2016. aug. 29.

Top 5 kedvenc filmem a nyáron

    
Az idei nyaram azzal az elhatározással kezdődött, hogy az iskolaidő alatt lassan összegyűlt filmes várólistámról megnézek legalább kétnaponta egy filmet. A kezdeti lelkesedés aztán hamar átcsapott sorozatozásba, de több olyan filmet is sikerült megnéznem, amiről szívesen írtam volna a blogon. Amint megláttam Ninánál ezt a posztot, a homlokomra csaptam, hogy miért is nem gondoltam ilyesmire. Most tehát az ő "engedélyével" jöjjön az én top 5 kedvenc filmem, amit ezen a nyáron sikerült megnéznem. :)
   
5. A SZÜFRAZSETT (2015)
Annak ellenére, hogy viszonylag új, még sohasem hallottam erről a filmről ezelőtt, pedig kellett volna. Aztán valaki megemlítette az egyik bejegyzésében és én véletlenszerűen rákerestem.

A film az 1910-es évekbeli Angliában játszódik, ahol a nők a szavazati jogért harcolnak. A történetet egy fiatal anyuka szemszögéből követhetjük nyomon, aki egy mosodában dolgozik. Véletlenül belecsöppen a szüfrazsettek világába és lassan ráébred, hogy neki is küzdenie kell az igazáért. Közben persze megannyi megpróbáltatás éri munkájában, magánéletében és még börtönbe is kerül.

A díszlet, a kosztümök és a színészek is csodásak voltak, maga a film pedig hihetetlenül magával ragadott és teljesen lekötött, a végén pedig csak csendben ültem, miközben a könnyeim utat törtek maguknak. Megrázó élmény volt és biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben képtelen lennék újra megnézni, de még napokkal később is gondolkoztam rajta.
      
4. SUITE FRANÇAISE (2015)
Akik szeretik a második világháborús és a romantikus filmeket, azoknak itt van a kettő ötvözése. Miután a németek bevonulnak Franciaországba, egy Párizshoz közeli kisvárosban szállásolják el a tiszteket. Lucile anyósával él, ők a város leggazdagabb családjai közé tartoznak. Hozzájuk kerül Bruno, aki a legtöbb némettel ellentétben kedves és próbál barátságosan viselkedni új lakótársaival - Lucillel talán a kelleténél jobban is. A lány hiába próbálja kerülni a férfit, lassan vonzódni kezdenek egymáshoz.

Azért néztem meg ezt a filmet, mert kíváncsi voltam, hogyan küzd meg két a "ellenség", a francia nő és a német katona az érzelmeikkel. Felüdülés volt olyan történetet látni a második világháborúról, ami romantikus szempontból közelíti meg a témát. Bár erre a szálra, a kettejük kapcsolatára fektethettek volna több hangsúlyt, érdekes film volt.
    
3. ZOOTROPOLIS (2016)
Most pedig végre jöjjön egy sokkal vidámabb, aranyosabb történet. Ha az emberek helyett az állatok tudnának beszélni és járnának két lábon, a világunk valahogy így nézne ki. Nagyszerűen bemutatja az életet, a hétköznapi gondokat, megpróbáltatásokat, a film fő témája, mondanivalója pedig az előítéletesség, a beskatulyázás, ami nagyon fontos üzenet a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt.

Mindezt azt első rendőr nyuszi és egy szélhámos róka szemszögéből mutatja be, akik egy vidra eltűnése után nyomoznak. Ám az eset mögött egy sokkal nagyobb és komolyabb probléma áll, mint gondolnák.
    
2. ADALINE VARÁZSLATOS ÉLETE (2015)
Egy csipetnyi történelem, egy csipetnyi jelen, egy csipetnyi misztikusság és egy nő, aki 29 évesen már egy egész évszázadot leélt. De hogyan lehetséges ez?

Adaline egy súlyos autóbalesetet szenved az 1900-as évek elején, amikor is megáll az öregedésben. Kénytelen tízévenként személyazonosságot váltani és elköltözni, hogy senki se jöjjön rá a titkára, mígnem találkozik egy férfival, aki megváltoztatja az életét.

Nagyon tetszett ez a film, a legkomolyabb mondanivalója viszont mindössze annyi lehet, hogy merjünk élni, de ez nem az a fajta történet, aminek nagyon komoly tanulsága van. Egyszerűen csak szórakoztat és izgalmas követni a történteket és ahogyan egy évszázados titok egyik pillanatról a másikra kiderül.
    
1. ÍGY NEVELD A SÁRKÁNYODAT (2010)
A nyári győztes nálam egyértelműen az Így nevel a sárkányodat lett. Még az évszak elején láttam, de végig vinnyogtam az egészet, ugyanis ez a legaranyosabb animációs film, amit valaha láttam! Bár elég régi film, szégyenlem, hogy eddig nem láttam. Fogatlan cukiságától minden egyes alkalommal elolvadok és maga a történet is kedves, vicces és van üzenete.

