2015. dec. 30.

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Ilyen volt 2015

    
Csakúgy, mint a két héttel ezelőtti VKP, ez is rendhagyó, ugyanis így, egyetlen nappal az év utolsó 24 órája előtt mi is lehetne más a téma, mint egy évértékelés, vagy valami ilyesmi. Még sosem csináltam hasonlót. Elég nehéznek tűnik és félek, hogy nem jön össze egy értelmes poszt ebből, de megpróbálom. Úgy döntöttem, valami naplószerű dolgot írok, tehát sorra veszem az év nagy pillanatait, jót és rosszat egyaránt. Szerencsére idén volt egy kis asztali naptáram, amibe nagyjából minden teendőmet, programomat és nagyobb történést feljegyeztem (a naplóírás, akárhányszor is próbálkoztam vele, nem az én pályám), szóval az nagy segítség lesz ilyen szempontból, sőt, még pontos dátumokat is tudok mondani.

Viszont mielőtt még sorba veszem az eseményeket, megjegyezném, hogy a képek, amiket majd közbeszúrok, nem sajátok, mert elég keveset fotóztam és nem is lettek lementve, de az újévi fogadalmam, hogy többet fényképezek hónapokra bontva tárolom majd a fotókat a gépemen. Szóval most stockfoto oldalakról láthattok szépségeket.

    
Január 12-13. (hétfő, kedd)
Az írásbeli és szóbeli vizsgák. Ezeken a napokon egyébként tanítás is volt, csak a franciaórákon szóbeliztünk, aki nem fért keddre, maradt szerdára. Kedden osztották ki egyébként a francia cserediákokat, szóval aznap már írtam is a sajátomnak.

❀ Január 19. (hétfő)
Névnapom. Tanítás nélküli munkanap volt nálunk, szóval bementem az első általános iskolámba meglátogatni a kedvenc tanáromat, utána pedig pár osztálytársammal kirándultunk egyet.

❀ Március 20. (péntek)
Napfogyatkozás. A suliban a nagyszünetben kikészítettek mindenféle olyan felszerelést, amivel bele lehetett nézni a napba. Érdekes volt, szeretem a csillagászati témákat.

❀ Március 22. (vasárnap)
A cserediákom érkezése. A repülőjük körülbelül 14.55-kor szállt le Budapesten, este hat körül értek ide, Veszprémbe. Egyébként Lénának hívták. A következő hét nagyon mozgalmas volt, minden nap vitték őket kirándulni (például Tihanyba, Budapestre) és 28-án, szombaton indultak vissza, Franciaországba.
 
❀ Március 30-3. (hétfő, kedd)
Projektnapok. Ez annyit tesz, hogy a suliban nem volt tanítás, mert szerdán kezdődött a tavaszi szünet és gondolom már nem tartották értelmét a tanításnak. Hétfőn a várost fedeztük fel, kedden az állatkertben voltak feladatok.

❀ Május 2. (szombat)
Indulás Franciaországba. A cserediák-program keretében Normandiába mentünk, de előtte megálltunk Párizsban, hazafelé jövet pedig Strasbourgban. Akkor még nem írtam a Metaforaszennyezést, de mindenképpen keresek rá valamilyen módot, hogy beszámoljak nektek arról az utazásról, mert azért elég érdekes volt. :) Május 11-én reggel értünk haza, tehát több, mint egy hetes volt.

❀ Június 4-5. (csütörtök, péntek)
Az öcsém két napos osztálykirándulása, amire én is velük mentem, mert anya is elkísérte őket és nem maradhattam két napig egyedül. Sümegen voltunk, a vár alatti egyik szállásunk aludtunk, első nap két várat jártunk be, második nap pedig a balatonedericsi Afrika Múzeumban, ahol azelőtt egyszer voltam, de nagyon szerettem.

❀ Június 9. és 11. (kedd és csütörtök)
Újabb francia írásbeli és szóbeli vizsgák. Csütörtökön a szóbeli után pedig táncpróba, mert az utolsó tanítási napon az egész évfolyam előadott egy műsort a felsőbb éveseknek.
   

❀ Június 19. (péntek)
Sátrazás. Pár osztálytársammal betelepültünk egyik osztálytársam kertjébe, felállítottunk pár sátrat, játszottunk, ettünk, tábortűznél beszélgettünk, és a többség ott is aludt (én nem, mert másnap mentünk valahova).

