2017. dec. 31.

BÚÉK! + Ilyen volt 2017


Ismét eltelt egy év, a blog még mindig él, én is élek még (nem tudom, melyik a legmeglepőbb), és egy nagyon eseménydús, változatos időszakon vagyok túl. Rengeteget fejlődtem és visszafejlődtem, voltam a padlón, szárnyaltam is, voltak sikerélményeim és bukásaim, de sokat kaptam ettől az évtől, főleg az utóbbi pár hónapban, és közben sokat tanultam önmagamról is.

2018-ba lelkesen vágok bele, de addig is nézzük, mi minden történt a bloggal és velem idén. Az év eleji fogadalmaim értékelését itt megleshetitek.

Indulás: 2015. július 10.
Összes bejegyzés: 212
ebből: Piszkozat: 47 - Közzétett: 162
Feliratkozók: 172
Összes megjegyzés: 573
Összes oldalmegjelenítés: ~116 000
Facebook oldal: 187 lájk

Legnépszerűbb bejegyzések az évből:

Sarah ✨ (@sateenkaarigirl) által megosztott bejegyzés,
EZ TÖRTÉNT A BLOGON

Ha végignézitek az archívumot, feltűnhet, hogy idén nem voltam valami produktív. Egész évben amolyan írói válság kerülgetett, még cikkeket vagy egy nyavajás novellát sem voltam képes összedobni, a bloghoz pedig végképp semmi ihletem sem volt. Ez n azt jelenti, hogy fontolgatom a szünetet vagy a végleges leállást - éppen ellenkezőleg. Nem szabadultok meg tőlem ilyen könnyen... :)

Hogy visszanyerjem a kedvemet és megjöjjön az ihlet, rendet raktam a blogon. Kitöröltem minden bejegyzést, amit már fel nem vállalhatónak éreztem, és elkezdtem átírni a régebbi posztokat. A célom ezzel valamiféle portfóliót kialakítani, amit nagyobb, komolyabb közönség előtt is büszkén felvállalok.

Sarah ✨ (@sateenkaarigirl) által megosztott bejegyzés,
ILYEN VOLT 2017

JANUÁR
Az év nem kezdődött valami fényesen: ebben a hónapban kijött rajtam a "téli depi", vagyis borzasztóan magam alatt voltam, az életkedvem teljesen elszállt, nem jártam el sehova, keveset beszéltem, ésatöbbi. Különösebb oka nem volt, egyszerűen csak túl sok feszültség gyűlt össze.

FEBRUÁR
A köd szépen lassan kezdett elúszni a fejem fölül. Ebben nagy szerepe volt életem legnagyobb színházi élményének (A Bunkerrajzoló) és ezzel a később kedvencemmé avanzsált magyar alterrock banda (Vad Fruttik) felfedezésének, valamint az első slam estemnek, ugyanis ezután kezdtem el gyakori látogatója lenni a veszprémi Slam Poetrynek.

Sarah ✨ (@sateenkaarigirl) által megosztott bejegyzés,

MÁRCIUS
Borzasztóan sűrű és nem túl vidám hónap, ugyanis két vizsgám is volt, matekból és franciából, amik szörnyen sikerültek. Ismét magam alatt voltam a kudarc és a tanároktól kapott nem túl kedves megjegyzések miatt.

ÁPRILIS
Az első hét megintcsak sűrű volt, ugyanis megkezdődött az utolsó francia cserekapcsolatunk. Először mi fogadtuk a cserediákjainkat, és egy hétig voltak nálunk. Ekkor történt az év egyik óriási élménye, amikor is Luke Evans, aki éppen a Szépség és a Szörnyeteg miatt volt Magyarországon, szembesétált velem a Vörösmarty-téren. Sajnos ezt leszámítva ez a hónap sem volt kellemes, ráadásul a cserediákommal sem jöttünk ki elég jól.
Ez egy cseppet vidámabb és eseménydúsabb hónap volt. Elsején csináltunk egy szuper fotósorozatot a repcében, készülgettünk egy irodalomversenyre, jártam egy "Blogger-Instagrammer találkozón" Székesfehérváron olyan magyar celebek társaságában, mint Palkovics Zóra, Galcsik Győző vagy Tomai Evelin (igen, most nagyon menőnek érzem magam), illetve elkezdtem járni egy írókörbe.

JÚNIUS
A franciavizsgám második fele sokkal jobban sikerült, az irodalomvizsgám pedig szinte tökéletesen, és matekból sem buktam meg, szóval tulajdonképpen sikeresen zártam az évet. Az első sorban tomboltam egy Esti Kornél-koncerten, és tartottunk egy szuper tanévzáró bulit az osztálytársamnál.

