2017. aug. 30.

Virágkarnevál és egyebek - Debrecen képekben


Meglehetősen ritka alkalom, amikor dunántúliként a Tiszántúlra tévedek. Átutazni az ország egyik feléből a másikba nagyjából 6 órányi zötykölődést jelent, ezért legalább annyira izgatott voltam a nyaralás előtt, mintha külföldre mentünk volna.

Debrecen a kedvenc magyar városom. Van itt egy üdülő, ahova vissza-visszajárunk a családdal. Az idei volt a negyedik alkalom, és a második, hogy kifejezetten a karneválra jöttünk. Két évvel ezelőtt elmosta az eső a programot, akkor ki sem mentünk megnézni a felvonulást. Nem mesélek sokat, beszéljenek helyettem inkább a fotók. :)


Bevallom őszintén, egy icipicit csalódtam a karneválban: azt hittem, egy folyamatos felvonulás lesz zenével és tánccal, de valójában tízpercenként érkezett egy művészeti csoport vagy kocsi, így nem volt meg az a hangulat, amire számítottam, a legalább 1 órás késésről nem is beszélve. Bár a történethez az is hozzátartozik, hogy a felvonulás útvonalának végére mentünk, így valamilyen szinten érthető, hogy akkorra már lemaradoztak egymástól.

Kedvencem a Stelzen Art nevű német művészeti csoport volt, érdemes rájuk vetni egy pillantást: csodás jelmezeik vannak, és nagy tehetség kell hozzá, hogy ilyen gólyalábakon képesek legyenek járni. Valamelyik rugós volt! Azon kifejezetten meglepődtem, hogy még Mexikóból és Szenegálból is érkeztek csoportok.


A legutolsó ott töltött napon ellátogattunk a Tisza-tavi Ökocentrumba, ahol hajóztunk egyet a tavon, ami csodálatos volt, hisz gyönyörű ez a táj, és elolvadtunk párszor az éppen az ebédjüket falatozó vidrákon.


Ti hol voltatok nyaralni? :)

12 megjegyzés:

 1. Nagyon szép képek lettek, öröm volt végignézni, olvasni a posztot ^^ Amúgy különösen megfogott a cím már elsőre is, mivel magam is nagy "Debrecen-rajongó" vagyok, ha lehet így mondani :D Mivel nagyszüleim odavalósiak, elég sok időt töltöttem ott gyerekként, és most is szívesen megyek, a kedvenc magyar városom ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :3
   Szerencsés vagy, olyan rossz, hogx tőlünk ennyire messze van. :(

   Törlés
 2. Nagyon hangulatosak lettek a képek. Egyszer én is meglesném ezt a karnevált. *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm ❤
   Úgy tudom, a vonatjegy ilyenkor féláron van, ha direkt a karneválra mész.

   Törlés
 3. Aaaa, sose voltam még Debrecenben, de jesszuskám, ezek a képek csodálatosak *-* Vsco? :3

  VálaszTörlés
 4. Tényleg szép képek, kedvem támadt Debrecenbe menni :)

  VálaszTörlés
 5. De jó volt látni az egyetemem a képen! :D
  Idevalósi vagyok, és sosem tudtam érteni, mi olyan nagyon izgalmas ebbe a városban, de a képeid által egy kicsit túristaént láttam a városom. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj köszönöm, talán a legjobb bók, hogy valami különlegeset is kiváltottam belőled a képeimmel. :3

   Törlés
 6. Soha nem voltam mèg a városban (a karneválon sem. Azért egy ilyen kocsit összerakni, megtervezni nagyon nem lehet egyszerű, és mindezt egyetlen napért) de ezek után nagyon szeretnék! Jók lettek a képek nagyon!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :3
   Egyszer mindenképpen érdemes megnézni, ez az egyik leghíresebb esemény az országban.

   Törlés

@sarah.flp

Kövess