2015. szept. 17.

Használd ki a hétvégéket!

    
Az iskolaidőszakban valódi áldás a hétvége, de feltűnt, hogy nem igazán használom ki: mindig hamar véget ér anélkül, hogy valami értelmeset csináltam volna. Ezen mindenképpen szeretnék változtatni, ebben a bejegyzésben pedig összeszedem az ötleteimet, mit is tehetnék ennek érdekében. Ha ti is hasonló cipőben jártok, próbáljátok ki, hátha mostantól ti is maximálisan ki tudjátok majd használni ezt az értékes két napot!

1. Írd meg az írásbelit pénteken!

Így azzal már később nem is kell foglalkoznod. Pénteken úgyis van iskola, és ha hozzám hasonlóan hétvégén nem szívesen foglalkozol az ilyenekkel, jobb, ha már a hétvége legelején letudod az írásbeliket, a napodnak már úgyis mindegy.
Ha olyan vagy, mint én és a tanulnivaló elméleti részét hamar elfelejted, talán a legjobb, ha az utolsó pillanatra, vasárnapra halogatod, hogy minél pontosabban tudj rá emlékezni. Bár az is egy jó taktika, hogy bemagolod, de minden nap felmondod magadban az egészet, hogy el ne felejtsd addigra, amikorra kell.

2. Írj listát a teendőkről!

Sok gondot meg lehet oldani egy egyszerű kis listával, és a bejegyzés témája is ezek közé tartozik. Itt most azokat a dolgokat szedd össze, amiket hétközben nem tudtál megcsinálni, nem volt energiád vagy időd rá. Az én listámon többek között ezek szerepelnek: olvasás, a szobám összepakolása, szortírozás/rendszerezés, megnézni ezt-azt a neten, rendbe rakni a ruhásszekrényt.

3. Vágj bele valami nagyobba!

Biztosan van olyan dolog, amit már régóta halogatsz, de meg kell csinálnod, vagy jó lenne, ha megcsinálnád, de kell hozzá egy kis idő. Máskor úgysem nagyon lesz, várhatod az őszi szünetet, vagy az újabb nyarat, de az még nagyon sokára lesz. Ha olyan dolog, amit abba tudsz hagyni, majd következő hétvégén elővenni, ne halogasd tovább, vágj bele! Így sokkal hasznosabban eltöltheted a hétvégédet - és ez a célunk, nem?

4. Tervezd meg a következő hetedet!

Mikor menj vásárolgatni, hova, kivel találkozz... Bármit megtervezhetsz, ami eszedbe jut, és ezzel máris nem kell foglalkozni a sűrű hétköznapokban. Már azzal sokat segítesz magadnak (főleg, ha olyan vagy, aki reggelente perceket áll a ruhásszekrénye előtt azon gondolkozva, mit vegyen fel), ha legalább a heti outfitedet megtervezed. Nem kötelező betartani, de legalább van egy támpontod. Ha az is megvan, mikor mész el otthonról, az idődet is jobban be tudod osztani.

5. Ne felejtsd el magadat!

A nagy tanulásban, pakolásban és egyéb teendőkben elfelejtkezhetsz magadról. Gondolok itt például a bőrápolásra, pihenésre. Gondolom az utóbbira nem kell felhívnom a figyelmet, ilyenkor mindenki tízig alszik, ha teheti, de az előbbit sokan elfelejtik. Én például vasárnap szoktam bőrradírozni meg hasonlókkal kényeztetni magamat. Sok helyen írják, hogy hetente legalább egy ilyen napot iktassunk be, amikor többet foglalkozunk a bőrünkkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@sarah.flp

Kövess