2016. aug. 27.

Óriási iskolakezdés HAUL 2016

     
Biztos vagyok benne, hogy nem ez az első Vissza a suliba témájú haul bejegyzés, amivel találkoztok idén, sőt, már talán sokatoknak unalmas is, bár én furcsamód még mindig szívesen kattintok egy hasonló témájú bejegyzésre vagy nézek meg egy videót. Tavaly is volt haul poszt iskolakezdés előtt, akkor elhatároztam, hogy az idei nagyobb lesz és sokkal több dolgot fogok nektek megmutatni.

Végül annyira túlzásba vittem a vásárlást, hogy legalább két-három évre elegendő füzetem, tollam, filcem és szövegkiemelőm gyűlt össze, de vannak olyan dolgok, amelyeket az ember egyszerűen nem tud ott hagyni a boltban, főleg, ha az imádja az írószereket. Ezért is biggyesztettem oda a poszt címébe azt a bizonyos "óriási" szócskát.

Idén rátaláltam a nálunk nem is olyan régen nyílt Pepco-ra, amit mostanában messziről el kell kerülnöm, ugyanis jóval olcsóbban lehet hozzájutni a sulis cuccokhoz, mint bárhol máshol - aztán kérdés, hogy mennyire minőségiek a dolgok, ez majd idővel kiderül. Nem meglepő, hogy itt pakoltam fel a legtöbb írószert, még akkor is, ha már mindenem megvolt.
    
Első körben a füzeteimet szeretném megmutatni. Tavaly vettünk először Folkart mintás füzetet, idén pedig anya meglepett ezzel a pár darabbal. Egyszerűen gyönyörűek ezek a virágminták, jó érzés rájuk nézni. Hasonló az a kék tulipános is ott a szélén.

A piros és a zöld füzet a SPAR-ból van. Tavaly beleszerettem ezekbe a Student Booklets füzetekbe és elhatároztam, hogy idén veszek belőlük. A pirosat a fényképezőgép miatt, a zöldet pedig a szöveg miatt választottam. Nagyon tetszenek.

A fentebb említett Pepco-ból a "The adventure begins" feliratú füzetet szereztem, mindössze 50 Ft-ért. Mellette fekete borítóval egy projektfüzet fekszik, természetesen a Tescoból. Ezt is muszáj kipróbálnom idén. Majd arany színnel ráírok valami szöveget és úgy nagyon csinos lesz. :)
    
Némó nem tartozik az iskolakezdéses gyűjteményemhez, de legalább kicsit feldobja ezt a képet. Őt a Pennys matricagyűjtő akción sikerült szereznem és boldog vagyok, ugyanis már van kit ölelgetnem éjszakánként. :)

Az itt található színes dolgok fele a Pepco-ból van: vettem egy lefűzhető post-it-csomagot (a nagyobbik), egy tűfilckészletet, egy csomag szövegkiemelőt (a vékonyabbat) és még egy csomag - mini - szövegkiemelőt, aminek ráadásul illata is van (bár inkább szagnak nevezném, de az ára miatt ez meg van bocsátva).

A másik két lefűzhető post-it-csomag és a szövegkiemelő a SPAR-ból van.
    
Ebből a csomagból csak a 3 darabos 60 forintos tollkészlet van a Pepco-ból. Az arany és az ezüst markert a Kik-ben sikerült beszereznem, egyébként szövegkiemelő van a hátuljára írva, senki ne kérdezze, miért. A 4 darabos Signetta tollkészlet, a ragasztó és a fekete alkoholos filc a SPAR-ból van.

Nagyon szeretem a töltőtollakat és mivel nemrég eltörtem a régit, amit azóta is siratok, kikönyörögtem anyánál, hogy szerezzünk egy másikat. (Borzasztóan drágák a töltőtollak.) Ez a példány a Tesco-ból van, ugyanis sehol máshol nem láttam. Ez egy olcsóbbik fajta, szóval nagyon izgulok érte, hogy használható legyen.
    
Végezetül pedig, afféle különlegességként jöjjenek azok a füzetek, amiket saját magam dekoráltam ki. Már az egyik bejegyzésben megmutattam őket, de akkor azt hittem, többet sikerül majd készítenem, aztán nem. Azóta csak egy taggal bővült a család; de lássuk őket egyesével.

A két legfelső, amelyeken idézet van, lesz az angol- és a franciafüzetem. Az angolra az "I'm doing this for me"-feliratot írtam, azaz "magamért csinálom", a francián pedig az "Il faut sourire pour être belle", azaz "mosolyogj, hogy szép legyél" olvasható. Mindkettőt vízfestékkel csináltam, amit szívószállal szétfújtam, a hátoldalukon pedig egy-egy dalszöveg van, mindkettő az adott nyelven.

