2016. nov. 20.

Favourites - TAG

     
Mimi blogján akadtam rá erre a TAG-re és nagyon megtetszett. Már hónapok óta töltögetem, hogy tökéletes legyen és azt írjam le, ami általában jellemző rám, nem csak az adott időszakban.

A lényege tehát, hogy kiválasztasz egy számot és ennek megfelelő mennyiségű dolgot írsz az adott témához. Az én kedvenc számom egyébként a 3, de ha ezt használtam volna, semmi értelme nem lett volna kitölteni ezt a TAG-et. 😀 FONTOS! Több kérdéssel is kiegészítettem, mert nekem nagyon kevésnek tűnt, tehát ez az én változatom. Akinek ez tetszik, nyugodtan vigye, ha pedig az eredeti verziót szeretnétek kitölteni, keressétek fel Mimi blogját! :)

Kedvenc számom: 7

7 kívánság

 1. Bárcsak sikerülne egyszer befejezni a könyvféleségemet!
 2. Bárcsak sikeres író lehetnék!
 3. Bárcsak valaki az osztályból mindig azonnal felém fordulna, ha csoportmunka van, és nem maradnék sohasem egyedül!
 4. Bárcsak magabiztosabbnak tűnhetnék!
 5. Bárcsak láthatnám, hogyan reagál a környezetem a halálomra!
 6. Bárcsak írna...
 7. Bárcsak visszamehetnék az időben, hogy átélhessem azokat a Vele kapcsolatos pillanatokat, amik úgy tűntek számomra, hogy jelentenek valamit!
     
7 álom

 1. Venni egy autót, egy kicsit átalakítani és bejárni Európát úgy, mintha egy lakóautó lenne (vagy sátorban aludni).
 2. Rendszeresen járni lovagolni.
 3. Delfináriumban dolgozni.
 4. Prágában élni pár hónapig.
 5. Egyik nyáron csak úgy spontán kiutazni Finnországba, elkezdeni tanulni a nyelvet, dolgozni.
 6. Nyitni egy saját, franciás stílusú kávézót Magyarországon vagy Finnországban.
 7. Kézzel írt szerelmeslevelet kapni.
(ezt a pontot én írtam hozzá)

   
7 cél

 1. 4-es vagy annál jobb átlag egyszer félév/év végén.
 2. Letenni a felsőfokút franciából és a középfokút angolból.
 3. Megtanulni egy kicsit latinul, olaszul.
 4. Elolvasni az összes Shakespeare-drámát még érettségi előtt.
 5. Bejutni Kommunikáció és Médiatudomány szakra az egyetemen.
 6. Kiadni egy saját disztópia-trilógia sorozatot.
 7. Finnországban élni.
(ezt a pontot én írtam hozzá)

    
7 elhatározás

 1. Többet tanulok és megpróbálok jobban teljesíteni, hogy megpróbálhassam a 3 hónapos cserediák-programot (egy lehetőség a suliban).
 2. Idén elmegyek a budapesti karácsonyi vásárra.
 3. Nem fogom meghallgatni a Pen-Pineapple-Apple-Pen-t.
 4. Megpróbálok többször kilépni a komfortzónámból, ha van rá lehetőségem.
 5. Megpróbálok több ezer követőt szerezni Instagramon és olyanná alakítani a profilom, hogy engem is érdemes legyen követni.
 6. Jobban megfontolom, mit felesleges megvennem és csak a tényleg szükségesekre költök.
 7. Megpróbálok annyi könyvet elolvasni még az év hátralevő részében, hogy a januári fogadalmam ehhez kapcsolódó pontját kipipálhassam.
     
7 érdekesség

 1. Mindig kinyomogatom a teafilterből a löttyöt, még akkor is, ha forró.
 2. Csak tálkából vagyok hajlandó enni a fagyit nyilvános helyen.
 3. A levesnek csak a sűrűjét eszem meg, a levét itthon sohasem.
 4. Vannak ételek, amiket vagy nyersen szeretek, vagy éppen nyersen nem az állaguk miatt (pl. a répát csak nyersen, ropogósan).
 5. Hiszek a gondolat erejében, de ha pozitívan állok valamihez, az negatívan sül el és fordítva.
 6. Mostanság általában tisztában vagyok az álmaimban azzal, hogy az nem a valóság.
 7. Mindig mindenről le vagyok maradva és mindent én tudok meg utoljára.
(ezt a pontot én írtam hozzá)

    
7 dolog, amit utálok

 1. Ha megaláznak.
 2. Ha előítéletesek velem.
 3. Ha elgondolkozom és a nagymamám azt hiszi, hogy megsértődtem valamin, mert nem lehet megértetni vele, hogy csak elkalandoztam.
 4. Ha segíteni szeretnék az embereknek, ami miatt pluszmunkát is vállalok, de mégsem alakul úgy minden, ahogy elterveztem és ezért mindenki haragszik rám.
 5. Ha kiabálnak velem.
 6. Ha valaki közönséges.
 7. Pazarolni.
     
7 dolog, amit szeretek

 1. Behúzni a kezemet a pulcsi ujjába.
 2. Levendulát szedni nyáron a nagymamáméknál.
 3. Valamilyen, az adott időszakhoz illő dolgot csinálni.
 4. Darált dióval/zabpehellyel/kókuszreszelékkel/gyümölccsel enni a joghurtot.
 5. Ha egy filmnek nem teljes happy end a vége és vannak benne borzasztó részek, de mégsem horror.
 6. A még érintetlen, új lap tapintása a füzetben.
 7. Megölelni anyát. 💕
(ezt a pontot én írtam hozzá)

   
7 könyv, amit ajánlok

 1. Marie-Aude Murail: Lakótárs kerestetik! - ez volt a legelső könyv, amit idegen nyelven olvastam. Az üzenetét már úgy is megértettem, de most, hogy a magyar fordítást is elolvastam, teljes volt az élmény. Egy értelmi fogyatékos fiúról szól, általa pedig bepillantást nyerhetünk azoknak a mindennapjaiba, akik megküzdenek a gondozásával.
 2. L. M. Montgomery: A kék kastély - az általános iskolás osztályfőnökömtől kaptam ezt a könyvet, egy ideig halogattam, aztán jól meg is bántam. Tele van ma is aktuális tanulságokkal.
 3. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg - ha valaki még nem tette meg gyerekkorában, mindenképpen olvassa el. Nem csak, mert egy klasszikus, hanem komoly üzenetet közvetít.
 4. F. H. Burnett: A titkos kert - ezt a könyvet is azért szeretem, mert nagyon tanulságos. Egy gőgös kislányról szól, akit kiszakítanak megszokott környezetéből és látványos jellemváltozáson megy át.
 5. William Shakespeare: Lóvátett lovagok - szeretem Shakespeare műveit, ez pedig a legutóbbi olvasásom tőle. A fentiekkel ellentétben nem hordoz üzenetet, ellenben nagyon szórakoztató, ugyanis tele van franppáns szójátékokkal. Azon kevés könyvek egyike, amelyeket egy nap alatt elolvastam.
 6. Sarah Dessen: Figyelj rám! - aki még nem olvasott Sarah Dessent, tegye meg. Csodás író és könyveiben tabutémákat dolgoz fel. Ez a történet egy modell lányról szól, akinek látszólag tökéletes élete van, ám lelkileg romokban hever.
 7. Colleen Hoover: Reménytelen - nagyon népszerű könyv, nem is véletlenül. Nekem egy friss olvasás, ám nem tudom, miért halogattam eddig. Mintha egy érzelmi hullámvasútra ültem volna.
(ezt a pontot én írtam hozzá)

      
7 film, amit ajánlok

 1. Amélie csodálatos élete - a leginspirálóbb film, amit valaha láttam. Egy naiv lányról szól, akinek élete gyökeresen megváltozik, amikor elhatározza, jobbá teszi a környezetében élő emberek életét.
 2. Éjfélkor Párizsban - művészet. Azt hiszem, ez az egyik legcsodásabb dolog, amit ember alkothat: bármi, aminek köze van a művészethez. Ez a film egy alkotói válságban szenvedő íróról szól, aki Párizsban nyaral és az utcán sétálva egyszer csak azt veszi észre, visszacsöppent az 1920-as évekbe és találkozik pár neves művésszel.
 3. A nagy Gatsby - Leonardi DiCaprioból sosem lehet elég! Ez inkább csak egy szórakoztató film, de hatalmas varázzsal, ami azonnal magával ragad.
 4. Holt költők társasága - szintén egy nagyon inspiráló és elgondolkodtató film, igazándiból csak ennyit tudok hozzáfűni.
 5. Papírvárosok - egy film tinikről, ami ugyancsak nagyon inspiráló és tanulságos.
 6. Mentőexpedíció - mi történik, ha egy baleset során egy ember egyedül ott reked a Marson, halottnak hiszik, ráadásul a legközelebbi emberi expedíció pedig csak évek múlva indul a bolygóra? Talán Matt Damon legzseniálisabb alakítása, én beleszerettem a történetbe.
 7. A dán lány - ezt a filmet azért lenne fontos megnézni, mert egy kicsit megismerhetjük azoknak az embereknek az érzéseit, akik rossz testbe születtek és ezáltal talán jobban elfogadnánk őket.
(ezt a pontot én írtam hozzá)

      
7 zene, amit szeretek

     
7 hely, ahová el szeretnék jutni

 1. Finnország - az első helyen természetesen az az ország áll, ahol a gyerekkorom felét töltöttem és ahova azóta szeretnék visszajutni, amióta véglegesen elköltöztünk.
 2. Hollandia - többek között Amszterdam, Anne Frank háza, Rotterdam, a malmok, tulipánok... Mindig is érdekelt ez az ország.
 3. Dánia - mindig is vonzódtam ehhez az országhoz, de nem tudnám megmondani az okát, na meg persze az sem mellékes, hogy a kedvenc Shakespeare-drámám is itt játszódik (igen, a Hamlet).
 4. Izland - maga a sziget egy csodálatos természeti jelenség tele rengeteg olyan elképesztő hellyel, amit egyszerűen látnom kell.
 5. Prága - az eddigi egyetlen komoly könyvkezdeményem, amit ki is szeretnék majd adni, az ebben a városban játszódik, viszont látnom, ismernem kell ahhoz, hogy tudjak róla írni.
 6. Yellowstone Nemzeti Park (USA) - egyszer csináltam egy kiselőadást a yellowstone-i szupervulkánról és azóta szeretném élőben is megnézni, egyszerűen elképesztő.
 7. Plitvicei tavak (Horvátország) - egyszerűen csak egy gyönyörű hely, amit látni kell ahhoz, hogy elhihessem, valóban létezik ilyen természeti csoda.

12 megjegyzés:

 1. Jajj, borzasztóan tetszett ez a bejegyzés, nagyon szeretek ilyen listákat olvasgatni c: Zavarna, ha esetleg én is kitölteném ezt a kiegészített verziót?
  Ölelés: Mimi~

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönööm :3 Örülök, hogy tetszik és természetesen nem zavar, kíváncsi vagyok a tiédre! :)

   Törlés
 2. Valamiért úgy érzem, hogy a kommunikáció és médiaszakirány mellett, a szini karon sem tévednél el. Sok sikert neked minden téren. Üdv: Tünde

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hmm, mármint úgy érted, színművészet? Dramaturgián gondolkoztam, de mint színész... Képtelen vagyok megszólalni is ismeretlen emberek előtt. :D
   De nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen! És viszont kívánom! :)

   Törlés
 3. Nagyon jó lett a bejegyzés *-*
  Olyan jó, hogy ilyen különleges vagy, nem mindenhol olvashat az ember olyan tinédzserről, aki szereti Shakespeare drámáit, csak, hogy egy kis példával dobálózzak... :)

  All the love xx
  Barby

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahh cuki vagy, köszi szépen! :3
   Haha, igen, nem véletlenül ő az egyik legnagyobb alak a világirodalomban. :) Csak sokan szerintem azért nem adnak neki esélyt, mert a Romeo és Júlia és a Hamlet kötelező olvasmány. Én minél többet olvasok tőle, annál jobban élvezem!

   Törlés
 4. Mennyire örülök, hogy rátaláltam a blogodra. Nagyon sok közös pont van bennünk :D majd én is kitöltöm ezt a taget. A kommunikáció és médiaszakhoz pedig sok sikert, én most kezdtem és nagyon jó :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :) Oh, komolyan mondod? :o Esetleg tudnál egy kicsit mesélni róla? Nagyon kíváncsi lennék!

   Törlés
  2. Persze :D Írsz egy email címet és akkor leírom a tapasztalataimat :)

   Törlés
  3. Köszi! :) drewcoelheart@gmail.com

   Törlés
 5. Jaj, annyira szeretem az ilyen posztjaidat - ez is nagyon tetszett *-* Nem haragudnál, ha a jövőben én is kitölteném ezt a kicsit kiegészített verziót? :)

  Puszi,
  Virág

  VálaszTörlés