2019. dec. 31.

BÚÉK! - Ilyen volt 2019


Imádom megírni az év végi összefoglaló és újévkezdő bejegyzéseket, most pedig két blogon is kiélhetem magam. A Readinspo-n készítettem már listát a top 5 kedvenc könyvemről, filmemről és sorozatomról, valamint egy ugyanilyen típusú évösszegző bejegyzést, itt pedig az év elején kitűzött céljaim értékelését olvashattátok. És még nincs vége.

Ebben a bejegyzésben egy kis statisztika után röviden elmesélem, mi történt a bloggal ebben az egy évben - pontosabban, hogy miért szüneteltetem -, illetve hogy én mit viszek tovább magammal a következő időszakra.

Indulás: 2015. július 10.
Összes bejegyzés: 182
Feliratkozók: 217
Összes megjegyzés: 721
Összes oldalmegjelenítés: ~198 000

Ez történt a blogon

Na igen... Azt hiszem, itt az ideje annak, hogy mindent megmagyarázzak. A blog indulásakor azt a szabályt is lefektettem magamnak, hogy nem fogok mentegetőzni, ha egy darabig nem érek rá bejegyzést írni, és ezt a pár sort sem annak szánom. Viszont ennyit megérdemeltek.

Erre a fél éves szünetre nagy szükségem volt. Az egész abból indult ki, hogy elkezdtem úgy érezni, túl sokat osztok meg magamról a neten, és már nem tudom meghatározni, mi az, amit kiírhatok, és mi az, amit nem. Ahhoz pedig, hogy helyretehessem magamban a dolgokat, ki kellett lépnem belőle, hogy tisztes távolságból szemlélhessem.

Nem tudom, ez a helyzet meddig fog tartani, hiszen még mindig úgy érzem, hogy nem értem el a célomat ezzel a szünettel. Ez a néhány évösszegzős és kezdős bejegyzés még nem jelenti a teljes visszatérést, de nem is szeretném elengedni a 4 éves blogomat. Még ragaszkodom hozzá.


Ilyen volt 2019

Ez az év nagyjából eseménytelenül telt, amelynek talán a legfőbb oka a tanulmányaimban bekövetkezett változás. Mivel idén érettségiztem, az első fél évemet teljesen lefoglalta a felkészülés. Rengeteg témazárót írtunk, rohamtempóban haladtunk az anyaggal, hogy időben be tudjuk fejezni, tanultunk a márciusi próbaérettségire (amit mellesleg háromszor szigorúbban értékeltek, mint az éles verziót - ez azóta is enyhe szívfájdalmam), mindemellett pedig készültünk a szalagavatóra, majd a bolondballagásra, szerveztük a szerenádot és a bankettet, meg hasonló apróságok. Csoda, hogy egyáltalán a rendes érettségire fel tudtunk készülni.

Ebben az időszakban két csodálatos pillanat volt: az egyik ilyen a szalagavató, amitől ugyan nagyon féltem, hiszen gyűlölök táncolni és nyilvánosan szerepelni, de csodálatos érzés volt végigvinni a fantasztikus koreográfiánkat abban a gyönyörű ruhában, a világ legjobb táncpartnerével. Nagyon szerencsésen sült el az az este.

A másik emlékezetes élmény a szerenád volt. A két este alatt rengeteg tanárt meglátogattunk, és érezhetően kivétel nélkül mindenhol szívesen fogadtak bennünket, a legfinomabb nasikkal és óriási választékkal vártak minket, rengeteget viccelődtek és nosztalgiáztak velünk. A legjobban pedig az esett nekem, ahogyan kezeltek: elárultak egy csomó érdekességet az iskoláról és magukról, ezzel beengedve minket a magánéletükbe. Biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb kapcsolatot ápolnánk a tanárainkkal úgy általánosságban, ha efféle gesztust nem az utolsó év legvégén tennének.

Az érettségim a vártnál ezerszer jobban sikerült. 6 tárgyból vizsgáztam: magyarból, töriből, francia matekból, francia civilizációból és társadalomismeretből középszinten, franciából pedig emelten. A 3 francia tárgyra azért volt szükség, hogy az érettségivel együtt a felsőfokú nyelvvizsgát is megszerezzem. Ebből 4 tárgy 5-ösre sikerült (ráadásul 3 darab 94%-os lett), és 4-esnél rosszabb jegyem nem lett.

A szeptembert már azon a helyen kezdtem, ahova legalább 2 éve be szerettem volna jutni: a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakán. Az első félév fantasztikus volt, rengeteg hasznos dolgot tanultam és tudtam meg, amiknek egészen biztosan hasznát veszem majd még akkor is, ha nem ebben az irányban helyezkedem el. Eddig csak pozitív tapasztalataim vannak, de majd a vizsgaidőszak után nyilatkozom a többiről is.

Ami még kiemelendő az idei évből az, hogy a barátommal nemrég lettünk két évesek. Már az első közös nyaralást is kipipálhatjuk, ráadásul most, hogy Budapestre jöttem tanulni, a "táv" szócskát eltávolíthatjuk a kapcsolatunk elől.


Köszönöm, hogy végigolvastad az összefoglalómat! Kívánom, hogy legyen csodálatos az éved, és sikerüljön megvalósítani mindent, amit eltervezel! :)


Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebookon és Instagramon! Ha pedig szívesen olvasnál tőlem könyves tartalmakat, szeretettel várlak a Readinspon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése