2017. jún. 4.

Nyári bakancslista


El sem hiszem, hogy ilyen hamar elrepült ez a tanév - na nem, mintha nem örülnék neki, hogy már a vége felé közeledünk. Az elmúlt félév különösen megterhelő volt számomra, így nagyon kevés idő jutott arra, amivel igazán szeretnék foglalkozni. A nyár pedig tökéletes alkalom mindent bepótolni, ezenfelül persze új élményeket szerezni, a már hagyománnyá vált szezonális bakancslistával pedig némi támpontot adok magamnak, hogy a lehető legjobban kihasználhassam a két és fél hónapnyi szabadságot.

1. ÍRNI - nagyon-nagyon sokat, és mindenfélét. A blog evidens (az elmúlt félév inaktivitása ellenére sem tervezem abbahagyni, ilyen könnyen nem szabadultok meg tőlem), ezen kívül szeretnék néhány novellát alkotni, van három regényötletem is, amelyekre végre tudok szánni időt, és talán sikerül is befejezni valamelyiket, ráadásul annak ellenére, hogy nem állnak közel hozzám a versek, az utóbbi időben különösen megtetszettek a slamek és a haikuk. Ezen felül az írókör-vezető felhívta a figyelmünket néhány remek pályázatra, tehát talán végre sikerül kitörni a hónapok óta tartó írói válságból.

2. PÉNZT KERESNI - bár úgy gondolom, addig szeretném kiélvezni a nyári szünetet, amíg még megtehetem, ugyanis amikor elkezdek dolgozni, erre már többé nem lesz lehetőségem, mégis bűntudatom van, amiért - legalábbis eddig - nem vállaltam nyári munkát. Idén ráadásul mindenképpen szeretnék beruházni egy polaroid kamerára.

3. FESZTIVÁLOZNI, KONCERTEKRE MENNI - nem meglepő módon ez a program a legtöbb ember nyári tervei között szerepel, sokszor akkor is, ha hozzám hasonlóan nem bulizós típus. Én továbbra sem tervezek nagyobb fesztiválra menni, de folyamatosan keresem a koncerteket és kisebb fesztiválszerű rendezvényeket a környéken, illetve az Utcazenét sem hagyom majd ki.


4. A SZABADBAN FESTENI/RAJZOLNI - ugyanezt már tavasszal is megfogadtam (sőt, szerepel az újévi céljaim között is), de nem sikerült betartanom. A festés a legelhanyagoltabb hobbim, ezen mindenképpen szeretnék változtatni a nyár folyamán.

5. BLOGOS BARÁTSÁGOKAT ÉPÍTENI - van néhány kifejezetten szimpatikus blogger, akinek a tevékenységét követem, és örülnék neki, ha közelebbről is megismerkedhetnénk egymással. Ezzel nemcsak hozzám hasonló érdeklődési körű emberekkel építhetnék kapcsolatot, de akár egy kisebb közösséget is formálhatunk együtt.

6. KIPRÓBÁLNI ÚJ RECEPTEKET - én, aki a konyhában katasztrófa vagyok, már azt is óriási sikerként könyvelem el, hogy tudok amerikai palacsintát sütni. Mivel egyébként nagyon szeretek ilyesmivel kísérletezni, a nyár folyamán jó lenne kipróbálni néhány különlegesebb receptet, egyaránt ételeket és italokat. Tavaly levendulás limonádét készítettem, az kifejezetten jó lett, de rengeteg koktélreceptet mentettem le, amelyek azóta is kipróbálásra várnak.

7. FELDOBNI NÉHÁNY RUHÁT - hónapok óta keresek bandás pólókat, de eddig egy olyat sem találtam, ami tökéletesen megfelelt volna az elképzeléseimnek. A batikolást is szeretném egyszer kipróbálni, illetve összegyűlt néhány régi nadrág, amelyek kiszakadtak, de a száraikat levágva tökéletes rövidnadrágokat varázsolhatnék belőlük.


8. OLVASÁS - idén sikerült kitörnöm az olvasási válságból, ráadásul két könyves kihívást is elkezdtem. Mindezt még szeretném fokozni a nyáron: újraolvasni a régi kedvenceimet, például az egész Harry Potter-sorozatot, elfogyasztani néhány klasszikust, és nemrég elhatároztam, hogy felfedezem egy kissé a kortárs magyar költészetet is. Idén sem fogok unatkozni. :)

9. NYELVGYAKORLÁS - két tannyelvű iskolában ennek evidensnek kellene lennie, de az igazság az, hogy nagyon elhanyagolom a franciát, a nyelvtanom pedig egyenesen katasztrofális. Idén muszáj foglalkoznom vele, különben nem biztos, hogy sikerül majd megszereznem belőle a felsőfokút.

