7 egyszerű DIY ötlet Halloweenra

by - csütörtök, október 20, 2016

 
Bár a Halloween nem magyar ünnep, mégis egyre többen kezdenek érdeklődni iránta hazánkban. Van egy különös hangulata, ami még azokat is magával tudja ragadni, akiket hidegen hagynak a horrorfilmek, vagy a rémtörténetek. Jó móka a mérhetetlen cukorzabáláson kívül tököt faragni, jelmezbe öltözni, arcot festeni, na meg persze kreatívkodni egy kicsit, és kidíszíteni a lakást vagy a hálószobádat néhány tipikus halloweeni motívummal.

Ha ezt az estét a barátaiddal szeretnéd tölteni, vagy csak egyszerűen téged is elragadott ennek az ünnepnek a varázsa, az alábbi 7 egyszerű DIY ötletből inspirálódhatsz dekoráció terén. A képek Tumblr-ről és Pinterestről származnak.

 
FÜZÉREK
A kevés kézügyességgel rendelkezők se keseredjenek el: ezekhez hasonló füzéreket bárki el tud készíteni, csupán fekete, fehér vagy narancssárga papír kell hozzá, madzag, esetleg néhány narancssárga lufi és alkoholos filc. A madzagra ragasztópisztollyal rögzítheted a kivágott mintákat: pókokat, szellemeket, macskákat, csontvázakat (ezekhez találhatsz sablonokat az interneten) vagy a legegyszerűbb, háromszögeket, illetve köröket. Ha még így is túl egyszerűnek találod a füzért, csomózhatsz rájuk fekete vagy narancssárga szalagot, vagy írhatsz valamit a háromszögekre.

 
DENEVÉRES FÜGGŐ
Szintén egyszerűen elkészíthető, de annál látványosabb ez a dekoráció, amit majd a lámpára akaszthatsz. A denevérek kivágásához használj sablont! A fejüket lyukaszd ki, majd cérnával kösd rá őket egy karikára. Ha nem találsz hozzá otthon megfelelő anyagú karikát, kartonpapírból készíthetsz egyet. Ha túl egyszerűnek találod ezt az ötletet, feldobhatod azzal, hogy egy-két denevért csillámos papírból vágsz ki (ilyen papírokat kézművesboltokban vásárolhatsz).

 
MINTÁS GYERTYÁK
Ez a dekoráció már egy kicsivel több kézügyességet igényel. Néhány szép szalvétára és egy tubus decoupage ragasztóra lesz szükséged. Válaszd szét a szalvéta rétegeit, hogy csak egy maradjon, majd a választott képet vágd ki (az is elég, ha csak nagyjából vágod körbe, amennyiben a háttere hasonló színű, mint a gyertya, mert az nem fog látszódni). Simítsd rá a gyertyára és ecsettel kend át egy kevés ragasztóval. A minta közepétől haladj kifelé és ügyelj rá, hogy a kép ne gyűrődjön meg közben. Ha a ragasztó megszáradt, már készen is vagy.

 
KOPONYÁS PÁRNA ÉS PLÜSSTÖK
A párnához csupán egy fekete párnahuzat és megfelelő színű transzferpapír kell. A kiválasztott minta tükörképét nyomtasd rá a papírra és vasald rá a párnahuzatra. Ha kicsivel több kreativitást érzel magadban, varrhatsz egy tökfigurát is filcből vagy textilből. Az interneten ehhez is találhatsz letölthető sablonokat.

 
ORIGAMI TÖKÖKKEL DÍSZÍTETT ÉGŐSOR
Kevés begyakorlást igényel, de ha nem adod fel, hamar bele fogsz jönni a vicces kis tökfigurák sorozatgyártásába. Ha sikerül, egy hangulatos égősort kapsz, amit faágakra, vagy akár valamelyik bútorra is felrakhatsz. Fehér papírral dolgozva szellemeket is kreálhatsz, feketével denevéreket, ha pedig nagyon unatkoznál, boszorkányt is készíthetsz úgy, ha haj gyanánt madzagdarabokat ragasztasz a fejére. Arra azonban ügyelj, hogy ne hagyd felkapcsolva az égősort, ha kimész a szobából!

   
CSILLÁMPOROS GYERTYA DÍSZTÖKBEN
Egy kanállal kapard ki a dísztök belsejét, majd kanóc gyanánt lógass bele egy madzagot. A megfelelő hosszúságot úgy érheted el, hogy a madzagból egy kis részt rácsavarsz egy hurkapálcikára, de használhatsz kézművesboltban kapható talpas kanócot is. Olvaszd meg a gyertyaviaszt egy fazékban (ehhez felhasználhatsz pár teamécsest vagy vehetsz kifejezetten gyertyakészítéshez alkalmazható viaszt kézművesboltokban), és öntsd bele a csillámport. Az elkészült kotyvalékot borítsd bele az üres tökökbe úgy, hogy közben belelógatod a madzagot. Miután megdermedt a gyertya, vágd le a kanóc felesleges részét és szórj a tetejére még egy kevés csillámport.

ARCOS GYERTYA
Ez lényegesen egyszerűbb, mint az első gyertya, csupán ragasztópisztoly kell hozzá és olyan anyag, amiből majd a figura szemét és száját gyártod. Ez lehet kartonpapír vagy süthető gyurma, esetleg használhatsz műanyag szemeket.

Nektek melyik ötlet tetszik a legjobban? :)
Ti megünneplitek idén a Halloweent? Mit gondoltok róla?

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés