2017. febr. 14.

8+1 kedvenc romantikus filmem


Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva úgy érzem, addig nincs jogom tudomást venni, illetve véleményt formálni a Valentin-napról, amíg nem ismerem az érzést, milyen viszont szeretve lenni.

Ennek ellenére mégsem kerülhetem el teljesen, ráadásul szerettem volna részt venni egy néhány bloggerrel közös projektben, amelyet mostanában már minden jelesebb alkalommal megrendezünk, ezért úgy döntöttem, előállok egy egyébként is kedvelt bejegyzéstípussal: filmajánló azokból a romantikus alkotásokból, amelyek valahogyan megfogtak.

HA MARADNÉK (2014)
Ahányszor látom ezt a filmet, még ha csak éppen az utolsó pár percet sikerül is elkapnom valamelyik csatornán, mindannyiszor megkönnyezem a történetet. Legjobban a visszaemlékezések hangulata ragadott meg, Mia csodálatos családjának a stílusa és mindaz, amit átéltek Adammel... Nem is beszélve persze a képi világról.

Azoknak ajánlom ezt a filmet, akik hinni akarnak benne, hogy még az élet által két különböző irányba sodort szerelmesek is újra egymásra találhatnak.

AHOL A SZIVÁRVÁNY VÉGET ÉR (2014)
Vajon létezik fiú-lány barátság? Egy darabig biztosan, ám megeshet, hogy előbb-utóbb az egyik fél kicsit többet érez majd - vagy akár mindkettő. Két gyerekkori jóbarát történetét követhetjük végig, akiket, amikor ez megtörténik, az élet messzire sodor egymástól és álmaikat kergetve keresik a boldogságot nem is sejtve, hogy ezt nem éppen úgy fogják megtalálni, ahogy abban a pillanatban sejtenék.


ADALINE VARÁZSLATOS ÉLETE (2015)
Adott egy nő, akit szó szerint az idő választ el a szerelemtől: évtizedekkel ezelőtt ugyanis egy baleset folytán megállt az öregedésben, azóta kénytelen gyakran vándorolni a világban, hogy senki se fogjon gyanút, így az elköteleződés is lehetetlen számára. Ám mégis hogyan utasíthatja el az igaz szerelmet, és meddig őrizheti meg a titkát?

MIELŐTT MEGISMERTELEK (2016)
Legjobban a szélsőséges karakterek miatt szeretem ezt a filmet: a lány bolondos, stílusos, életvidám és egy kicsit butus, míg a férfi művelt, magányos és ellenséges. Két teljesen ellentétes személyiség egymásra találása, és persze egy újabb remek, szórakoztató könyvadaptáció.

SUITE FRANÇAISE (2015)
Ezt a filmet azért szeretem, mert nem sok történet közelíti meg romantikus szemszögből a második világháború témáját. Bár tény, hogy a szerelmi szál nem teljesedett ki annyira, mint azt elvártam volna, izgalmas végigkövetni a két ellentétes oldalon álló féllel - a meghódított francia falubeli, férjes nő és a német katonatiszt - történő eseményeket.

A NAGY GATSBY (2013)
Nem messze New Yorktól egy hatalmas tóparti házban él egy titokzatos milliárdos, aki minden héten gigantikus partykat szervez, ámbár őt magát eddig még sohasem látta senki. A szomszédságába költözött Nick azonban részesül a keveseknek járó megtiszteltetésben - megismerheti a híres Jay Gatsbyt, mi több, mindent megtud cselekedeteinek valódi okáról.

Ez a film visszarepít a csodás húszas évek világába egy olyan férfival a főszerepben, aki bármit megtenne élete szerelméért.


BOR, MÁMOR, PROVENCE (2006)
Számomra egyszerűen megunhatatlan történet két rideg karakter megenyhülését és egymásra találását, arról nem is beszélve, hogy az események Franciaországban játszódnak. Provence gyönyörű és rendkívül hangulatos hely, a térség bájai pedig nagyszerűen visszaköszönnek a filmben.

AMÉLIE CSODÁLATOS ÉLETE (2001)
Bár nem a romantikus jelző jut először eszembe erről a filmről, nem hagyhattam ki a listából. Nem hiába annyira ismert és népszerű, hiszen ennél inspirálóbb, tanulságosabb történetet nem igazán ismerek. A főszereplő lány, a naiv Amélie egy valódi álomvilágban él, bezárkózik a saját kis valóságába, majd mikor feltárul előtte az élet, esetlenül bár, de nekiindul és meg is állja a helyét.

+1 OUTLANDER - AZ IDEGEN (2014-)
Azért ráadás, mert nem éppen film, hanem sorozat, de a legcsodálatosabb romantikus sorozat, ami létezik. A két szereplő szerelme lassan bontakozik ki, de annál legendásabbá válik, megspékelve egy kis történelemmel és időutazással. Maga a történet izgalmasabb nem is lehetne, a képi világ pedig egyszerűen fantasztikus.

Nézd meg, a többiek miket írtak a témában:
4 megjegyzés:

 1. Sok kedvencemet felsoroltad ebben a posztban *-* Imádom <3

  VálaszTörlés
 2. Helló :-)
  Hiányolom az "About Time"(Idôrôl idôre)címû csodát.Persze lehet hogy nem láttad, vagy egyszerûen csak más az ízlésünk :-)
  Bár meglepô módon nekem mind a 8+1 ül. Igaz, mivel én férfibôl vagyok, különbözhet a szemüvegünk.
  üdv rapa

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még nem láttam azt a filmet, de köszi az ajánlást. :D

   Törlés

@sarah.flp

Kövess