2015. okt. 4.

Top 5 idegesítő könyves karakter

              
Az előző bejegyzésben összegyűjtöttem a számomra top 5 könyves férfikaraktert, most pedig az idegesítőek jönnek. Nem, a képpel ellentétben nem csak lányok. Szintén azt mondom, ha tetszik a bejegyzés témája, nyugodtan írjatok egy hasonlót a saját blogotokra, vagy esetleg kommentben! :)

5. Hannah Baker - Tizenhárom okom volt
Nem irritált olyan szinten, mint a többiek, de azért mégis idegesített annyira, hogy bekerülhessen a listába. Szinte a semmi miatt lett öngyilkos és mégis hatalmas drámát csinált a kazettákkal. Egyébként magát a könyvet nem utálom, csak egyszerűen idegesít, hogy azért súlyosabb okot várt volna az ember...

4. Tartuffe - Tartuffe
Nem meglepő, egyértelműen direkt idegesítő, negatív karakter, de szerintem akkor is itt a helye ezen a listán. Gyűlölöm az ilyen kétszínű embereket. Magát a könyvet viszont nagyon szeretem.

3. Romeo - Romeo és Júlia
Ez most meglepő lehet, mindenki - legalábbis a legtöbben - szeretik a Romeo és Júliát, de én nagyon nem. Nagyon-nagyon nem. Maga a történet nagyon irritál, szerintem túl van dramatizálva - jó, lehet, hogy ez a lényege a műfajnak, de a Hamlet is ugyanígy tragédia, az pedig a kedvenc könyvem Shakespeare-től. Az idegesít benne a legjobban, hogy Romeo egyébként egy másik lányba volt menthetetlenül szerelmes, még mielőtt meglátta Júliát.

2. Nagy Márk - Bexi-sorozat
Márkcsintás mindenkinek! Vagy micsoda... Bah! Ez a srác megtestesíti azt a férfijellemet, amit a legjobban gyűlölök. Szerintem ezzel mindent elmondtam. Leiner Laura karaktereiből külön "idegesítő szereplők-listát" lehetne összeállítani, de nem velük szerettem volna kitölteni ezt az öt helyet.

1. Kornélia (Lia) - Akkor szakítsunk
Az előkelő első helyezett karakter szintén Leiner Laura szüleménye. Az előzőhöz hasonlóan ugyancsak megtestesíti azt a jellemet, amit szívből gyűlölök, csak a női változatban. Egyszerűen undorító, ahogy viselkedik, legjobban egy R betűs szóval tudnám kifejezni magam, de nem akarok káromkodni a blogomon. Magát a könyvet is nagyon utálom, ezt már több könyves tag-bejegyzésben is említettem... Nagyon dühös vagyok az Akkor szakítsunkra.

2 megjegyzés:

  1. Amelyeket ismerem, azokat mind meg tudom érteni! :'D Bár én egy ideje próbálom elkerülni az ifjúsági irodalmat c: Leiner Laura pedig a Bábel óta elfelejtett valahogy írni... pedig előtte még valami jót csinált. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostanában én is kevés YA könyvet olvastam, inkább a sok kötelezőt pipálgattam ki. :) Igen, az Akkor szakítsunk például brutálisan rossz, olyan, mintha fáradtan írta volna meg és csak odadobta az olvasóinak addig, amíg összehozza a Bexi-t...

      Törlés

@sarah.flp

Kövess