2018. jún. 4.

Nyári bakancslista 2018


Általában még ilyenkor, június elején sem látom pontosan, hogyan fog kinézni a nyári szünetem, ami nálam elég szokatlan, ugyanis jó előre meg szoktam tervezni a dolgokat.

Az egyik nagy előnye a bakancslista-írásnak, hogy egyfajta keretet ad annak az időszaknak, amire szánod, így támpontot ad akkor, amikor már jobban látod a teendőidet. Ezért is biztatlak titeket újra és újra minden évszak elején, hogy kövessétek a példámat, és ti is üljetek le picit gondolkodni.

1. FELFEDEZNI BALATONI HELYEKET - kezdem cikinek érezni, hogy egy köpésre élek a Balaton-parttól, mégis alig ismerek itt valamit: strandok közül csak egyet, kávézók, fagyizók vagy bárok közül pedig még annyit sem. Tavaly két oldalt is találtam (Éjjel-Nappal Balaton és WeLoveBalaton), ahol nemcsak rengeteg beülős helyet mutatnak be és értékelnek, de tele vannak programötletről és látnivalókról szóló cikkekkel is.

2. ELUTAZNI VALAHOVA KETTESBEN - ez az első nyarunk együtt, de az már hónapok óta biztos, hogy szeretnénk valahova elutazni pár napra egyedül. Egyelőre a legesélyesebb a kempingezés, de ha nem jön össze, szükségünk lesz egy B-tervre. (Ha van ötletetek, ne tartsátok magatokban!)

3. ELOLVASNI 40 KÖNYVET - az utóbbi időben csak úgy falom a könyveket, ebben az évben már 30-at ki is végeztem. Ezen a számon felbuzdulva - és egy kicsit ösztönözve magamat, hogy biztosan meglegyen az év elején kitűzött cél, a 80 - elhatároztam, hogy ennél egy picit többet fogok elolvasni ezalatt a három hónap alatt. Szerintem még reális is ez a szám, tekintve, hogy a szünet alatt temérdek időm lesz teljesíteni.


4. MEGTANULNI JOBBAN BEOSZTANI AZ IDŐMET - jövőre érettségizek, de még ezt leszámítva is csak jót teszek magammal, ha végre komolyabban foglalkozom az időbeosztás témájával. Ha van bevált módszeretek, vagy olyan blog/YouTube csatorna, amit követtek, szerettek és szerintetek hasznos, azt se tartsátok magatokban! :)

5. RENDET RAKNI AZ ÉLETEMBEN - a szobámat már többnyire rendbe raktam, de természetesen a gépem és a telefonom tele van szeméttel. Az idei nyár nagy célja, hogy végre rászánjam magam, és minden felesleges dolgot kiszanáljak.

6. PÉNZT KERESNI - még folyamatban van a munkakeresés, kopogtattam a Cinema City és a Starbucks ajtaján, de nem tetszettem nekik, úgyhogy még nincsenek konkrét terveim ennek a pontnak a megvalósítására, de majd csak lesz valami. :)

7. KÜLÖNLEGES LIMONÁDÉKAT GYÁRTANI - a levendulás limonádé már lassan hagyomány nálunk, de én nem állok meg egynél. Kifejezetten izgatja a fantáziámat a bodzás, vaníliás, zöld teás, kókuszos és a rózsavizes fajta.

8. FELKÉSZÜLNI AZ ANGOL NYELVVIZSGÁRA - jól jön minden plusz pont a felvételinél, úgyhogy amíg még van egy kis időm (vagyis hát nincs, de később meg pláne nem lesz), addig jó lenne túlesni rajta. Nyáron már nem valószínű, hogy tudok jelentkezni arra a vizsgára, amit kinéztem, de ha valamikor ősszel megyek el, muszáj már most elkezdeni felkészülni.


9. DIY RUHÁKAT ALKOTNI - van rengeteg olyan nadrágom, ami kilyukadt, és levágtam a szárát, hogy majd egyszer rövidnadrágot csinálok belőlük. Na de én nem elégszem meg az egyszerű dolgokkal, úgyhogy szeretném őket minél egyedibbé tenni (pl. festeni, foltokat vasalni rájuk).

10. SOROZATMARATON - borzasztóan analfabéta vagyok sorozatok terén, és az sem segít rajtam, hogy folyton a régieket nézem vissza. A várólistám persze végtelen, de valamikor el kellene kezdenem fogyasztani is.

11. DESIGNVÁLTÁS - meguntam a jelenlegi kinézetét a blognak, és már ki is néztem a következőt, amire lecserélem a sablont. Egyelőre még próbálgatom a tesztblogomon, de hamarosan számíthattok a drasztikus változásra. :)

12. TARTALÉK BLOGBEJEGYZÉSEKET ÍRNI - az érettségi és az arra való felkészülés rengeteg szabadidőt fog elvonni tőlem, úgyhogy, próbálva minél jobban felkészülni erre a helyzetre elterveztem, hogy legalább 20 posztot előre meg fogok írni, amiket vészhelyzetben bevethetek. Egy biztos, szünetelni semmiképpen sem szeretnék.

13. KÉPEKET FOTÓZNI A BLOGRA - az arculatváltáshoz az is hozzátartozik, hogy megpróbálok minél több saját fotót alkotni és használni a blogon. A profik valahogy úgy csinálják, hogy egy fotózás alkalmával lőnek több száz képet különböző szemszögekből/elrendezésekről, és ezeket osztják be később, szóval én is valahogy így tervezem a dolgot.

Ti szoktatok írni nyári bakancslistát? :)
A ti listátokon mi szerepel(ne)?

8 megjegyzés:

 1. Imádom a listádat😍😮 productivity, időbeosztás témában pedig ha érdekel nézd meg jusuf csatornáját, nekem nagyon sokat segített 😊

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, mindenképpen meglesem ♥

   Törlés
 2. Remélem minél több dolgot sikerül kihúznos a listáról - kitartást, kellemes nyarat :)

  VálaszTörlés
 3. Jó tervek! Az időbeosztáshoz én időnaptárat használok. Amellett, hogy szeretek írni kézzel, remek lehetőséget ad, hogy szó szerint mindent a kezemben tartsak hétre és napra leosztva, tervbe szedve. De persze mobil appok is vannak e célra amik ráadásul emlékeztetnek is ha beállítod. :)
  Nekem a nyári terveim röviden: Írni amikor csak lehet, spórolni egy új mobilra, dolgozni természetesen, venni pár új könyvet vagy kölcsönbe kérni olvasni, újra elkezdeni a Supernaturalt és végig nézni az eddig megjelent részekig, kis zenei frissítés gyanánt új kedvenc együtteseket keresni. Szerintem ennyi. Eljutni oda ahova szeretnék és szabadságot kiharcolni azért amire akarok. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én bullet journalt használok, de még mindig nem az igazi, szeretnék fejlődni. :)
   Jó kis tervek ;)

   Törlés
 4. Nagyon inspiráló bejegyzés lett,imádtam!Mindjárt megyek megírni én is a sajátomat,amíg még bennem van ez a löket.Neked pedig sok szerencsét a fenti célok teljesítéséhez! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm :3
   Örülök neki, pontosan ez volt a célom vele!

   Törlés

@sateenkaarigirl

Kövess