2017. márc. 5.

Tavaszi bakancslista


Az utóbbi időben már hagyománnyá vált a szezonális bakancslisták írása az évszakok kezdetén, így természetesen a tavaszi sem maradhat ki. A legfőbb célom az elkövetkezendő hónapokra, hogy egy kicsit változtassak az életstílusomon: a napjaimat tartalmasabban és produktívabban szeretném eltölteni.

1. PIKNIKEZNI - most, hogy végre itt a jó idő, szeretnék több programot szervezni és többen részt venni, a piknik pedig remek lehetőség erre.

2. KIRÁNDULNI - ha már piknik, lehetne akár valami szép helyen, de teljesen mindegy, milyen kirándulásról van szó, csak mozduljak ki itthonról.

3. ÁLLATKERTBE MENNI - még nagyjából egy éve nyertem egy bérletet az állatkertbe, amit sajnos nem sikerült rendesen kihasználnom, de mielőtt lejár, mindenképpen el szeretnék menni legalább egyszer.


4. KUTYÁT SÉTÁLTATNI - mármint menhelyi kutyát. Tavasszal még az idő is tökéletes hozzá, és egyébként is borzasztóan hiányoznak már a kutyusok!

5. A SZABADBAN FESTENI/RAJZOLNI - még sohasem alkottam a szabadban, így éppen ideje ezt is kipróbálni. Kicsit nyilvános és talán kevésbé kényelmes is, de annál hangulatosabb és nagyszerű programlehetőség, a komfortzónám átlépésén kívül ráadásul az újévi fogadalmamnak is eleget tennék.

6. TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS - egyébként is ráférne már, de a legfőbb oka, hogy április elején jön a cserediákom... Addigra minden szekrényt, polcot, fiókot át szeretnék nézni, kidobni az összes felesleges holmit és átrendezni, amit csak kell.

7. SZEMÉLYRE SZABNI A SZOBÁMAT - ugyancsak legfőképpen az előző pontban említett ok miatt áprilisig a saját stílusomra szeretném alakítani a szobámat. Azelőtt a szüleimé volt, és ennek a nyomai még mindig láthatóak, ezért szeretném feldobni néhány fotóval, rajzzal és dekorációval.


8. TOJÁST FESTENI HÚSVÉTRA - ez a hagyomány évekig kimaradt, aztán tavaly az utolsó pillanatban csináltam párat. Idén időben szeretném elkezdeni.

9. VALAMILYEN TAVASZI DIY - pontosabban valamilyen tavaszi témájú DIY, például virágos dekoráció, húsvéti apróság, de akár a tojásfestést is idesorolhatnám.

10. TAVASZI GYÜMÖLCSÖKKEL SÜTNI - vagy ha nem éppen sütni (nem vagyok biztos benne, hogy túlélné azt a konyha), de valamilyen ételt készíteni, a lényeg, hogy friss idénygyümölcsöket használjak hozzá.

11. TULIPÁNT/NÁRCISZT VENNI - úgy emlékszem, régebben nem telt el úgy tavasz, hogy ne lett volna legalább egyszer néhány szál tulipán a vázában vagy egy cserepes nárcisz az ablakban, és hiányzik. Szeretném újraéleszteni ezt a hagyományt.


12. VIRÁGOKAT FOTÓZNI - minden tavasszal nézegetem a gyönyörűbbnél gyönyörűbb virágos képeket, idén én is szeretnék készíteni néhányat.

13. SAJTTORTÁT ENNI - na igen, nem éppen tavaszi program, de az idénygyümölcsökről jutott eszembe, hogy a sajttorta eddig nagyon is kimaradt az életemből. Remélhetőleg nem sokáig marad ez így.

14. ÍRNI EGY TAVASZI NOVELLÁT - a novellaírás eddig mindegyik szezonális bakancslistában szerepelt, a tavasziból sem maradhat ki. Talán még egy pályázattal is megpróbálkozom.

15. VENNI EGY VIRÁGOS RUHÁT - nem szorul magyarázatra, csupán ezen a téren is hiányérzetem van.

Mik a Ti terveitek tavaszra? :)

4 megjegyzés:

  1. De jó tervek! Kívánom, hogy az összeset tudd teljesíteni, menni fog! ;) Aztán mindenképp kérünk fényképes dokumentációkat. :D

    Puszi,
    Barby

    VálaszTörlés
  2. Imádom ezeket a bakancslistás posztjaidat, annyira motiválóak ^^ Kívánom, hogy teljesíteni tudd, amiket szeretnél, és tényleg tartalmasan teljen számodra a szezon :)

    VálaszTörlés

@sarah.flp

Kövess