I dare you! - Az első kihívás

by - péntek, július 08, 2016

   
A mai napon egy új dolog veszi kezdetét a blogon. Nevezhetjük bejegyzéssorozatnak, rovatnak, kihívásnak vagy projektnek, igazából mindegyik egyszerre. Lényeg, hogy ezt most tényleg komolyan gondolom. :) De mi is ez az egész?

Ninával és Hannával már régóta szeretnénk közös blogbejegyzéseket, illetve projekteket csinálni, de eddig vagy lekéstük a megfelelő alkalmat, vagy nem volt semmiféle használható ötletünk. Aztán drága osztálytársnőmnek, Édának, aki csak nemrég kezdett el blogolni, született egy nagyon jó ötlete, amit azonnal meg is osztottam a lányokkal és ők rögtön igent mondtak az egészre.

Maga az ötlet egy kihívássorozat, amit egyelőre nyárra tervezünk, de elhangzott már az is, hogy egész évben is csinálhatnánk... Meglátjuk. :) Az biztos, hogy kéthetente pénteken fog megjelenni, a feladatokat egymásnak találjuk ki, minden alkalommal másvalaki, kisorsolt sorrendben.

Az első challenge kitalálása rögtön az én feladatom lett, az ötletem pedig ez volt:
fotózd le magad hátulról 3 különböző magas helyen úgy, hogy a háttérben látszódjon a kilátás
Mivel ezt egyedül nehéz lenne megcsinálni, megkértem egy barátomat, hogy segítsen nekem elkészíteni a képeket. Nagyon hálás vagyok neki, amiért eljött velem és itt is meg szeretném neki köszönni. :)

És íme a teljesítésem:
 
Elsőként a veszprémi várba mentünk fel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész városra és a vár dombjából kinyúló Benedek-hegyre. Amikor azon gondolkoztam, mely helyeken fotózhatnék, ezt a panorámát mindenféleképpen bele szerettem volna tenni a "teljesítésembe".
 
A második helyszín az egyik kedvenc helyem a városban. Kevesebben járnak ide, mégis szerintem innen van a legszebb kilátás: a várra, a Benedek-hegyre és a másik oldalon a Viaduktra is tökéletesen rá lehet látni, nagyjából ez az összes nevezetessége a városnak. :)
 
A harmadik helyszín az előbb említett Viadukt egyik pillérje volt, amire a fotósom segítségével sikerült felmásznom. Kicsit félelmetes volt, hiszen amikor egy súlyosabb busz vagy kamion ment át a hídon, az egész szerkezet beleremegett, de nagyon tetszett odafönt. Itt készült a legtöbb kép is.


A többiek teljesítését ezeken a linkeken tekinthetitek meg:


Ha ti is kedvet kaptatok ehhez a feladathoz, Instagramon vagy Twitteren várjuk a képeket az #idareyoublogchallenges hashtag alatt, illetve ha hozzáteszitek a #metaforaszennyezesblog címkét is, ami a sajátom, nagyon örülni fogok neki és előbb is látom majd. :) Jó szórakozást, két hét múlva pedig jövünk az új feladattal!

Hogy tetszik az ötlet? :)

Hasonló bejegyzések

2 megjegyzés