2016. nov. 29.

Top 5 kedvenc filmem az ősszel

   
Hasonlóan a nyár végén felkerült bejegyzéshez ebben az évszakban is összegyűjtöttem az 5 kedvenc filmemet, hiszen próbáltam folytatni a jó szokásomat és legalább minden hétvégén lehúzni valamit a filmes várólistámról. Remélem, ti is találtok majd valamit, amit még nem láttatok és a leírásaim alapján megtetszik, bár az alábbiak közül mindegyiket teljes szívből ajánlom. :)
 
5. HOLT KÖLTŐK TÁRSASÁGA (1989)
Mindenki ismeri ezt a filmet, vagy legalább is hallott róla. Robin Williams egy újabb zseniális alakítása tele tanulsággal, életigazságokkal, amelyek nem csak 30 évvel ezelőtt voltak aktuálisak, mint amikor a film készült.

Egy elit angol iskolában járunk, ahol a diákokat hatalmas elvárások elé állítják. Ám érkezik egy új tanár, akinek teljesen más módszerei vannak, ami a tanítást illeti. A diákok végre élvezik az órákat, Mr. Keating pedig csakhamar példaképpé válik számukra. Az ő hatására alapítanak egy társaságot és éjjelente titokban verseket olvasnak fel egymásnak, amíg egy tragédia meg nem változtat mindent.

Az Amélie csodálatos élete után ez volt a leginspirálóbb film, amit valaha láttam, ennek a hatására szeretnék egy ehhez hasonló csoportot alakítani néhány osztálytársammal.
 
4. PAPÍRVÁROSOK (2015)
Adott egy teljesen átlagos életet élő végzős gimnazista srác, aki kiskora óta szerelmes a szomszéd lányba, és adott a szomszéd lány, akinek minden egyes napja egy kaland, és aki tudomást sem vesz a srácról. Ám egyik éjjel közösen indulnak el, hogy bosszút álljanak azokon, akik ártottak Margo-nak, onnantól pedig nincs megállás - viszont másnap a lány eltűnik. Ezzel megkezdődik Quentin nagy kalandja is.

Azért szeretem és ajánlom ezt a filmet teljes szívből, mert fontos üzenetet közvetít, többek között azt, hogy legyünk bátrak, használjuk ki a lehetőségeinket és folyamatosan keressük a kalandokat, hogy ne legyenek olyan unalmas, egyhangú hétköznapjaink. Egyszer vagyunk fiatalok!
 
3. A NAGY GATSBY (2013)
Nick egy feltörekvő író, egyszer csak New Yorkba költözik egy titokzatos milliárdos közvetlen szomszédságába. A férfi minden héten óriási bulit rendez a házában, azonban őt magát senki sem látta még a partyn, senki sem ismeri személyesen - ám Nick mégis részesül a keveseknek járó megtiszteltetésben és csakhamar összebarátkozik a súlyos titkot őrizgető "öreg harcossal".

Ez a film szerintem tökéletes szórakozás egy bekuckózós, mozizós estére, hiszen igazándiból nincs tanulsága, de maga a történet és a látványvilág egyszerűen csodálatos.
 
2. MENTŐEXPEDÍCIÓ (2015)
Mit teszel, ha egy marsi expedíció során eltűnsz, megsérülsz, a társaid halottnak vélve téged elrepülnek az egyetlen űrhajóval, ráadásul a következő emberi expedíció csak évek múlva indulhatna a megmentésedre? Fogytán az élelmed, nem tudsz kommunikálni a Földdel és ki tudja, meddig bírják még a műszerek. Reménytelen helyzet, igaz?

Mark Watney viszont mégis küzd az életben maradásért, mindezt nem is kevés humorba csomagolva. A legérdekesebb végignézni, hogyan próbál küzdeni és még akkor sem adja fel, amikor egy baleset során mindene elveszik.
 
1. ÉJFÉLKOR PÁRIZSBAN (2011)
Ismét egy film, ami inkább szórakozásra javallott, ám mégis rengeteget művelődhetünk általa, hiszen írókról, költőkről, festőkről szól - vagyis az úgynevezett elveszett generációról: Hemingway, F. Scott Fitzgerard (A nagy Gatsby szerzője), Picasso, csak, hogy a legnagyobb neveket említsem közülük.

Maga a film egy feltörekvő íróról szól, aki Párizsba utazik a barátnőjével, ám ők két teljesen ellentétes személyiség, akik egyre jobban elhidegülnek egymástól. A férfi, Gil éjfélkor sétálni indul a városba, amikor egyszer csak feltűnik egy régi autó, ami elrepíti őt a 20-as évekbe és találkozik a fent említett művészekkel.

4 megjegyzés:

 1. Szia!
  A felsoroltak közül még nem láttam a Mentőexpedíciót meg az Éjfélkor Párizsbant nem láttam, de most felkeltetted a kíváncsiságomat :) Imádom a húszas éveket, épp ezért imádtam A nagy Gatsbyt is. A Holt Költők Társasága az egyik nagy kedvencem. Azt hiszem, készülhetek egy filmnézős délutánra :)
  Üdv: Kriszti

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ahogy a posztban is írtam, az Éjfélkor Párizsban is félig a húszas években játszódik, tehát szerintem ezt is szeretni fogod. ;)

   Törlés
 2. Olyan jó ez a lista, komolyan! :D Csak sajnos a legtöbbet már láttam, így én is csak ajánlani tudom a többieknek. Egyébként egy saját holt költők társaság nekem is nagy álmom, régebben úgymond volt is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. :)
   Hát, remélem, nekem nem csak álom marad, bár most sajnos éppen egy helyben toporgunk, sehogy sem akar alakulni ez a társaság. :(

   Törlés

@sarah.flp

Kövess