Könyves TAG - Unpopular Opinion Book TAG

by - péntek, november 06, 2015

         
Mostanában nem is nagyon töltöttem ki könyves TAG-et (a múlt hónapban egyáltalán nem, ami fura, mert imádom az ilyet), úgyhogy most bepótolom ezzel, amit a Ki tudod olvasni? című blogon találtam. Ha tetszik, töltsétek ki ti is!

1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit nem szerettél
Nem egy könyv jutott eszembe, egyből három. Az Akkor szakítsunk Leiner Laurától, azt a könyvet nagyon utálom (már több bejegyzésben szidtam, nagyot csalódtam benne), a Romeo és Júlia William Shakespeare-től, ami a túlzott drámaisága miatt nem tetszett és az Alaska nyomában John Greentől, ami pedig egyszerűen unalmas volt, főleg a vége felé, amikor bekövetkezett az a bizonyos "az" (aki olvasta, érti, és talán még az is, aki nem, mert a könyv fülszövege úgy van megfogalmazva, hogy már azelőtt tudjuk, mi lesz a vége, hogy tudnánk, miről szól maga a történet).

2. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit mindenki utál, de te szeretsz
Kicsit túlzásnak tartom a kérdés megfogalmazását, mert mindenki nem utálhat egy könyvet... Mégis úgy érzem, van egy megfelelő válaszom erre, mégpedig a Hamlet. Nem mindenki szíve csücske a nehéz nyelvezet és a kötelező olvasmány léte miatt, de én nem muszájból olvastam, hanem mert érdekelt és így nem ítéltem el már azelőtt, hogy egyáltalán belelapoztam volna.

3. Egy szerelmi háromszög, ahol a főszereplő nem azzal jött össze, akivel te akartad
(Figyelem, spoilerveszély!) Éhezők viadala. Én végig Gale-nek szurkoltam, de sajnos Pítát választotta. :( Az indoklást viszont, hogy Peeta nyugodtabb, és nem Gale dühére van szüksége, hanem szeretetre, bla bla... megértettem és elfogadtam De akkor is!

4. Egy népszerű könyv műfaj, amit nem igazán szeretsz
Azt hiszem, az erotikus, bár nem tudom, mennyire nevezhető ez olyan értelemben népszerűnek, mint amire én gondolok. Elkezdtem olvasni A szürke ötven árnyalatát még régebben, de körülbelül a felénél letettem, mert - egyelőre - nem igazán érdekel.

5. Egy népszerű/közkedvelt karakter, akit te nem szeretsz
Az első, aki eszembe jutott, Peeta Mellark az Éhezők viadala-trilógiából. Nem tudom, nekem az elejétől kezdve nem volt szimpatikus, a bár harmadik rész végére már semlegessé vált. Már említettem két kérdéssel feljebb, hogy én végig Gale-párti voltam, de ezt a témát a Top 5 könyves férfiszereplő című bejegyzésben is fejtegettem.

6. Egy népszerű szerző, akit nem igazán kedvelsz
Leiner Laura. Bevallom, régen nagyon-nagyon szerettem a Szent Johanna Gimit, de akkor abba a korosztályba tartoztam, amelyiknek szól. Azóta nem igazán kedvelem a könyveit, talán pontosan azért, mert kinőttem és rájöttem, mennyire irracionálisak.

7. Egy népszerű toposz, amit meguntál (pl. "elveszett hercegnő", szerelmi háromszög...)
A szerencsétlen, és pont ez a cuki benne lánykarakterek. Egyszerűen idegbajt kapok tőlük, végigbénázzák az egész könyvet és mégis minden összejön nekik, megkapják az iskola, sőt, az ország leghelyesebb pasiját, egyszerűen irreális az egész. Idegesítő.

8. Egy népszerű sorozat, amit nem áll szándékodban elolvasni
Nem zárkózom el teljesen tőle, de ez jutott elsőre eszembe, és ez nem lehet véletlen... Népszerű is és egyszerűen nem túl szimpatikus, talán épp a mainstream-sége miatt. Ez lenne a Luxen sorozat, tudjátok, Obszidián, Ónix és a többi. Már az első kötet fülszövege sem nyerte el a tetszésem, és őszintén... a borító is elég visszataszító. Tudom, nem ez alapján ítéljük meg a könyvet, de na.

9. Sokszor mondák, "a könyv mindig jobb a filmnél", de melyik film vagy TV sorozat adaptációt szereted jobban, mint a könyvet?
Csak egy Trónok harca kiegészítőkötetet olvastam eddig, de ezt a sorozatot mondanám. Imádom, nagyon jó történet, de egyszerűen képileg jobban megragadott. Ezáltal, hogy sorozatot csináltak belőle, talán sokkal részletesebb, mint például egy Harry Potter-film, ami egy Trónok harcához talán hasonló mennyiségű tartalommal rendelkező könyv adaptációja. Azért egy 10x50 perces évad kicsit több, mint egy kétórás film.

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés