2016. márc. 30.

10 áprilisi tréfa ötlet

 
Remélem, sokan készültök az április elsejére, vagy legalább csak szeretnétek, ha lenne ötletetek, milyen tréfákat süssetek el... Nos, ebben a bejegyzésben ehhez szeretnék pár ötletet adni! Próbáltam olyanokat összegyűjteni, amik nem túl klasszikusak, de egyszerűek, tényleg szórakoztatóak, nem túl bosszantóak és nem kell rájuk nagyon sokat készülni. Vannak olyanok, amik kifejezetten a suliban alkalmazhatóak, vagy csak otthon, mindenesetre ti is legyetek kreatívak!

Majd kommentben mindenképpen írjátok meg, miket használtatok fel, illetve még milyen ötleteitek vannak erre a napra! :) Kíváncsi vagyok rá.

1. Használhatatlan szappan - gondolom, mindenki ismeri a jól bevált "szappanos kilincses" trükköt, de ennek most pont az a lényege, hogy ne működjön az a szappan. Csak annyit kell csinálni, hogy egy színtelen körömlakkal bekenitek az egészet.

2. A francia szokás - amikor a suliban a francia ünnepekről tanultunk, természetesen szó esett az április elsejei szokásaikról is. Ők csak "Poisson d'avril"-nak (április hala) hívják ezt a napot, hiszen ők általában egy halat ragasztanak áldozatuk hátára.

3. Elromlott egér - egyszerűen csak ragasszatok egy darab papírt (akár ár is írhatjátok, hogy április bolondja) az áldozat optikai egerének aljára, hogy az lefedje a piros fényt, így használhatatlanná válik az egér.
 
4. Ihatatlan gyümölcslé - tegyetek egy szívószálat egy pohárba, majd töltsétek meg gyümölcszselével és kínáljátok meg az áldozatot ezzel az "itallal". A tréfa lényege az, hogy ugyebár a zselét nem lehet meginni.

5. Zselésítés - ehhez is gyümölcszselére lesz szükség: csak tegyünk egy gyakran használt tárgyat a zselébe, például egy tűzőgépet vagy tollat és azt tányéron vagy pohárban adjuk vissza a gazdájának.

6. Nem fog a ceruza! - itt is csak egy üveg színtelen körömlakkra lesz szükség, csak fessétek be a ceruza helyét a lakkal.

7. Élő kaja - most egy csomag műanyag szemre lesz szükségetek, amiket bármelyik dekorációs boltban beszerezhettek. A szemeket ragasszátok fel mindenre a hűtőben.
 
8. Tükrözés - fontos, hogy ezt csak akkor csináljátok, ha jó fej a tanár és toleráns. Egyszerűen csak fordítsátok meg a padokat úgy, hogy háttal üljetek a táblának és nézzetek úgy a terem másik vége felé, mintha mi sem történt volna.

9. Ajándék tetkó - rajzoljatok valami gagyit vagy írjatok egy csúnya szót hátulra a nyakatokra úgy, hogy a hajatok takarja, majd mutassátok meg a többieknek ezzel a szöveggel: "ajándék tetkó, de még nem tudtam megnézni. Szerinted milyen?".

10. Fogkrémes oreo - ehhez a tréfához csak egy csomag oreora és egy tubus fehér fogkrémre van szükség. Egyszerűen csak szedjétek ki a tejkrémet a kekszekből, helyettesítsétek a fogkrémmel és kínáljátok körbe az osztályban. Előtte viszont bizonyosodjatok meg róla, hogy a fogkrém ehető!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötleteket gyűjtöttél össze, Sára. Alig várom, hogy holnap kipróbálhassuk. :)

    VálaszTörlés

@sarah.flp

Kövess