2015. szept. 30.

5+1 tipp a tökéletes szelfihez

               
Ismerős az érzés, amikor elhatározod, hogy csinálsz magadnak egy új profilképet, de a 60 képből egyik sem felel meg, így törlöd az összeset? Ilyenkor sokan csúnyának érzik magukat, de ez talán inkább a kép minőségének köszönhető. Egy jó beállás vagy éppen megfelelő fényviszonyok rengeteget dobhatnak a fényképen. 

1. Kicsit feljebb!
Ha a telefont nem szemmagasságban, hanem kicsit feljebb tartod, amikor fotózol, jobb végeredményt kaphatsz. Persze ki kell tapasztalnod, hogy mutatsz jobban a képeken, de mindenképpen próbáld ki ezt a trükköt. Viszont alulról ne nagyon fotózd magadat!

2. A háttér is számít
Egy jó háttérrel nagyszerű lehet a fotó. Például ha szabad levegőn vagy, ne selfiezz úgy, hogy idegen emberek is látszanak a képen, főleg, ha az arcuk tisztán kivehető. Nevetségessé teheti vagy elronthatja a fotót, arról nem is beszélve, hogy senki sem szívesen szerepelne egy olyan fotón, amiről nem tud.
Otthon ha egyszerűen nincs jó hely háttérnek, sem szabad vagy jó színű falfelület, feszíts ki egy lepedőt vagy takarót valahova!

3. Természetes fény
Miért is? Elsősorban a színek miatt. Gondolom nincs profi fotósfelszerelésed és saját világításod, az olvasólámpa fénye pedig túl sárgás ahhoz, hogy normálisan nézz ki a képen.

4. Tükörrel, csak másképp
Felejtsük el a tükörben pózolást - hacsak nem egész alakos képet szeretnénk, például az outfitünkről. Akkor használjuk a tükröt, amikor nem a telefon első, hanem hátsó kamerájával fotózunk, az ugyanis jobb minőségű képet csinál, a tükör segítségével pedig tudjuk nézni a telefon képernyőjét, mintha az első kamerával fényképeznénk.

5. Kis utómunka
Itt most nem a Photoshopolásra buzdítok mindenkit, sőt, úgy nem lesz igazi a kép, ha teljesen átdeformálod magadat. Az már nem te leszel, a selfie-nek pedig pontosan az a lényege, hogy magadat fotózod. Nem, én most az apróbb simításokra gondolok, mint például az effektek. A legjobb, ha nem használsz semmilyet, vagy csak olyat, ami alig látszik. A haladó beállítások közül én élesítést használok mindig, ez látszólag kicsit dob a fotó minőségén, illetve néha fade-et.

+1 Mosolyogj!
A legszebb fotók csak úgy születnek, ha mosolyog az ember. Művészi képeknél természetesen más a helyzet, de ha csak egy egyszerű selfiet szeretnél magadról, mindenképpen mosolyogj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@sarah.flp

Kövess