könyv, amit nem élvezetből, hanem kényszerből olvastál el.
William Shakespeare: Cymbeline

Ehhez a ponthoz írhattam volna bármelyik kötelező olvasmányt, de olyat szerettem volna, ami tetszett. A Cymbelinere valójában egy kihíváshoz volt szükségem, és bár sokan kritizálják ezt a könyvet, bátran állítom, hogy ez volt az eddigi legizgalmasabb és legösszetettebb dráma Shakespeare bácsi tollából, amit valaha olvastam.


6. FEKETE TEA, avagy egy olyan akciódús könyv, amin soha, de soha nem tudnál elaludni.
James Dashner: Az útvesztő

Egyszerűen letehetetlen. Kellően rövidek a fejezetek, viszont mindegyik izgalmasan zárul, hogy megőrülj a folytatásért. Éppen az olyanoknak való, mint én, akik akkor sem képesek egyszerre sokat olvasni, ha belemerültek a könyve.

7. JEGES TEA, avagy egy igazi, hamisítatlan nyári kaland.
Sarah Dessen: Álom két keréken

A történet klisés: egy lány az apjánál tölti a nyári szünetet a tengerparton egy teljesen idegen városban, ahol beleszeret a furcsa fiúba, és boldogan élnek, amíg. Csakhogy ez az eddigi legjobb, legizgalmasabb, legszerethetőbb klisés sztori, amit valaha olvastam. Már csak az írónő miatt is megéri elolvasni.

8. KALINKA SZAMOVÁR, avagy egy könyv, amit csak az alkohol tett volna elviselhetővé.
Leiner Laura: Akkor szakítsunk

Bár a Szent Johanna Gimi előttieket még nem olvastam, bátran mondom, hogy ez a legrosszabb dolog, amit Leiner Laura valaha alkotott. Olyan, mintha gyorsan összecsapott volna valamit az olvasótáborának, hogy ne unatkozzanak, amíg ki nem jön a következő sorozat. Bocsánat az erős szavakért, de: a főszereplő személyisége borzasztóan undorító, az összes többi szereplő egyszerűen csak szánalmas, a történet sablonos. Valójában ezt a valamit még néhány liter vodka sem tehette volna elviselhetővé.

Ha tetszett a TAG, töltsd ki te is! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@sateenkaarigirl

Kövess