❀ Június 20. (szombat)
Keszthely. Igen, ez az a "valahova", ami miatt nem aludhattam ott, a sátorban. Anya munkahelye szervezett egy ilyen sportnapszerűt ide, amin inkább a férfiak vettek részt, mi nők pedig bejártuk közben a várost egy feladatlappal.

 
❀ Július 10. (péntek)
A Metaforaszennyezés újrakezdése! És egyben a legeslegjobb döntésem az évben.

❀ Július 13. (hétfő)
Találkozás a legjobb barátommal. Ő Finnországban lakik, úgyhogy évente csak egyszer láthatom, azért nagy pillanat. Feljött hozzánk és halloween-i koponya sminket csináltunk (kép).

❀ Július 17-től 20-ig (péntektől hétfőig)
Kempingezés. A nagyszüleimmel, két nagynénimmel, az ő féltestvérükkel és unokatestvéreimmel elutaztunk az Őrségbe. Sajnos annyira nem volt jó, mint amire számítottam, mert ha keveset vagyok egyedül, egyszerűen becsavarodom, márpedig mellettük lehetetlen egy kicsit félrevonulni.

❀ Július 22-től 25-ig (szerdától szombatig)
Utcazene Fesztivál a városban. Erről írtam is egy bejegyzést. Nagyon jó volt, csak sajnos nagyon meleg volt mind a négy nap. Először mehettem el egyedül Utcazenére.

❀ Augusztus 15-től 22-ig (szombattól szombatig)
Nyaralás. Erről is írtam egy bejegyzést. Debrecenben voltunk, ez volt az eddigi legeslegjobb nyaralásom.

❀ Szeptember 7. (hétfő)
Csók. Életemben először összejöttem egy fiúval. Nem volt egy jó kapcsolat, októberben szakítottunk, de akkor is, ez egy nagy pillanat volt az életemben.
 
❀ Szeptember 12. (szombat)
Pécs. Megint csak egy anya munkahelye szervezte kirándulás. Egy úgynevezett "Fuss a magyar rákgyógyításért" nevezetű programra mentünk, amit a Magyar Posta minden évben megrendez ilyenkor, hogy a befolyt összeget átutalja egy ezzel foglalkozó szervezetnek. Mi több éve elmegyünk ide, viszont a futásban már nem veszünk részt, inkább kirándulunk a városban. És milyen meglepő, erről is írtam egy bejegyzést.

❀ Szeptember 21. (hétfő)
Szülinapom. Erről két bejegyzést is írtam, az egyik egy bakancslista, a másik pedig, hogy mit kaptam ez alkalomból.
   
❀ December 5. (szombat)
Budapest, színház. Szintén anya munkahelye szervezte a programot, erről egy Szombati-s bejegyzésben számoltam be. Nagyon jó nap volt.

❀ December 11. (péntek)
Találkozás Marie-Aude Murail-el. Ő egy francia írónő, akinek egy könyvét előtte az egész osztálynak el kellett olvasnia - franciául. Egyébként nagyon jó volt a találkozás és maga a könyv is. Erről szintén abban a Szombati-s bejegyzésben meséltem.
 
❀ December 18. (péntek)
Osztálykarácsony. A naptáramba csupa nagy betűvel van beírva. Jó nap volt szerintem, utána pedig meglátogattuk az osztálytársamat, akinek a térdét előző nap műtötték. (Erről nem írtam bejegyzést.)

❀ December 24. és 26. (csütörtök és szombat)
Karácsony. Nálunk és nagymamáméknál, ebben a sorrendben. Nem volt olyan jó, mint a tavalyi, mert semmi karácsonyi hangulatom nincsen, még úgy sem, hogy egész decemberben ezzel foglalkoztam a blogon.

Így végignézve nem volt egy rossz év. Több programom, mint bármikor máskor, többet voltam a barátaimmal, osztálytársaimmal. Mégis, a 2016-tól sokkal többet várok. Sokkal több programok, több barátot, magabiztosságot, egy kis népszerűséget.

A bloggal kapcsolatos idei statisztikát holnap láthatjátok majd a szilveszteri bejegyzésben. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@sarah.flp

Kövess