Önismereti TAG

by - szerda, szeptember 02, 2015

           
A változatosság kedvéért most nem egy könyves taget hoztam. A Pillecukor blogon láttam meg, nem hagyhattam ki.

1. mi az, amit ma meg tudsz tenni, de tavaly még nem voltál rá képes?

Beszélgetni. Hihetetlen, de tavaly nagyon nehezen tudtam beszélgetést kezdeményezni, pedig szükség lett volna rá, hiszen nyolcadik félévében osztályt váltottam... Akkor meg sem szólaltam, csak ha nagyon muszáj volt. Most sokkal könnyebb, néha be sem áll a szám. :)

2. hogyan állítanád fontossági sorrendbe a következő szavakat: boldogság, pénz, szerelem, egészség, hírnév?

Igazából: pénz, boldogság, szerelem, egészség, hírnév.
És szeretném, ha ez lenne: boldogság, szerelem, egészség, pénz, hírnév.

3. egyetlen mondatban válaszolj: ki vagy te?

Egy törékeny lány, aki jobban érzi magát a monitor mögött, mert ez az egyetlen hely, ahol hasznos és értékelhető teljesítményt nyújt.

4. miről szeretnél ismert lenni?

Egyedül azt tudom, hogy írni szeretnék, és nem egy-két embernek. A nagy álmom, hogy egy olyan disztópia-sorozatot írjak, mint az Éhezők viadala vagy a Párválasztó, de ez szinte lehetetlen. Egy Leiner Laura-szintű népszerűséggel is nagyon meg lennék elégedve.

5. ki az, aki mellett jobban érzed magad a bőrödben?

Az egyik osztálytársam, akire mindenben támaszkodhatok, mindig segít, megnyugtat és bátorít. Imádok vele lenni.

6. mi az a 3 tulajdonság, ami a legfontosabb számodra a barátságban?

Ami először eszembe jut, az az őszinteség. Azzal, ha megmondod a barátodnak, hogy például ezt a bizonyos dolgot nem jól csinálja, vagy nem áll jól rajta a ruha, csak jót teszel neki. Én elvárom a barátaimtól, hogy a szemembe mondják a véleményüket, ha kérdezem - de akkor is, ha nem -, akár pozitív, akár negatív, sőt, még hálás is vagyok érte.
Fontos, hogy minden elmondhassak neki, és szeretném, ha ő is így tenne. A kölcsönös bizalom számomra alap dolog. Valamint a kalandvágyás, vagy nem is tudom, hogy lehetne megfogalmazni. Lényeg, hogy ne mondjon nemet minden apró kiruccanásra.

7. mit gondolnak mások rólad, ami egyáltalán nem igaz?

Valami olyasmit hallottam, hogy "velem nem lehet megbeszélni semmit". Éppen ellenkezőleg, ha az az illető meg akarná beszélni velem azt a dolgot, és nem csak a levegőbe kiabálna, akkor...

8. mi az a dolog, amit egy hajótörés esetén sem tudnál elveszíteni, amit senki sem vehetne el tőled?

Mindenemhez nagyon ragaszkodom, de amit kiemelnék, az a telefon, fülhallgató, laptop, e-reader és könyv, ha van nálam (főleg, ha kölcsönkönyv).

9. ha lehetne egy üzeneted, amit az egész világ számára eljuttathatsz, mi lenne az?

Nekem nincsenek világmegváltó gondolataim, amik beugrottak, az csak az emberek egy részére vonatkozna, nem az egész világnak.

10. mi az, amire azt mondtad, hogy soha, és a végén mégis megtetted?

Először nem akartam ide leírni, de ez a tag rólam szól, ez hozzám tartozik, néha még aktuális is, ráadásul nem jutott más az eszembe: a vagdosás.

11. mi az, amiről teljesen más véleménnyel voltál 5 évvel ezelőtt?

5 évvel ezelőtt minél hamarabb szerelmes akartam lenni, hogy legyen egy barátom, mert az egyik osztálytársamnak akkor lett az első... Mentségemre szóljon, 11 éves voltam. Most ezt az okot undorítónak tartom, a szerelem annál komolyabb dolog.

12. van bakancslistád?

Van, és remélem, mindent teljesíteni tudok róla, még mielőtt... :)
Itt elérhetitek.

13. mennyire vagy előítéletes?

Sajnos néha hajlamos vagyok rá, de igyekszem elnyomni és próba után ítélni.

14. mit gondolsz, mi az, amire a modern társadalomnak nincs is szüksége?

Pillanatnyilag nem jut eszembe semmi sem - de szerintem máskor sem fog. Azt hiszem, már nagyjából kizártuk azt, amire nincs szükségünk. A vallás ugrott be, de igazából sokaknak még mindig szüksége van rá, hogy higgyen, így ez nem az igazi. Nekem speciel nincs szükségem rá.

15. ha visszamehetnél az időben és elmondhatnál valamit az egykori önmagadnak, mi lenne az?

Két dolog is van: "ne a francia szakot válaszd gimiben, mert megbánod!" és "jobban koncentrálj az angolra, hogy tudj is valamit belőle!".

Hasonló bejegyzések

2 megjegyzés