2016. aug. 17.

Iskolakezdés - Füzetborító ötletek

   
A "back to school" időszaknak kevés szépsége van, de a füzetek, írószerek és tanszerek vásárolgatása, készítése vagy dekorálása az egyik, ha nem az egyetlen. Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretne ilyenkor bemenni egy papír-írószer boltba nézelődni; sokan még akkor is elcsábulnak egy-egy szép notesz láttán, ha már kétszerannyit füzetet vásároltak, mint amennyire tényleg szükségük van. Mégis azok a füzetek a kedvenceink, amiket saját magunk készítettünk, amelyeknek a borítóját mi alkottuk olyanra, amilyenre megálmodtuk.

Bár már évek óta nézegetek DIY füzetborító ötleteket, nem fordult még elő, hogy tényleg meg is csináltam volna valamelyiket. Most viszont megtört a jég és már pár napja felváltva festegetek és ötleteket gyűjtök az újabb és újabb borítókhoz. Nagyon élvezem csinálni, ráadásul így szívesebben fogok ránézni a füzeteimre, sőt, még inspirálnak is.

Remélem, most ti is kedvet kaptatok saját borítók készítéséhez, ugyanis összegyűjtöttem a kedvenc ötleteimet, hátha valami ugyanannyira megtetszik közülük nektek, mint nekem. Kicsit sok videót találtam, szóval még számíthattok egy újabb adag füzetborítóra, viszont az már egy képes verzió lesz.


Fekete-fehér mintás és kaktuszos füzet

Amint megnéztem ezt a videót, rögtön fogtam egy papírlapot, egy kis alakú füzetet és már kevertem is a rózsaszín festéket, hogy megcsináljam a kaktuszmintás füzetet. Ilyen tényleg elég ritkán szokott előfordulni, leginkább csak akkor, amikor valami igazán jó ötletet látok, hiszen borzasztóan lusta és halogatós ember vagyok. Ha nem is ti rakjátok össze magát a füzetet, ez a két borító amilyen egyszerű, annyira nagyszerű.


Vízfestékes füzet

Egy másik ötlet, amit az előzőhöz hasonlóan azonnal ki kellett próbálnom, habár csak a szívószálas technikát alkalmaztam, nem másoltam le magát a mintát.


Márványos, háromszöges, virágos, vintage stílusú és galaxys füzet

Ezek közül nekem a virágos tetszik a legjobban. Magát a virágmintát már tavaly megrajzoltam a kezemre, és azt kell, hogy mondjam, sokkal egyszerűbb, mint amilyennek tűnik.


Dinnyés, ananászos és pöttyös füzet

Három nagyon egyszerű minta. Nekem a dinnyés a kedvencem, ugyanis imádom ezt a gyümölcsöt, de lehetséges, hogy az ananászosat is megcsinálom majd egyszer.


Galaxy minta vízfestékkel

Azoknak a figyelmébe ajánlom ezt a videót, akik ügyesebbek és jártasabbak a vízfesték használatában. Bár itt nem kifejezetten füzetborítót készítenek, szerintem túl jól néznek ki ahhoz, hogy kihagyjam ebből a bejegyzésből. :)


Füzetborítók arany fóliával

Nem biztos, hogy szeretnék ezzel az aranyfóliával ügyeskedni, de maga a szín és a minták nagyon tetszenek - főleg most, hogy felfedeztem, van egy tubus arany színű akrilfestékem az egyik fiókban eldugva.


Füzetborító papírtáskából és washi tape-ből

A papírtáska ötlete nagyon tetszik - ha sikerülne találnom egy szebb példányt, én a mintás oldalával csinálnék hasonlót.


Nyomtatott füzetborítók

Nem egyedi ötletek, de nem tudtam őket kihagyni ebből a bejegyzésből. Én a jó öreg Picmonkey-t ajánlanám képszerkesztésre, hisz azt egyszerű is használni (bár talán ezt meg is említi a videóban), de Pinteresten is rengeteg szép és ingyenes borítót találni "notebook cover printables" címke alatt.

Nektek melyik ötlet tetszik a legjobban? :)

8 megjegyzés:

 1. Nagyon sok ötletet adott a bejegyzésed. A kaktuszosát én is egyből most este fél 10 kor megcsináltam :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett. ^^ Én is ilyentájt szoktam alkotni :D

   Törlés
 2. Szia!
  Most miattad nem tudok aludni, nert annyi ötlet van a fejemben!
  Én már csináltam néhányat, de még annyit szeretnék! Úgy döntöttem, minden füzethez külön könyvjelzöket csinálok, eddig főleg ezek vannak meg.
  A füzetkészítést lehet, hogy kipróbálom, mert nagyon megtetszett!
  Annyira jó olvasni a bejegyzéseidet! Sose unom majd meg!
  Ölel: Bogi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)
   Igen, én is így vagyok vele, már majdnem minden füzetem készen van, de még mindig szeretnék csinálni, rengeteg ötletem van.
   Köszönöm, aranyos vagy. :3

   Törlés
 3. Szia!
  Annyi ötletet adtál és már bánom is, hogy mintás füzeteket vettem. Ha szükségem lesz még füzetre akkor biztos kipróbálom az egyiket!
  Köszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pedig még mindig lesz egy füzetborító-ötletes poszt. ;)

   Törlés
 4. A másodikat én is kipróbáltam, nem is lett olyan rossz. A háromszögeset pedig már ezelőtt is ismertem, készítettem is hasonlót. A többi is tetszik :) A galaxyshoz béna vagyok, de majd megcsináltatom valakivel, aki nem az :D Jó bejegyzés lett! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazából a galaxys sem nehéz, csak pacsmagolni kell össze-vissza néhány színnel, a végén pedig fehérrel pöttyözni. :D
   Köszönöm :)

   Törlés