2016. jan. 6.

2016 - célok és bakancslista

      
Rengetegszer említettem már, hogy imádok tervezni, legyen szó akár egy szimpla francia beadandóról vagy egy sokkal nagyobb dologról, például utazásról. Sokszor elveszettnek érzem magam, ha nincs valami támpontom, attól függetlenül, hogy nem mindig tartom be. Ezért is, nem is én lennék, ha nem tervezném meg a következő évemet, vagy nem tűznék ki magam elé kisebb-nagyobb célpontokat, amiket 2016-ban szeretnék teljesíteni.

Tavaly rengeteg mindenre rájöttem: például, hogy miért éreztem magam két éve depressziósnak és miért esek vissza néha még mindig ebbe az "érzelmi stádiumba". Megtaláltam, hogy ezen hogyan lehetne segíteni, viszont idén végre le kell küzdenem a lustaságomat és a gátlásaimat és segítenem magamon. Ez lesz idén a legfőbb célom: legyőzni a magányt, érdekes, boldog emberré válni és elkezdeni végre élni, nem csak létezni és sodródni az árral, ahogyan már több éve.

Összegyűjtöttem 16 célt, amiket meg szeretnék valósítani 2016-ban (akár hiszitek, akár nem, véletlenül lett végül 16, eredetileg 15-öt szerettem volna). Mertem nagyot álmodni; szeretném feszegetni a határaimat, viszont mégis úgy érzem, ezek még mindig reális célok és nem szálltam el.

 
TÖBBET TANULNI, JOBBAN TELJESÍTENI

Nagyon jó érzés volt tavaly szeptember-október környékén, hogy szinte csak jó jegyeim voltak, de novemberre és decemberre már nagyon elfáradtam és egy teljes jegyet romlott az átlagom. Tudom, hogy többre vagyok képes, csak le kell győznöm a lustaságomat és szánni egy kis időt az anyagra, tanulni és gyakorolni az új francia szavakat. Tudom magamról, hogy elég akár előző este egyszer átolvasnom és megértenem egy egész anyagrészt (még ha franciául is van) ahhoz, hogy legalább egy négyest összekaparjak a témazáróban, mert jó a rövidtávú memóriám.

TÖBB HELYRE ELJÁRNI

Úgy értem, nem itthon ülni az egész iskolai szünidőben, hétvégéken, délutánonként és popcornt, sütit meg mindenféle egészségtelen cuccot összezabálni (mert most pontosan ezt csinálom). Ki kellene mozdulnom, összehívnom a barátaimat és elmenni valahova kirándulni, enni egy sütit a cukrászdában, kávézni, fagyizni, vagy egyszerűen csak sétálni egyet.

RÉSZT VENNI A THE COLOR RUN-ON

Nyáron szokták rendezni ezt a festékporos futást, tavaly elvileg a Velencei-tó környékén volt, azelőtt Budapesten. Ha idén sem lesz sokkal messzebb, lesz szülői engedélyem, pénzem és társaságom, valószínűleg elmegyek. Mindenképpen ki szeretném próbálni egyszer, bár futni úgysem nagyon fogok. (honlap | facebook oldal)

TÖBBET FOTÓZNI

És a képeimet hónapokra bontva tárolni a gépemen, hogy legyenek emlékeim és tudjak mit ragasztgatni új az albumomba, amit egyik osztálytársamtól kaptam a karácsonyi húzáson. Tavaly nagyon keveset fényképeztem és december végén eléggé meg is bántam, mert nincsenek megörökítve az emlékezetesebb pillanatok.

NYÁRON DOLGOZNI

Nagyon kéne egy kis pénz, dolgozni pedig csak nyáron lenne lehetőségem. Legjobb lenne talán egy fagyizó, kávézó vagy valami irodai munka, de ha nem találok jobb helyet, megpróbálom a füredi aquaparkot, hátha felvesznek medencefelügyelőnek. Volt osztálytársaim ott dolgoztak tavaly, a fizetés nagyon rossz volt és hosszú a munkaidő, de több, mint a semmi.
 
TÖBBET UTAZNI

Ha a nyári munkából lesz pénzem, nyugodt szívvel költhetem el arra, amire szeretném: például utazásra! A legfőbb ok - a lustaságom mellett -, amiért nem utazok, hogy nem szívesen költöm anya pénzét, mert annak lenne jobb helye is és sajnos mostanában elég kevés van belőle... De ha végre lesz egy kis fizetésem - és szülői engedélyem -, talán még Bécsbe is elmegyek megnézni a karácsonyi vásárt, ami már régóta nagy álmom.

RENDSZERESEN BLOGOLNI

A nagy utazgatások és álmodozások mellett a blogot sem szeretném elhanyagolni, abbahagyni meg végképp nem. Igaz, rengeteg időmet elveszi, de a tavalyi legeslegjobb döntésem volt, hogy újrakezdtem ezt a blogot.

