2015. okt. 9.

Forró csokis bakancslista

              
Hónapok óta azon gondolkozom, hogy mennyire szeretem a forró csokit, de mindig csak a sima, klasszikus fajtát iszom, még csak tejszínhabot sem raktam rá soha. Innen jött a bejegyzés ötlete: lent listába szedem azokat, amiket idén ősszel és télen ki szeretnék próbálni a forró csokival kapcsolatban; más recept alapján készíteni vagy csak valamit hozzáadni. Előbbi esetben az elkészítési módot is megadom, hogy ha szeretnétek, ti is meg tudjátok csinálni.

1. Tejszínhabos forró csoki
Mint az előbb említettem, sosem ittam még tejszínhabbal a forró csokit, tehát az egyik legfőbb tervem ez. A másik a következő...

2. Pillecukros forró csoki
Na igen, le vagyok maradva. Ennek teljesen alap dolognak kellene lennie, úgy érzem.

3. Fehércsokis forró csoki
Ez egy kakukktojás, ugyanis ilyet már ittam, de mivel isteni finom volt, és a fehér csoki a kedvencem, ezért ez sem maradhat ki az idei telemből. Ugyanúgy kell készíteni, mint a rendes csokisat, csak ugye másfajta csokiból.

4. Forró csoki cukorpálcával
Más néven candy cane-nel, ha így ismerősebb. Igen, egy piros-fehér csíkos candy canet akarok beledugni a poharamba.

5. Kókusztejes forró csoki
Semmi extra, egyszerűen csak kókusztejjel kell készíteni az italt. Ha nincs kókusztejetek, keverjetek sima tejbe kókuszreszeléket vagy kókuszkivonatot!

6. Sós karamellás forró csoki
Szintén nem nagy dolog, házi készítésű sós karamellát kell reszelni a csoki tetejére.

7. Mézeskalácsos forró csoki
Dr. Oetker forró csokikból van mézeskalács ízű, tavaly láttam és vetettem egyet anyával. Azóta itt lapul a fiókomban arra várva, hogy végre megkóstoljam.

Nos, ennyi lenne az én kis listám. Ti megkóstolnátok valamelyiket?

2 megjegyzés:

 1. Nem vagy egyedül, még én sem ittam pillecukros forró csokit, de most már biztosan ki fogom próbálni! köszönöm a tippet :)
  Üdv.: Hanna

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hmm, kicsit "megnyugtató", hogy nem csak én vagyok ennyire lemaradva. :D

   Törlés

@sarah.flp

Kövess