Könyves tag - Órarend Book tag

by - szombat, szeptember 05, 2015

           
Ezt a kihívást ezen az oldalon láttam meg, és mivel sajnos aktuális a téma, gondoltam, érdekelhet titeket. Tehát íme, kitöltöttem az Órarend című könyves taget.

MATEK - egy nagyon unalmas könyv
John Green: Alaska nyomában

Kövezzetek meg, de szerintem unalmas könyv volt. Már az elején tudtam, hogy mi fog történni, pedig bele sem lapoztam, a cselekmény csak "azelőtt" volt érdekes (nem izgalmas, csak érdekes), "azután" pedig majdnem elaludtam olvasás közben. Viszont egyáltalán nem utálom ezt a könyvet, szerintem olyanok is kellenek, ahol nem remegsz az izgalomtól. Egyébként pedig John Green zsenialitása, a szereplők jelleme, kidolgozottsága és a történet hangulata kompenzálta.

TESI - egy könyv, melyben valamilyen sport szerepel
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

A kviddics sportnak számít? A könyvben tutira az, de most igazából az a kérdés, hogy elfogadható-e itt a Harry Potter...

KÉMIA - egy könyv, amit régen szerettél, de most már nem
Leiner Laura: A Szent Johanna Gimi (összes)

Egyszerű: kinőttem belőle. Már látom, mennyire irracionális történet, nekem pedig nagyon fontos, hogy egy könyv valósághű legyen, pláne egy olyan, ami a mai világban játszódik fantasy elemek nélkül, és nincs túl mély mondanivalója. Ezen kívül még a szereplők egyszerűsége is nagyon idegesít, szeretem a kidolgozott karaktereket.

TÖRTÉNELEM - egy történelmi témájú könyv
Gárdonyi Géza: Egri csillagok

Senkinek sem kell bemutatnom ezt a könyvet. :) Drága édes öcsikém most szenved vele, 10 oldalt sem olvasott el a nyáron lustaságból. Én viszont nagyon szeretem.

IDEGEN NYELV - egy idegen nyelven írt könyv

Olvasnom kéne valamit idegen nyelven, hogy tudjak valamit ide írni... A legtöbb tagben visszaköszön ez a kérdés. :)

IRODALOM - egy klasszikus regény
Molière: Tartuffe

Féltem tőle, mert az első Molière, amit olvastam (A fösvény) nem nyerte el a tetszésemet... Talán csak dacból, mert akkor nem voltam megbarátkozva a gondolattal, hogy drámát kell olvasnom, de mostanra már semmi bajom sincsen velük. Mindegy is. Viszont a Tartuffe nekem nagyon tetszett, izgalmas volt. Egy olyan kötelező, amitől nem kell félni.
         
FÖLDRAJZ - egy különleges országban játszódó könyv
William Shakespeare: Hamlet

Azért választottam ezt, mert nem sok olyan könyv van, ami Dániában játszódik. De egyébként tényleg különleges ország; Európában itt a legboldogabbak az emberek - de a világ toplistájában sem maradnak le sokkal. Kiskoromban állandóan térképeket nézegettem, és amióta az eszemet tudom, mindig is el akartam jutni oda, pedig semmit sem tudtam az országról.

NYELVTAN - egy könyv, melyben rengeteg nyelvtani és nyelvhelyességi hibát fedeztél fel

Egy jó ideje gondolkozok már, találtam-e ilyen hibákat valamelyik könyvben, amit olvastam, de nem jut eszembe semmi, vagy csak egyszerűen nem vettem észre.

FIZIKA - egy könyv, amit mindig is utáltál, és utálni is fogsz
Leiner Laura: Akkor szakítsunk

Kicsit furcsa számomra a kérdés megfogalmazása. Csak azóta utálom, amióta elolvastam... De mindegy is. A Tea Book tagben már egy kis ízelítőt kaptatok abból, mennyire nem tetszett ez a "könyv", és bár szeretem szidni, mert megérdemli, most nem teszem.

