Könyves TAG - Coffee Book TAG

by - kedd, május 03, 2016

     
Ha már volt egy teás verzió, miért ne legyen kávés is? Bár még annyira nem szélesek az ismereteim a témában, de a kávé a kedvenc italaim közé tartozik. Ezt a kérdéssort LittleMoth blogján találtam és szerintem nagyon jók azok a szempontok, amiket az egyes kávéfajtákhoz kötöttek. Ha nektek is megtetszett, töltsétek ki ti is! :)

FEKETEKÁVÉ
- egy sorozat, amibe nehéz belerázódni, de utána nem tudod letenni

Kerstin Gier: Időtlen szerelem trilógia
Sokan mondják, hogy a sorozat eleje kissé unalmas, nem lehet annyira belemerülni, de ha kitartóak vagyunk, a folytatás mindenért kárpótol. Egyszerűen letehetetlen, én a legutolsó kötetet egy nap alatt elolvastam, ami nálam tényleg nagyon ritka, ráadásul rengeteget nevettem rajta.

BORSMENTÁS MOKKA
- egy könyv, ami a téli időszakban nagyobb népszerűségnek örvend

Charles Dickens: Karácsonyi ének
Valójában ez az egyetlen karácsonyi témájú könyv, amit valaha olvastam, és ezt is csak nemrég. Őszintén szólva engem nem nyűgözött le annyira, talán, mert ismertem már a történetet, és egy kissé nehezen olvashatónak is találtam, de valódi klasszikus.

   
FORRÓ CSOKI
- a kedvenc gyerekkönyved

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
Igaz, hogy nem is olyan rég olvastam, de végül is gyerekkönyv attól függetlenül, hogy majdnem felnőtt fejjel olvastam. Számomra a kis herceg a kreativitást és a gyermeki észt testesíti meg a felnőttek túlkomplikált világában.

DUPLA ESZPRESSZÓ
- egy könyv, ami az elejétől a végéig izgalmas volt

Kiera Cass: Párválasztó sorozat
Igen, tudom, hogy csak egy szem könyvet kér a kérdés, de amikor elolvastam, ez volt az első, ami eszembe jutott, mert valóban, az elejétől a végéig izgalmas volt, alig tudtam letenni. Nagyon hamar befejeztem a sorozatot, ráadásul azt éreztem, kifejezetten nekem írták, mert minden egyes elemét imádtam benne, és minden van benne, amiről szeretnék olvasni.

STARBUCKS
- egy könyv, amit mindenhol látsz

Jay Asher: Tizenhárom okom volt...
Eredetileg a Luxen sorozatot szerettem volna választani, mert tényleg mindenhol előkerül, de nem olvastam, így marad a Tizenhárom okom volt... Ez is nagyon sok helyen szembejön velem, legtöbbször Molyon az "Eladó könyvek"-polcokon, mert sokan olvasták, de nem mindenkinek jött be. Az igazat megvallva nekem sem. Maga az alapötlet jó volt, egy tabutéma, csakhogy rosszul kivitelezte az író, egyszerűen nem látom az összefüggést az okok között.

   
HIPSTER KÁVÉZÓ
- egy alulértékelt könyv

L. M. Montgomery: A kék kastély
Rengeteget emlegetem ezt a könyvet pontosan ezért, mert szerintem nagyon nem kapta meg azt a figyelmet, amit érdekel. Amíg A kis herceget el nem olvastam, ezt tartottam a legtanulságosabb könyvnek. Régebben játszódik és régebben íródott, de meglepően aktuális az üzenete. Mindenkinek el kellene olvasnia.

A TÖKÉLETES KEVERÉK
- egy könyv vagy sorozat, ami keserédes volt, de mindeközben tökéletes

John Green: Csillagainkban a hiba
Ez a könyv nekem nem a témája miatt tetszett, hanem John Green zsenialitása miatt. Nagyon sok érdekes aprósággal találkoztam az olvasása közben, gondolok itt a Maslow-piramisra vagy a kedvencemre, a "Ceci n'est pas une pipe"-idézetre. De természetesen nem ezek miatt "keserédes" ez a könyv...

HOPPÁ! VÉLETLENÜL KOFFEINMENTESET KAPTAM!
- egy könyv, amitől többet vártál

Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Ezt is rengeteget emlegetem, viszont ezt pont ellenkező okból, mint A kék kastélyt. Senkinek nem ajánlom, én szörnyen csalódtam benne. Olyan, mintha Leiner Laura csak azért írta volna, hogy kiadjon valamit a keze közül és éppen nem volt jobb ötlete. Számomra nagyon összecsapottnak tűnik, a története szörnyű, a karakterek szörnyűek... Nagyon haragszom erre az irományra.

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés