2016. ápr. 14.

Life hacks - 10 trükk a mindennapokhoz

    
Mostanában rengeteg "life hack"-et szoktam nézegetni (nem tudom, hogy lehetne szépen lefordítani magyarra ezt a kifejezést(Ó), leginkább YouTube-ra töltenek fel ilyen videókat. Úgy döntöttem, én is csinálok egy trükkös bejegyzést, de rengeteg ötletem van, úgyhogy ígérem, nem ez lesz az utolsó. :) Most csak 15 apró trükköt gyűjtöttem össze, igyekeztem olyanokat, amik már nekem is beváltak vagy hasznosnak tűnnek, illetve általánosak és mindenkinek segíthetnek.

Kipróbáltátok valamelyiket? :)

1. HANGERŐ NÖVELÉSE - ha nem elég hangos a telefonod, amikor zenét hallgatsz, állítsd bele egy pohárba úgy, hogy a hangszórója alul legyen, agy a visszhang kihangosítja a zenét. Ez működhet akár az ébresztőnél feltéve, ha nem rémíted vele halálra a szüleidet vagy a szomszédokat.

2. A HULLÁMCSAT-PROBLÉMA - ezt valószínűleg senkinek sem kell bemutatnom és a megoldás is elég ismert, de úgy döntöttem, leírom ezt is. Mától ne dobd ki az üres TicTac-os dobozokat, hiszen nem csak tökéletesen elférnek benne a hullámcsatok, még adagolónak is nagyszerű!

3. GYŰRŰK KÖNNYEBB LEHÚZÁSA - ezt a trükköt még nem próbáltam, mert nem szoktam gyűrűt hordani, de jónak tűnik: csak be kell kenni átlátszó körömlakkal a belsejüket és voilà, máris könnyebb lehúzni.

4. CELLUX VÉGE - bizonyára nem csak nekem szokott meggyűlni a bajom azzal, hogy megtaláljam a cellux végét, ráadásul általában el is szokott szakadni, mert miért is ne? Nos, én mostantól gemkapcsot fogok ragasztani rá, így meg is oldódik minden rémálmom a celluxszal kapcsolatban.
   
5. SZAGOK ELLEN: SZAPPAN - a dédnagymamám szokott tenni szappant a szekrénybe, hogy illatosak legyenek a ruhái, így mikor karácsonykor kaptunk pár szappant, a legjobb illatúakat máris beraktam a pólóim közé. Tényleg működik!

6. SZAGOK ELLEN: CIPŐBEN - rengeteg helyen ajánlják a teafiltert, hogy azt rakjunk a cipőbe, ha büdös. Ezt a módszert én még nem próbáltam, anya inkább a teafaolajra esküszik: csepegtet pár csepp olajat egy vattapamacsra és azt dugja a cipőbe.

7. ESTI GONDOLKOZÁS - biztosan nem csak én szoktam elalvás előtt gondolkozni az élet nagy dolgain és nem csak nekem születnek jó kis gondolataim ekkor. Ezért van az ágyam közelében egy jegyzettömb, hogy ha eszembe jutna valami fontos, egyből leírhassam.

8. AZ UTOLSÓ RÁGÓ - ha unod már, hogy amint meglátják, van nálad rágó, rögtön mindenki kér tőled és pillanatok alatt elfogy? Mostantól ha társaságban vagy, csak egyet vegyél ki egyszerre, így ha valaki kér tőled, mondd, hogy "bocsi, ez az utolsó".

9. MÁR MEGINT ELFELEJTETTED KIHÚZNI A TÖLTŐT? - ejnye. Mától indulás előtt tedd oda a kulcsodat vagy más fontos tárgyat a kihúzandó töltő vagy a lecsavarandó radiátor mellé, hiszen arra mindenképpen szükséged lesz, ha kilépsz a lakásból, de így nem felejted el azt a fránya töltőt sem.

10. SZÉP COPF - ha eleged van belőle, hogy nem áll meg szépen a copfod, fogj két hullámcsatot és erősítsd meg hátulról!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@sarah.flp

Kövess