INFORMATIKA - egy könyv, amiről nem tudod eldönteni, szeretted-e vagy sem
William Golding: A legyek ura

Körülbelül a feléig-háromnegyedéig nagyon nehezen haladtam vele. Nem volt izgalmas, és így kedvem sem sok, hogy folytassam. Aztán (nem fogom lelőni a poént) valaki meghalt... És még valaki Onnantól kezdve faltam. Kedvelem a durva, szomorú történeteket... De ez a második haláleset nagyon sokkoló volt. Iszonyatosan meglepett és lefagytam. És jött egy még durvább befejezés. Ez a vége igazából nagyon tetszett, de az eleje nem túlságosan, ezért nem tudom eldönteni, összességében szeretem-e.

BIOLÓGIA - egy könyv, amit időnként szeretsz, időnként nem
Veronica Roth: A hűséges

Ez a kérdés szintén kicsit furcsa, legalábbis szerintem... Elég nehezen tudom értelmezni, de az egyetlen könyv, amit ide tudnék írni, az A hűséges. Ugyan még a felénél sem tartok, a Tobias szemszögéből írt fejezetekkel nagyon nem tudok megbarátkozni. Szerintem nagy hiba volt ezt az utolsó részt így megírni, nem szeretek több szemszöges könyveket olvasni. Viszont maga a történet tetszik.

ÉNEK - egy zenei témájú könyv
Leiner Laura: Késtél

Igazából ez a kicsit följebbi "amiről nem tudod eldönteni, szeretted-e vagy sem" kategóriába is tökéletesen passzolna, de oda több jelöltem is volt. Ez egyébként egy tökéletesen zenei témájú könyv.
        
TECHNIKA - egy könyv, amit vártál, de nagy csalódás volt
William Shakespeare: Romeo és Júlia

Mivel klasszikus, mindig is el szerettem volna egyszer olvasni, aztán kötelező lévén nyolcadikban kénytelen voltam. A leggyűlöltebb Shakespeare művem lett. De nem, amúgy semmi bajom Shakespeare-rel. Sem a műveivel (ezen kívül). Sem a régi nyelvezettel. Viszont ezzel a túlzott romantikával, nyáladzással, drámázással már van. Magyarul a története miatt nem tetszett.

ETIKA - egy sok tanulságot tartalmazó könyv
L. M. Montgomery: A kék kastély

Ezt a könyvet az általános iskolás osztályfőnökömtől kaptam ballagásra (pedig egyébként nem is abban az iskolában végeztem). Örültem neki, nagyon kedves volt tőle, meglepődtem, de félretettem, és csak a következő őszi szünetben vettem elő. Molyon a kedvenceim között végezte. Fantasztikus könyv, és mindenkinek teljes szívemből ajánlom, mert nagyon tanulságos: egy lányról szól, akit a családja semmibe vesz, megtudja, hogy haldoklik, és elkezd lázadni. Ráadásul nem a mai korban játszódik, így szerintem még érdekesebb. :)

RAJZ - egy könyv, aminek gyönyörű a borítója
Kiera Cass: A Párválasztó

A sorozat egyik borítója szebb, mint a másik, de talán nekem a legelső tetszik a legjobban: a színe egyszerűen csodálatos, a háttere szebben néz ki, mint a másik kettőé és a lány arca félig takarásban van - valamiért jobban szeretem azokat a képeket, ahol vagy egyáltalán nem, vagy csak részben látszik az arc.

OSZTÁLYFŐNÖKI - egy vicces könyv
Kerstin Gier: Smaragdzöld

Igazából az egész sorozaton nagyon sokat röhögtem, de talán ez volt a legjobb. Anya többször is bekopogott a szobámba, hogy min nevetek ennyire és kicsit fogjam vissza magam, mert azért szomszédaink is vannak.

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés