Interjús TAG

by - csütörtök, május 19, 2016

    
Eltérve a megszokott könyves TAG-ektől, ez most egy kicsit személyesebb jellegű kérdéssor. Két blogon láttam egyszerre, így gondoltam, mindkettőt megemlítem: az egyik a Kávészünet című blog, a másik pedig az Unatkozó Gimnazista. Ha nektek is megtetszett, töltsétek ki ti is, kíváncsi vagyok a ti verziótokra is! :)

Milyen indíttatásból kezdtél el blogolni?
Igazából csak megtörtént, nem volt konkrétan megtervezve. Mindig is szerettem írni, már az alsó tagozatban is a fogalmazásos feladatok voltak a kedvenceim, aztán 10 éves korom környékén valahogyan belecsöppentem a honlapszerkesztés világába - bár ez még nem volt igazi blogolás. 13 éves koromban rátaláltam a Bloggerre, itt először naplókat írtam, aztán blogos történeteket, majd design- és cikkes oldalakat vezettem; de a válaszom erre a kérdésre azt hiszem, az, hogy az írási kényszer miatt kezdtem el blogolni. 

Milyen hobbid van még?
Szeretek olvasni, rajzolni és kreatívkodni, de ezek a suli miatt nagyon háttérbe szorultak az utóbbi időben. A blogoláson kívül történeteket írok, pontosabban könyvet és néha novellákat. Mostanában az írás a legnagyobb szerelmem.

Mi volt a bloggal kapcsolatos legjobb pillanatod?
Képtelen lennék egyetlen egyet kiemelni, hiszen annyi jó pillanatom volt már a Metaforaszennyezéssel... Minden egyes kommentnek, új feliratkozónak, említésnek és díjnak nagyon örülök.
    
Ha tehetnéd, feladnád a munkádat, hogy csakis a blogolásnak élhess?
Az iskolát bármikor szívesen feladnám, manapság úgysem tanulunk semmi hasznosat... Viccet félretéve elég nagy meggondolatlanság lenne ezt tenni, hiszen a blogolásból csak a nagyon szerencsés emberek tudnak megélni, tehát a válaszom egyértelműen nem.

Szerinted mik azok a tulajdonságok, amik segítik egy blognak a fejlődését?
Rendszeresen kell posztolni bejegyzéseket, legalább egyet-kettőt hetente, ez nagyon fontos, hisz nem sokan olvasnak olyan blogokat, amiktől csak havonta lehet várni frissítést. Ezen kívül mindig újítani kell és meglepetéseket okozni, legyen szó akár a design-ról, akár a tartalomról.

Kik a példaképeid?
Sosem voltak példaképeim és nem is tudom elképzelni, hogy legyen. Mindig is úgy értelmeztem ezt a példakép-dolgot, hogy leutánozunk valakit, pedig tudom, hogy igazából nem teljesen erről van szó, mégsem tudok másképp nézni erre a témára.

Mit olvasol szívesen más blogon?
Igazából csak hasonló cikkeket, mint amilyeneket én írok, tehát inkább személyes, illetve life&style bejegyzéseket. Persze néha felkeresek egy-két beauty-, divat- vagy könyves blogot, de ezek nem tartoznak bele az érdeklődési körömbe.
   
Van külön blog füzeted, amibe az ötleteidet írod?
Van, de nem sokat használom, inkább gépre írok minden jegyzetet, még hozzá kell szoktatnom magam.

Általában mennyi időt vesz el a blog egy nap?
Változó. Ha nincs sok időm és csak ránézek, válaszolok a hozzászólásokra, átnézem a bejegyzéseket,  hirdetek, akkor nagyjából fél óra, ha írok is valamit, akkor még plusz egy-két óra.

Általában hány poszt van előre megírva?
Most ebben a pillanatban egy, ami nagyon kevés, hisz amikor elkezdtem a blogot, megszabtam magamnak, hogy legalább 10 bejegyzés legyen előre megírva, amit ha nincs időm, bármikor bevethetek. Hát, most a suli miatt ez nem jött össze, de nyáron mindenképpen bepótolom.

Honnan jött a blognak a neve?
Simon Márton Polaroidok című könyvéből ez az egyik "vers".
    
Előfordul, hogy több hétre előre meg van tervezve, hogy miről szeretnél írni?
Igen, van egy úgynevezett "blogtervezőm", amiben általában az aktuális hónapot teljesen megtervezem, de rengeteg bejegyzést akár fél évre előre is beírok, ezek általában szezonális témájúak, például amik túl későn jutottak eszembe és már kicsúsztak az adott ünnepből vagy évszakból.

Mi volt az első sminkeléssel kapcsolatos terméked?
Az első körömlakkomat azt hiszem, egy hetedik osztályos kiránduláson vettem titokban, mert anyukám nem sminkeli magát és nem is szerette volna, hogy én elkezdjem. Az arcomat először a nyolcadikos ballagásra festettem ki, oda szempillaspirált és szájfényt vettem.

Mit dolgozol civilben?
Nem dolgozom, még diák vagyok.

Kedvenc sminkmárka?
Nem vagyok túlságosan tapasztalt ebben a témában, hisz csak kevés márkát próbáltam ki eddig, tehát nem tudok és nem is szeretnék egyenlőre egy nevet kiemelni, illetve szerintem nincs olyan márka, ami minden termékfajtában erős. A körömlakok kérdésében például nálam az Essence a nyertes, korrektor témában a Catrice, a szempillaspirálok közül pedig a Lovely.

Hasonló bejegyzések

2 megjegyzés

 1. Szia!
  Nagyon megtetszett a TAG, úgyhogy én is kitöltöttem. :)
  Ha esetleg kíváncsi lennél rá: http://jenniireszegesgondolatai.blogspot.hu/2016/05/interjus-tag.html
  Természetesen megjelöltem a blogod, mint forrás.
  Köszi, ha benézel! :)

  [u.i: imádom a blogod, további sok sikert hozzá! :)]
  Öleléés.

  VálaszTörlés