2016. dec. 3.

Téli bakancslista

     
Az őszi verzió után most ismét egy újabb szezonális bakancslista a téli időszakra, amivel talán egy kicsit feldobhatom a mindennapjaimat. A túlnyomó része a karácsonyhoz és az ünnepre való készülődéshez kapcsolódik, hiszen bár nagyon sűrű lesz az elkövetkezendő néhány hét számomra is, a karácsonyt semmiképpen sem szeretném elhanyagolni.

1. KORCSOLYÁZNI MENNI - nagyon szeretek korcsolyázni, de már évek óta nem voltam. Ugyanez tavaly is tervben volt, de sajnos nem sikerült eljutnom, idén mindenképpen be szeretném iktatni január környékén.

2. FONDUE-ZNI - tavaly karácsonyra kaptunk egy fondue-készletet, amit a legjobb a téli időszakban használni. A lehető legtöbbször szeretnék banánt, narancsot és kiwit mártogatni a csokiba.

3. TALÁLNI EGY ÚJ FORRÓ ITALRECEPTET - tavaly egy karácsonyi készülődős videóban találtam egy nagyon egyszerű, párperces karamellás tejreceptet, nemrég pedig kipróbáltam néhány különleges forró csoki receptet (amiből cikket is írtam), viszont az ilyesmiből sohasem lehet elég.
     
4. MOZIBA MENNI - nagyon ritkán jutok el moziba, de akkor igyekszem jól kiválasztani a filmet. Most természetesen a Legendás állatok és megfigyelésük megnézése a cél.

5. TÉLIES TEÁT KÓSTOLNI - idén ősszel teaimádó lettem, ugyanis szeptembertől kezdve eddig minden egyes nap megittam egy bögre zöld teát. Most, hogy találtam egy helyet a városban, ahol többféle, különleges karácsonyi teát lehet kóstolni, az ünnep előtt mindenképpen ki szeretném próbálni.

6. A LEHETŐ LEGTÖBBSZÖR SÉTÁLNI A HELYI KARÁCSONYI VÁSÁRBAN - tavaly sajnos csak egyszer jártam a városban az advent alatt, így ez majdnem teljesen kimaradt, idén viszont megpróbálom bepótolni a hiányosságaimat.

7. ELJUTNI A BUDAPESTI KARÁCSONYI VÁSÁRBA - évekkel ezelőtt voltam először és utoljára Budapesten a vásárban, azóta szeretnék egyszer újra eljutni oda. Sokkal nagyobb és sokszínűbb, mint ami itt van a városban.
    
8. KIDEKORÁLNI A SZOBÁMAT - bár minden évben kerül valami karácsonyi dísz a szobámba, nem mindig viszem túlzásba. Amikor gyerek voltam, szappannal papír hópelyheket ragasztottunk az ablakra, ezt a régi hagyományt idén is szeretném folytatni.

9. ÍRNI EGY KARÁCSONYI NOVELLÁT - a halloweeni és tavalyi sikeremen felbuzdulva mindenképpen szeretnék írni egy újabb karácsonyi vagy téli témájú történetet, csak úgy magamnak vagy, hogy elküldhessem néhány barátomnak.

10. ELOLVASNI EGY KARÁCSONYI KÖNYVET - már egy éve tervben Charles Dickenstől a Karácsonyi ének, szeretném, ha a közeljövőben beleférne az időmbe.

11. KARÁCSONYI FILMET NÉZNI - eddig általában csak azokat a filmeket láttam, amiket karácsony este le szoktak adni a tévében, de most összeírtam egy rövid listát, amiről majd válogatok.
    
12. RENGETEG ÚJ KARÁCSONYI ZENÉT TALÁLNI - szeretném, ha minél több karácsonyi zenét ismernék és sokan fordulhatnának hozzám, ha nincs mit hallgatniuk.

13. CIPŐSDOBOZ AJÁNDÉKOT KÉSZÍTENI - évek óta figyelem a híreket és a felhívásokat, de most először elhatároztam, hogy én is meglepem a rászoruló gyerekeket egy cipősdobozzal. Szerencse, hogy akár a suliban is le lehet adni a csomagot.

14. KÉZZEL KÉSZÍTETT AJÁNDÉKOT ADNI VALAKINEK - nagyon szeretek kreatívkodni, a saját kezűleg elkészített ajándékok pedig talán a legjobbak.

15. RENGETEG TÉLI KÉPET KÉSZÍTENI - csakúgy, mint ősszel, újra összeírtam néhány fotóötletet erre az évszakra is. Majd válogatok a saját listámról.

Nektek mik a terveitek télre?

6 megjegyzés:

 1. Ó, én is pont most mostanában akartam írni egy ilyen bejegyzést! :D Nagyon szeretem a bakancslistákat, szerintem már a meglétük is inspirálja az embert, szóval tényleg megéri írni legalább egyet. A tiéd nagyon király lett, a cipősdobozos dolog pedig nagyon szép gondolat, mi az iskolával minden évben részt vettünk ebben a projectben, és amikor csak tehettem, én is összeraktam egy cipősdobozt - és nagyon élveztem! Szuper érzés másoknak segíteni, főleg karácsonykor, úgyhogy remélem idén neked is összejön a dolog. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kíváncsi vagyok a te listádra is! :)
   Köszönöm, bár igazából még ötletem sincs, mit rakjak a dobozba, de biztosan hamarosan kitalálok valamit, ezt idén mindenképpen szeretném véghezvinni.

   Törlés
 2. Nagyon inspiráló az adventi kalendáriumod. Azon gondolkodom, hogy én is készítsek ilyent, de lehet nem lenne mindennap időm rá. Minden esetre, a tiédet követni fogom. A cipősdobobozos ajándékozás tényleg szuper ötlet. Idén én is csinálok ilyen kimondottan gyerek számára.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :)
   Ez az egész kezdeményezés egy nagyon szuper ötlet.

   Törlés

@sarah.flp

Kövess