2016. aug. 23.

Iskolakezdés - Még több füzetborító ötlet

    
Idén már volt egy füzetborító-ötletes bejegyzés, de ha egyszer én nagyon beleásom magam valamibe... És ez még mindig csak a fele annak, amit összegyűjtöttem magamnak. :) Lényeg, hogy az előző egy videós bejegyzés volt, most pedig képeket hoztam. Az összes Pinterestről származik, de egyesével linkeltem minden ötletet.

Remélem, találtok majd valamit, ami annyira elnyeri a tetszéseteket, hogy ti is megpróbáljátok elkészíteni.

 
Térképes borítók

Imádom a térképeket, legyen az bármilyen: vintage stílusú, régi, modern, ország- vagy várostérkép. Hasonló borítót mindenféleképpen fogok csinálni valamikor, csak egy térképet kellene szerezni...


 
Nyomtatott borítók

Ez a két minta ezek közül eszméletlenül tetszik, sokat gondolkoztam rajta, hogyan lehetne megszerkeszteni őket. Ezek ugyanis nem DIY füzetek, egy honlapról lehetett rendelni őket.

#1 #2 #3

 
Népszerű minták

Kaktuszok, nyilak, ananász, dinnye és banán... Ezek amolyan "tumblr stílusú" füzetborítók, egy ilyennel garantáltan népszerűek lennénk az osztályban. Nekem ezek közül kivételesen az ananászos minta tetszik a legjobban.

 
Vízfestékes füzetek

Egy ideig idegenkedtem a vízfestéktől, de miután két füzetborítót is így festettem ki, jobban utánanéztem a témának és gyönyörű képeket, tutorialokat találtam, szóval a későbbiekben megpróbálom fejleszteni a festési technikámat. De addig is csak távolról csodálom őket, ezek közül főleg a középső képen lévőket.

#1 #2 #3

 
Kollázs

Ezeket is "tumblr stílusú" borítókként emlegetik, de az itt összegyűjtöttek többsége már kilép a "hagyományos" háromszöges megoldásból, egyszóval kreatívabbak, ezért is tetszenek annyira. Nincs is jobb, mint tanórán olyan a képeket nézegetni a füzeteden, amiket szeretsz. :)

 
Galaxys és csillagos füzetborítók

A térképek mellett a galaxy mintát, újabban pedig a holdas és a csillagképes dolgokat is imádom. Ha megcsinálnám valamelyiket, biztosan sajnálnám elhasználni iskolába. Talán majd egyszer határidőnaplóra.

 
Idézetes borítók

Nehéz jó idézetet találni, legalábbis olyat, ami tökéletesen passzol egy füzetborítóra, de egy rövid és frappáns felirat remek motiváció lehet a nehéz pillanatokban.


Melyik ötlet tetszik a legjobban? :)

6 megjegyzés:

 1. En is nagyon rakaptam ezekre a DIY fuzetekre, keszitettem ananaszosat, galaxysat, festekpacasat, meg nyomtattam ilyen tumblr stilusu matricakat es raragasztottam :D de meg nincsen mind kesz, szoval tuti fogok idezeteset es kaktuszosat csinalni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hmm, jól hangzanak :) Én most a bőség zavarával küszködöm, kellene még egy-két füzet, de nem tudom eldönteni, milyet csináljak. :D

   Törlés
 2. Hű ez a csillagképes nagyon tetszik, még a végén mégis kreatívkodni fogok.:3 Köszi az ötletet! ^-^

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szépek - kapóra jön a poszt, mivel idén én is szeretnék kicsit DIY-kodni :D

  VálaszTörlés