Könyves TAG - Hét főbűn TAG

by - szombat, szeptember 19, 2015

              
Szeretem, ha valami kreatív, ilyen könyves taggel pedig még nem találkoztam. Itt láttam meg, töltsétek ki ti is!
1. kapzsiság
– Melyik a legolcsóbb könyved? Melyik a legdrágább?

Ha csak azokat nézem, amiket én vettem, akkor a legolcsóbb Dante Pokol című könyve (850 Ft) volt, a legdrágább pedig a két francia szótáram (a kettő együtt körülbelül 14.000 Ft volt).

2. harag
– Melyik íróval állsz utálom/szeretem viszonyban?

Nincs olyan író, akit utálok, csak, akinek a könyveit nagy ívből elkerülöm (magát az írónőt viszont bírom, tetszik a stílusa és a jelleme). Olyan viszont természetesen van, akit szeretek, például Sarah Dessent imádom, fantasztikus szerző, a könyvei minden szempontból tökéletesek (számomra), ahhoz képest, hogy inkább a jövőben játszódó történeteket szeretem, és nagyon kevés mai könyvet olvasok.

3. falánkság
– Melyik könyvet faltad örömmel úja és újra minden megbánás nélkül?

Kevés ilyen volt, néha nem tudom újraolvasni a könyveket. Az egyik a Szent Johanna Gimi negyedik része volt, amikor még szerettem a sorozatot, vagy háromszor elolvastam, mert nem volt meg a következő könyv, de valamit mindenképpen akartam olvasni. A másik, amire emlékszem, az Szabó Magdától az Abigél volt, a kedvencem a kötelezők közül, nagyon szerettem, ráadásul jó emlékek kötődnek hozzá (mindig nyaralás közben olvastam).

4. lustaság
– Melyik az a könyv, amelyiket elhanyagoltad lustaságból kifolyólag?

Na, ilyen viszont sok van, tudni illik, nagyon lusta típus vagyok. Egy kivételével az összes Shakespeare-drámát, amit eddig olvastam - kilencet - ide sorolnám, kettőt félbe is hagytam, de egyszer majd azokat is elolvasom. Amikre még emlékszem, az A szürke ötven árnyalata és A könyvtolvaj, ezeket is félbehagytam.

5. büszkeség
– Melyik az a könyv, amiről beszélni szoktál, ha nagyon intellektuális olvasónak akarsz tűnni?

Ilyen helyzetbe még sohasem kerültem, de valószínűleg Shakespeare könyvekről vagy kötelezőkről beszélnék.

6. bujaság
– Mely tulajdonságokat találod legvonzóbbnak egy férfi/női karakterben?

Férfi karakterben a titokzatosságot mindenképpen, a bátorságot, fizikai és mentális erőt, kedvességet, tapintatot, türelmet... A nőkben szintén a titokzatosságot, mentális erőt és a bátorságot, valamint a jó és egyedi stílust.

7. irigység
– Mely könyveket szeretnéd a leginkább megkapni ajándékba?

John Green összes magyarul megjelent könyvét, kivéve az Alaska nyomábant (mert az már megvan), és még - bár már elolvastam - a Párválasztó sorozatot, mert az a kedvencem és szeretném, ha meglenne könyvben is, de a teljes Végzet Ereklyéi sorozat is jól jönne.

Hasonló bejegyzések

6 megjegyzés

 1. Nagyon jó lett! Imádtam a bejegyzést!
  Minden posztod elolvasom amúgy, buszon vagy suliba szünetekbe.
  Tetszik a blogod, de ez a bejegyzés különösen tetszett! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, nagyon aranyos vagy, köszönöm! :3

   Törlés
 2. Eredetileg én nagyon nem bírom a TAG posztokat, de valahogy nekem mindig sikerül olyanokat találnod, aztán olyanokat írnod, hogy egyszerűen megjön a kedvem nekem is egyet-egyet kitölteni. ^-^
  Nagyon tetszett a poszt~ :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nina, köszönöm! :3 Pedig ez nem is egy "nagy" poszt, amire annyira büszke vagyok. Vicces, hogy amúgy már július óta ott csücsült a piszkozatok között készen, de csak most publikáltam... :')) El nem tudom képzelni, mi tetszett benne nektek ennyire.
   Na hajrá, én speciel imádom az ilyeneket, főleg, ha ilyen kreatívak, mint ez a tag.

   Törlés
 3. Mi tetszett benne? Az, hogy érződik az őszinteség a soraidban :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, köszönöm. :)) Az őszinteség híve vagyok.

   Törlés