2016. aug. 1.

8 dolog, amin változtatnod kell a boldogságod érdekében

 
Fél éve még elképzelni sem tudtam, hogy én valaha képes leszek huzamosabb ideig jól érezni magam a bőrömben, de aztán rájöttem, hogy a problémáimat csakis úgy oldhatom meg, ha változtatni fogok. Nem várhatom el másoktól, hogy segítsenek átlendülni a nehézségeken, hiszen a saját magam teremtette gondokon csakis egyedül tudok átlendülni.

Ha te sem vagy megelégedve az életeddel és boldogabb szeretnél lenni, kövesd a tanácsaimat, hátha hirtelen azt veszed észre, már jobban is érzed magad.

1. HANYAGOLD A FEKETÉT!
Nem azt mondom, hogy teljesen iktasd ki a ruhatáradból ezt a színt, inkább csak kevesebbet hordd, vagyis ne vidd túlzásba! Hiába az elegancia és az erő színe is, leginkább negatív jelentése van, mint a halál, gyász, csalódottság, fáradtság és a szomorúság.

2. PANASZKODJ KEVESEBBET!
Ha folyamatosan csak a rosszat látod mindenben, ráadásul ezt még szavakba is öntöd, csak hátrafelé haladsz az úton. Minden rosszban van valami jó és fordítva, nem minden fekete és fehér. Próbáld meg értékelni az élet apró örömeit is.

3. NE CSINÁLD AZT, AMIT NEM SZERETSZ!
Persze attól még iskolába muszáj járni, de ne kínozd magad olyan dolgokkal, amiket nem szeretsz. Ha nem tetszik a póló, ami rajtad van, inkább ne vedd fel, ha nem érzel már motivációt az edzésedhez, válassz más mozgásformát, és így tovább.
   
4. SZERESS, HOGY SZERETHESSENEK
Ehhez két dolgot is hozzá tudnék fűzni; először is: az ember társas lény, pont. Mindenkinek szüksége van a családjára és barátokra, hogy jól érezze magát a bőrében, ezalól pedig a magukat "antiszociálisnak" vallók sem kivételek. Egy kutatás szerint napi nyolc öleléstől sokkal jobb lesz a közérzetünk.

A másik, hogyha nem vagyunk megelégedve magunkkal, nem várhatjuk el a többi embertől, hogy ők ne így gondolkodjanak. Folyamatosan azt hallgatni, hogy valaki túl vastagnak gondolja a combjait, kissé fárasztó. Senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hibái és olyan testrészei, amelyet kevésbé kedvel. Amit tehetünk, hogy összeszedjük, mik azok, amiket szeretünk magunkon, hogy értékelni tudjuk őket.

5. ÉLD MEG A PILLANATOT!
Manapság már túl sokat halljuk azt, hogy nem vagyunk képesek letenni a telefont ahhoz, hogy ezt komolyan is vegyük. De mi lenne, ha nem az lenne az első, amikor beülünk egy cukrászdába, hogy feltesszük Snapchatre a sütiről készített képet? Átélni az élményeket csak úgy lehet, ha egy kicsit félretesszük a többi embert és a megosztási vágyunkat.
 
6. NE IDEGESKEDJ MINDENEN!
Leetted a ruhádat? Az utolsó pillanatban mondtak le egy programot? Hirtelen nem találod a kulcsodat a táskádban? Nem kell mindenen stresszelni, hisz sok dolog nem ér annyit, hogy felkapjuk a vizet miatta. Ha te is ráizgulsz a legfölöslegesebb dolgokra, sohasem lehetsz igazán boldog.

7. A TUMBLR HATÁSA
Bármennyire is népszerűek mostanában a mikroblogok, nem mindenki rendelkezik velük, de ez a pont igazából mindenkinek szól. Hasonlóan a kettes ponthoz a negatív dolgok képekben és idézetekben megjelenítve rossz hatással lesznek a hangulatunkra. Lehangolnak, szomorúvá tesznek minket. Amikor eldöntöttem, kikövetem az összes tumblr-oldalt, amelyek az illető lelki bánatáról szóltak, sokkal jobban éreztem magam. A képek inspirálnak, de nem mindegy, hogy hogyan.

8. HYGGE
Azt tudjuk, hogy a dánok a világ legboldogabb emberei közé tartoznak. De hogy csinálják, mi a titkuk? Van egy módszerük, vagy inkább életmódjuk, ez lenne a hygge, amely a közösségi, társas élményeket jelenti. Eszerint a cikk szerint Petőfi három szóban tökéletesen megfogalmazta: „Hol a boldogság mostanában? / Barátságos, meleg szobában.”

A hygge szót nehéz definiálni, könnyebb érzékeltetni: ha a család összegyűl egy vacsora erejéig, az hygge. Ha a barátok összegyűlnek munka után meginni egy kávét, az is hygge. Ha te is át szeretnéd érezni a dánok egyszerű boldogság-forrását, iktass több hygge pillanatot az életedbe!

Te min szeretnél változtatni?

6 megjegyzés:

 1. Szia!
  Nagyon jó cikk lett! :) Igazán büszke lehetsz, hogy önmagadtól képes vagy a saját boldogságodért tenni, és hogy rájöttél, hogy neked kell cselekedned. Sajnos sokaknak ez nem sikerül.
  Egyébként érdekes, nekem 2014 óta van Tumblröm, és a legsötétebb időszakomban is vidám, pozitív képeket posztolok. Én onnan merítek nem csak ihletet, és motivációt, hanem erőt is. A kedvenc motiváló idézetem is onnan származik: egy negatív tudat sosem eredményez pozitív életet.
  Csak így tovább! ;)
  Ginny

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)
   Köszönöm szépen, ezt nagyon jól esik hallani. ^^ Én a depis korszakomban szinte csak érvágós képeket posztoltam, szóval igazából te csinálod jól, hiszen a Tumblr inkább arra kellene, hogy segítsen, nem pedig ellenkezőleg, hogy lehúzzon. Az idézettel pedig teljesen egyetértek! :)
   Köszönöm még egyszer! :)

   Törlés
 2. Nagyon király cikk lett, sok benne az igazság :) A dán hygge kifejezésről meg még életemben nem hallottam, úgyhogy külön örülök, hogy elolvastam a bejegyzést, mert ez elég érdekes, szerintem kicsit utána is olvasgatok majd itt-ott. Nagyon tetszik ugyanis a koncepciója, vagy hogy mondjam :D
  Egyedül talán az első ponttal nem értek egyet, mert szerintem egy boldog ember is simán öltözhet talpig feketébe - én például imádom a feketét mégis egy optimista, vidám lánynak tartom magam - de értem mire gondolsz, a színek tényleg befolyásolják a hangulatunkat és az érzéseinket egy bizonyos szintig.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :)
   Arról én is most hallottam először, de van benne igazság, az biztos. Persze, nem azt mondom, hogy teljesen iktassuk ki a ruhatárból, én is szeretek feketét hordani, inkább arra gondoltam, hogy ne vigyük "túlzásba", de igaz, ezt jobban ki kellett volna hangsúlyoznom. :)

   Törlés
 3. Nagyon jó és hasznos poszt lett, büszke lehetsz magadra, amiért saját magad felismerted, miben kell változtatni, és léptél is :)

  Van benne valami, hogy talán nem kéne mindig feketében járnom... :D

  VálaszTörlés

@sarah.flp

Kövess