A lila virágos füzetet biológiára szánom, ennek egyszerű csomagolópapír a borítója. A kaktuszost csak azért csináltam, mert nagyon megtetszett a mintája. A háromszöges és a csillagos (igen, azok a pöttyök csillagok) pedig szótárfüzet lesz.

Ti miket vásároltatok iskolakezdésre? :)

12 megjegyzés:

 1. Szia :) Hihetetlen, milyen királyul néznek ki a DIY füzeteid, ha nem írod oda, tuti azt hiszem, hogy bolti, vagy ebay-ről rendelt.
  A Tescós projectfüzetről tudnál egy-két szót írni? Felénk még nem találkoztam vele (mondjuk nem is néztem még szét annyira), és érdekelne, hogy milyen felosztású belülről, régóta keresek hasonlót az egyetemhez :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :) Te jó ég, köszönöm :D Pedig egy-két dolgot elrontottam rajtuk, azok szerencsére nem látszanak a képen.

   Belül négyzetrácsos és 3 színes műanyag "oldal" osztja részekre a füzetet, amik ráadásul kiszedhetőek és áthelyezhetőek, szóval te magad szabod meg egy-egy rész hosszúságát, ezeken a műanyagokon pedig még kis rekeszek is vannak a papíroknak. Remélem, érthetően magyaráztam. :D
   Lehet kapni nagy alakút is, az 1000 Ft, ez pedig feleannyi.

   Törlés
  2. Ennyiért ez brutáljó akkor, amiket csak láttam, legalább 2-3000 forinttól kezdődtek, de akkor jövőhéten szétnézek a környéken, hátha valahol akad még. Köszönöm :)

   Törlés
 2. Elképesztő ez a vásár! Boltot nyithatnál! A DIY füzetek nagyon jók lettek, egyetértek az előttem szólóval! Én is papír-írószer mániás vagyok! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az biztos :D Legalább két-három évre felszerelkeztem, de biztos vagyok benne, hogy jövőre is összevásárolok majd mindenfélét.

   Törlés
 3. Igen, tény, hogy rengeteg back to schoolos bejegyzés és videó van már idén, de vártalak már, mert éheztem már az igényes, minőségi tartalomra ☺ élvezet fog végignézni, ki is szemeltem pár dolgot, holnap megyünk az utolsó nagy bevásárlásra a tescoba, igazán kecsegtető az az elválasztós projektfüzet, már régóta akarok de csak 2-3 ezerért látok, de akkor hátha én is megtalálom az olcsóbb kiadást ☺ a diy-es füzetek pedig gyönyörűek lettek, főleg a csillagos (igen, én már ránézésből tudtam hogy az *-*), és a vízfestékes (oh my gosh, hogy tudsz ilyen szép betűtípussal írni?) *-* szóval japp, különleges alkalom hogy én kommentelek, de már ideje volt, mert imádom a blogod. szuperjó képek, csudijó témák ☺ és bááármi ötleted van, ami sulival kapcsolatos, jöhetnek még, mert imáááádooom ♥
  xx,Viki

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, nagyon cuki vagy, köszönöm! ♥
   Örülök, hogy végül tudtam valamit mutatni. :) Egyébként pedig könnyebb olyan betűtípussal írni, mint gondolnád. :D
   Ez most nagyon jól esik. :3

   Törlés
 4. Jaj, eszméletlenül tetszenek a füzetek, amiket magadnak csináltál! :D A többi cucc is nagyon jó, ahogy látom bejártad a fél várost, ehhez képest én csak bementem az Auchan-ba :)
  Én most nagyon gondolkozom egy bullet journal-ban, te hogy állsz ezekkel a könyvecskékkel? ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Hát, Veszprémet nem olyan nehéz bejárni :D
   Uhh, január óta áll a piszkozataim között egy bullet journal-os bejegyzés, év elején kipróbáltam, körülbelül január 6-ig vezettem, aztán elfelejtődött, most pedig pár napja elkezdtem egy másfajtát. :)

   Törlés
 5. Szia!
  Tényleg nagyon szépek lettek azok a füzetek (Ó te jó ég, ha én tudnék ilyeneket csinálni:D)!:)
  Azok a tűfilcek, amiket a Pepco-ban vettél milyenek? Mármint szépen fognak? Meg mennyibe került?
  Köszi:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, köszönöm :3
   Igen, szépen fognak, bár még nem próbáltam ki az összes színt, de szerintem jó vétel volt. :) 590 Ft.

   Törlés

@sarah.flp

Kövess