10. GITÁROZNI - az a helyzet, hogy évek óta van egy gitárom, viszont körülbelül annyira tudok rajta játszani, mint azt sejthetitek: semennyire. Néha előveszem, megpendítem pár húrját, majd hónapokig hozzá sem nyúlok, mondván, úgysem leszek zenész. Hát, ilyen felfogással tényleg nem jutok egyhamar egyről a kettőre.

11. KIRAKNI AZT A PUZZLET - van egy 1500 darabos kirakóm, amit még kiskoromban kaptam, de azóta sem sikerült megcsinálnom. Már hagyomány, hogy évről évre nyár elején előveszem, elszórakozom vele néhány napig, aztán amikor már három hete semennyit sem haladok vele, elrakom és elhatározom, hogy a következő nyáron végre meg fogom csinálni.

12. SZEMÉLYRE SZABNI A SZOBÁMAT - de most már tényleg. Ugyanúgy, mint a szabadban festést, ezt is megfogadtam tavasszal, és nem sokat sikerült tennem a cél érdekében. Leginkább a színeket szeretném kicserélni - talán még a falakat is átfestem -, fényképeket és rajzokat kiaggatni, motivation board-ot készíteni, és rengeteg apró DIY-al feldobni.


13. RENDEZETTEBBÉ VÁLNI - óriási problémám, hogy szétszórt vagyok, és hiába van nyolcvan darab határidőnaplóm és zsebnaptáram, mindent elfelejtek, ráadásul az időmet sem tudom megfelelően beosztani. Nyáron végre alkalmam nyílik kidolgozni egy-két taktikát és hozzászoktatni magamat néhány dologhoz.

14. KIMOZDULNI BARÁTOKKAL - ha a nyári szünetről van szó, először mindig a város egyik bárja jut eszembe, ahogy elképzelem magamat egy nyári estén a teraszán ülve, betakarózva és limonádét szürcsölgetve a barátaim társaságában. Már évek óta szeretném ezt megvalósítani, de egyszerűen sosincs rá alkalom. Ezen kívül persze ahányszor csak lehet, ki szeretnék mozdulni a régi barátaimmal, akikkel nem találkozom minden nap.

15. FOTÓS KIHÍVÁST CSINÁLNI - most, hogy végre van egy normális telefonom, és egyre komolyabban használom az Instagramot, egy fotós kihívás óriási löketet adna ennek a hobbinak, gyakorolhatnék és fejlődhetnék.

16. MOZOGNI - egyébként semmi bajom a mozgással, sőt, néha kifejezetten jól is tudnak esni, a legnagyobb probléma viszont az, hogy egyszerűen nem tudom rávenni magam a sportolásra. Most viszont tényleg muszáj lesz kezdenem magammal valamit, ha nem szeretnék ellustulni, a jóga pedig tökéletes mozgásforma arra, hogy karbantartsam magamat.

Ti szoktatok írni nyári bakancslistát?

11 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Hihi, többek között éppen rád gondoltam ^^

   Törlés
  2. Megtiszteltetés :D Nem harapok, csak ha valaki felbosszant :DDDDD

   Törlés
  3. Ennek nagyon örülök. :DD

   Törlés
 2. Már nekem is megfordult a fejemben a gondolat és gyűjtöm az ötleteket, ráadásul sok ötletet adott a bejegyzésed is! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kíváncsian várom már ;)
   Pár dolgot akár együtt is csinálhatnánk *-*

   Törlés
  2. Huu, nagyon jó ötlet! *-* Már alig várom :3

   Törlés
 3. A fotós kihívásról készítes majd bejegyzést? Érdekelne, hogy miből áll ez :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Természetesen ;)
   Igazándiból annyi, hogy megadnak témákat, minden napra mást, és a lehető legkreatívabb képeket kell elkészítened. A neten rengeteg hasonlót lehet találni, ha utánanéznél, a Pinteresten lévőket ajánlom, azok a kedvenceim. :)

   Törlés
 4. Én is benne lennék egy taliban valamikor. ;)

  VálaszTörlés

@sarah.flp

Kövess