MEGNÉZNI A BUDAPESTI KARÁCSONYI VÁSÁRT

Csakúgy, mint a bécsi, ez is régóta nagy álmom, de csak ezt merem külön pontba írni, hiszen a bécsi kirándulásom nagyobb részben függ anya hangulatától és attól, hogy dolgozok-e majd a nyáron. Bár Budapest és Bécs nagyjából ugyanakkora távolságra vannak innen Veszprémtől, de az utóbbi mégiscsak egy másik országban van és még a saját országom fővárosában sem jártam egyedül.

MEGISMERNI EGY CSOMÓ EMBERT

Természetesen nem arra gondolok, hogy bejelölök pár random embert Facebookon, akikkel egy suliba járok. Nem, rendes ismerkedéseket szeretnék olyan emberkékkel - akár élőben, akár neten -, akikkel, ha nem rendszeresen, de legalább havi szinten beszélek.

BÁTRABB, MAGABIZTOSABB LENNI

Minden téren. Rengeteg új dolgot szeretnék kipróbálni, ahhoz pedig nem is kevés bátorság kell, és a magabiztosság is egy olyan dolog, ami azért jól jön az embernek.

LEGALÁBB 10 DOLGOT TELJESÍTENI A BAKANCSLISTÁMRÓL

Nem várhatok örökké arra, hogy a sült galamb a számba repüljön és, mint ahogyan már mondtam, el kellene kezdenem élni. A saját bakancslistám elég nagy segítség lehet ebben, hisz nem várhatok arra, hogy a rajta lévő dolgok maguktól teljesüljenek.
Eddig megvan: 10/10
   
RENDSZERESEN EDZENI, MOZOGNI

Ennek a dolognak látom a legkevesebb esélyét... De nemrég találtam egy csomó fajta 30 napos edzős kihívást, azok tetszenek, na meg karácsonyra kaptam egy biciklit, ha azt használnám rendszeresen, már kipipálhatnám ezt a pontot.

RENDSZERES HATÁRIDŐNAPLÓ VEZETÉS

Eddig egyszer volt határidőnaplóm, talán 13 évesen, amikor egyáltalán nem volt szükségem rá. Most viszont azt kértem a névnapomra, ami pontosan két hét múlva lesz, szóval csak magammal tennék jót, ha rendesen használnám.

MEGCSINÁLNI LEGALÁBB 18 ÓRA KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLATOT

Tudjuk, van ez a rendelet, hogy a középiskolásoknak meg kell csinálniuk 50 óra önkéntes munkát, hogy megkaphassák az érettségit... Nekem ebből körülbelül 26 óra van meg és lehetőleg minél hamarabb meg szeretném szerezni a hiányzóakat, de egyelőre nem szeretnék sokkal nagyobb célt kitűzni.

ELOLVASNI LEGALÁBB 20 KÖNYVET

Fontos megjegyeznem, hogy ezt a 20-at a saját szórakozásomra olvassam el. Tavaly körülbelül 30 könyvet sikerült kivégeznem, de ebből csak a felét kezdtem el azért, mert szerettem volna, vagy volt hozzá valamennyi kedvem, a többi vagy egy kihívás miatt, vagy a suliban kötelező volt.

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Avagy a számok. Nekem ezek a részletek fontosak, hiszen így juthatok előre, így lesznek sikerélményeim.

Tisztában vagyok vele, hogy attól még, hogy új évet kezdtünk, nem változik semmi. Ugyanolyan vagyok kívül is és belül is, mint 2015-ben, nem lettem hirtelen sem határozottabb, sem pozitívabb, sem kevésbé lustább. A dátum máskor is változik, nem csak december végéről január elejére való nap, ez csak egyszerűen egy jó alkalom arra, hogy kisebb-nagyobb célokat tűzzünk ki magunk elé, elhatározzuk, hogy megpróbálunk változtatni az életünk egy részén, vagy éppen az egészen. Január eleje a nagy ígéretek időszaka, amikből aztán nem ritkán nem lesz semmi.

Most mondhatnám, hogy velem nem így lesz, sőt, lehet, azt is várjátok, de nem így van. Szeretném azt hinni, azt érezni, hogy ez az év most más lesz, de ismerem magamat, a korlátaimat, a szokásaimat. Most úgy vagyok vele, hogy meg tudnám csinálni minden egyes pontját ennek a listának, de amikor tényleg itt lenne az ideje, már nem biztos, hogy így érezném, ezért egyedül csak azt merem mondani, kíváncsi vagyok, hogy alakulnak a dolgaim és év végére mennyi mindent teljesítettem belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@sarah.flp

Kövess