A történet egy viking városról szól, ahova a sárkányok gyakran visszajárnak és ellopják a nyájat, közben a bátor vikingek megpróbálják megölni őket. Ám a törzsfőnök fia kicsit sem hasonlít édesapjára, mert ő képtelen megölni egy sárkányt. Egy nap azonban sikerült lelőnie a sárkányok legveszélyesebbikét, de senki sem hisz neki, ezért aztán elindul a keresésére, ám de amint megtalálja a lényt, megkönyörül rajta. Itt kezdődik kettejük barátsága, ami gyökeresen megváltoztatja a vikingek sárkányokról kialakult képét.

Ha egy kis kikapcsolódásra és valami elképesztő cukiságra vágytok, ezt a filmet nézzétek meg!

Ti láttátok már valamelyiket ezek közül?
Nektek mi a nyáron látott kedvenc filmetek?
képek forrása: Google

14 megjegyzés:

 1. Szia!
  Köszi az ajánlásokat, több is fölkeltette az érdeklődésemet.
  Az Így neveld a sárkányodat a kedvenc filmem pedig 17 éves vagyok. Gyerekknek is jó szórakozás, de olyan mondanivalója van, amit csak az idősebbek érthetnek. Fogatlan cukisága csak plusz pont.
  Nem tudom tudod-e, de van egy második része a filmnek, illetve egy sorozat: Sárkányok-A Hibbant sziget harcosai, A hibbant sziget védelmezői és a Race to the Edge. Nem tudom, hogy az utóbbinak van-e szinkronja. A sorozat az első és a második rész között játszódik.
  Puszi: Cara

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)
   Igen, tudom, a második részét láttam is és a sorozatról is tudok, de azt nem terveztem megnézni. Illetve a 3- része azt hiszem 2018-ban jelenik majd meg.

   Törlés
 2. Mondanivalója a filmeknek az egyik kedvencem: akármilyen kicsi is vagy, hatalmas dolgokat vihetsz véghez.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez teljesen igaz és pont a gyerekeknek való üzenet. :)

   Törlés
 3. Az osszes filmet lattam, kiveve a franciat, de ahhoz meg meghoztad a kedvem. *_* Nagyon jo valogatas es orulok, hogy nem csak nekem lett nagy kedvenc a Zootropolis. :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek örülök ^^ Remélem, lesz második része a Zootropolisnak :D

   Törlés
 4. Szia!
  Az Így neveld a sárkányodat második részét is ajánlom megnézésre, ha még nem láttad, szerintem sokkal jobb, mint az első. A Zootropolis háttérsztorija (mármint a politikai botrány) valami elképesztő, teljesen ledöbbentem. A többit nem láttam, de sikerült felkeltened az érdeklődésemet (;

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Láttam a második részét, de nem is tudom, az is nagyon aranyos volt, de valamiért annyira nem tetszett, mint az első... :/
   Szerintem amúgy a Zootropolis teljesen különbözik az eddigi Disney meséktől, de ez nem feltétlenül rossz :D

   Törlés
 5. Hmm most inkább én is sorozatoztam (Trónok harca *--*), kivéve, képzeld, az Adaline varázslatos életét én a napokban néztem meg, így örültem, hogy felkerült a listádra, hiszen rendkívül zseniális filmről van szó. Blake Livelyt a Gossip Girl óta nagyon szeretem, de ami még ennél is fontosabb... MICHIEL HUISMAN <3 Szerelmem. Igazából én miatta néztem meg, miután három hét alatt végigkaszáltam a GOT 6 évadát, és Michiel Huisman elvonási tüneteim lettek egy nap alatt. Szóval gondoltam, megnézem.
  És tényleg nagyon jó *---* Örülök, hogy neked is tetszett. A többit sajnos nem láttam, de lehet, hogy egyszer míg várok a GOT 7. évadára... Megeshet :)
  Köszi az ajánlásokat! :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is nagyonnagyonnagy szerelmem a Trónok harca *-* De én inkább Kit Harington fan vagyok, te jó ég, az a pasas... :3
   Nagyon kár amúgy, hogy a hetedik évad csak 7 részes lesz :(

   Törlés
 6. Halihó! c:
  Imádom olvasgatni az ilyen ajánlókat, a legjobban a Suite francaise keltette fel az érdeklődésemet, mostanában szerelembe estem a francia kötődésű filmekkel. Szabad esetleg nekem is kölcsönvenni ezt a posztötletet? ^-^
  Ölelés: Mimi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök neki! Természetesen, kíváncsi vagyok a te listádra is. ^^

   Törlés
 7. Az Adaline csodálatos életével már régóta szemezek, de valamiért még nem mertem belevágni... De ezek után tuti, hogy a szünetben megnézem. :)
  Apropó, benne lennél egy cserében? Nálam már kint vagy.

  VálaszTörlés

@sarah.flp

Kövess