2015. júl. 15.

Double exposure photography

     
Facebookos csoportokat nézegetve többször is beleütköztem hasonló képekbe; mindegyiknél azt kérdezgették, hogyan hasonlót szerkeszteni, mi a neve ennek a technikának. Egyébként nem értem, ha beillesztenék ezt a képet a Google 'keresés kép alapján' című történetébe, két perc alatt megtalálnák a nevét egy rakás tutorial videóval együtt, mint ahogy én is. Bár ha nem rakták volna be a csoportba, nem bukkantam volna rá, vagy egyszerűen nem vettem volna észre... Mindegy is. Lényeg, hogy a neve double exposure photography, legalább is a teljes nevén, de egyébként simán double exposure-ként szoktam rákeresni.

Hasonló képeket két módon lehet készíteni. Az egyik természetesen a szerkesztés, és természetesen PhotoShop-al. Aki azt gondolja, ez a dolog már most megbukott nála, jó hírrel szolgálhatok, hihetetlenül könnyű megcsinálni egy hasonló képet. A legnehezebb része az ember, illetve a tárgy kivágása a háttérből, maga a double exposure-rész tényleg csak két kattintás. Nem fogom lépésről lépésre leírni, mit kell csinálni, helyette beillesztem azt a videót, amiről magam is megtanultam - alapismeretként tökéletes, de ha tovább szeretnéd fejleszteni magadat, már ismered a keresőszót. :)


A másik módszer maga a fotózás. Sajnos fényképezőgép híján tapasztalatot erről nem tudok mondani, de egy szuper tutorial videót azért erről is találtam.


Remélem, valamennyit azért tudtam segíteni, ha például te is szerettél volna ilyen képet csinálni, ennek a technikának a nevét kerested vagy még nem is tudtál róla, hogy ilyen létezik. Valamint remélem, hogy ezek alapján már te is tudsz/tudnál készíteni hasonló képet. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@sarah.flp

Kövess