Sarah ✨ (@sateenkaarigirl) által megosztott bejegyzés,

JÚLIUS
Kipróbáltam a munkáséletet, vagyis lehúztam egy kemény, testileg-lelkileg megterhelő hónapot teremőrként egy múzeumban. Oké, az iróniát még tényleg gyakorolnom kellene. A lényeg, hogy lett egy kis zsebpénzem, és szereztem néhány barátot, akik nem mennek el mellettem köszönés nélkül az utcán. Haladunk.

AUGUSZTUS
A hónapot egy EKG holterrel kezdtem - ez egy olyan szerkentyű, ami 24 órán keresztül figyeli a szívemet, vagyis egy teljes napon keresztül bedrótozva járkáltam egy gépezettel az oldalamon. A hónap végén egy hetet nyaraltunk Debrecenben, a kedvenc magyar városomban, és megnéztük a Virágkarnevált (élménybeszámoló). A nyarat pedig egy fantasztikus Vad Fruttik-koncerttel zártam.

Sarah ✨ (@sateenkaarigirl) által megosztott bejegyzés,

SZEPTEMBER
Tizenegyedikes lettem, felvettem a töri- és társadalomismeret-faktot, ami nagyon jó döntés volt, de rengeteg időmet elveszi. 19-én fogszabályzós lettem, 21-én nagykorúvá váltam, 22-én pedig Franciaországba indultunk az utolsó cserekapcsolatunk keretében (élménybeszámoló). Fantasztikus hét volt annak ellenére, hogy sem enni, sem beszélni nem tudtam hála a csodás fémnek a számban.

OKTÓBER
A hónap legnagyobb eseménye a 21-22-i hétvége volt. Szombaton délelőtt felmentünk Budapestre, hogy találkozzak valakivel, akivel már egy hónapja beszélgettünk... :) Éjszakára Nina fogadott be, majd másnap együtt mentünk a Blogger Dayre, és a Felegáns Squad többi tagjával (Éda, Erna, Laura, Evelin) egy fantasztikus napot töltöttünk együtt (élménybeszámoló).

Sarah ✨ (@sateenkaarigirl) által megosztott bejegyzés,

NOVEMBER
Az a bizonyos srác felforgatta az egész életemet. :) Dijóhéjban november negyedike az első komoly kapcsolatom kezdete, azóta is boldogítjuk egymást, és szörnyen nyálasak, romantikusak és boldogok vagyunk együtt.

DECEMBER
Idén a karácsonyi hangulat messze elkerült, és az ünnep is olyan gyorsan elment, hogy szinte fel sem fogtam. Viszont cserébe sok időt tölthettem a barátommal - legalábbis távkapcsolathoz képest -, és az új évet is vele kezdem. :)

Sarah ✨ (@sateenkaarigirl) által megosztott bejegyzés,

AMIRE A LEGBÜSZKÉBB VAGYOK

Felvettem a kapcsolatot néhány kiadóval, és kaptam is pár könyvet recenzióra.

LEGNAGYOBB SIKEREM

Ebben az évben duplaannyi könyvet sikerült elolvasnom, mint tavaly.

AMIT MÁSKÉPP CSINÁLNÉK

Hamarabb kilépnék a Fashionfaveből. Ezt csak a jövő hónapban teszem majd meg, mert elegem van belőle, hogy nem fizetik ki a munkámat, de sokkal hamarabb kellett volna erre a döntésre rászánnom magamat.

AMIRE TÖBB IDŐT SZÁNNÉK

A blog, egyértelműen.

AMIT MEGTANULTAM

Mégiscsak létezik olyan ember, aki képes engem őszintén szeretni.


Sarah ✨ (@sateenkaarigirl) által megosztott bejegyzés,

KEDVENCEK

KÖNYV
 • Anne Berest/Audrey Diwan/Caroline de Maigret/Sophie Mas - Legyél te is párizsi nő
 • Sarah Dessen: Along for the ride - Álom két keréken
 • Papp Dóra: Tükörlelkek sorozat
 • Meik Wiking: Hygge
 • Elizabeth Gilbert: Big Magic
 • Nicola Yoon: Minden, minden
 • Margaret Atwood: A szolgálólány meséje
 • Andy Weir: A marsi

FILM
 • Hölgy aranyban
 • Oroszlán
 • A szem tükrében


Sarah ✨ (@sateenkaarigirl) által megosztott bejegyzés,

SOROZAT
 • The Royals
 • 13 Reasons Why
 • A szolgálólány meséje

ALBUM
 • Bullet journal

ÉLMÉNY
 • Luke Evanssel való találkozás (április 6.)

GASZTRO FELFEDEZÉS
 • Tasty receptek


Sarah ✨ (@sateenkaarigirl) által megosztott bejegyzés,

2 megjegyzés:

@sarah.flp

Kövess