2016. aug. 5.

I dare you! #3

   
Meg is jöttem a kihívássorozat következő részével. Lesz egy különleges bejelentésem, szóval ne tessék tovább görgetni, pláne ne annak, akit csak egy parányit is érdekel az I dare you! :) Aki viszont lemaradt volna az előző két részről, annak röviden: ez, amint már említettem, egy kihívássorozat, amiben egymás feladatait teljesítjük, az új poszt pedig kéthetente érkezik.

Szóval a nagy bejelentés: a lányokkal úgy döntöttünk, ideje lenne egy kicsit kitágítani a "köreinket" és bevenni pár új tagot. Hirdettünk a Facebookos csoportokban, lett is pár jelentkező, aminek nagyon örülünk és reméljük, jól szórakoznak majd. Ők ezt a kihívást még nem teljesítették, a következő körbe szállnak majd be, tehát két hét múlva már náluk is találkozhattok az I dare you!-val. Az új tagjaink pedig: Natusshka, SasaIn my own world Flor, Nagy AnnaKövesdi Izabella, Papay Annamária, Vic, Oláh Jenni, Kamasz Lány.

Ha ti is szeretnétek jelentkezni, megtehetitek: valamelyikünk e-mail címére írva adjátok meg a blogotok linkjét, Facebook elérhetőségeteket és egy rövid bemutatkozást. Tényleg mindegy, hogy melyikünkhöz kerül majd a jelentkezésetek, ugyanis együtt döntünk el mindent. Leginkább a hozzánk hasonló, személyesebb jellegű blogok tulajdonosait várjuk, de persze bárki írhat nekünk. :)

A harmadik feladatot Éda találta ki:
készíts el egy nyári finomságot
Eleinte kicsit féltem, mert nem mozgok valami otthonosan a konyhában, de egy-két osztálytársammal már nyár legeleje óta tervezzük, hogy együtt megpróbálunk összedobni pár különleges nyári limonádét. Már nem látok reményt arra, hogy ezt sikerül megvalósítani, ezért is döntöttem el, hogy a "teljesítésemként" azt készítem el az összegyűjtött receptek közül, amire a leginkább kíváncsi voltam.
   
Ez lenne a levendulás limonádé. Amikor először láttam meg a receptet, elképzelni sem tudtam, milyen íze lehet és, hogy egyáltalán finom-e. Jelentem, a túlcukrozást leszámítva ige, nagyon finom. :) Szerencsére minden adott volt, a nagymamám kertjében terem levendula és citrom is volt éppen itthon. A sütit anya csinálta, mert kijelentettem, hogy én muffint fogok sütni, hogy legyen valami a limonádé mellett, amikor fotózom, mindezt fél órával azelőtt, hogy dolgozni ment volna. Mivel tudja, az nem vezet semmi jóra, ha én birtokba veszem a konyhát, gyorsan összeütötte ezt a szilvás finomságot.
 
Ha titeket is érdekel, hogy készül ez a limonádé, leírom a receptet. Én ez alapján készítettem el. Ha ezt követitek, a citromkarikát és jégkockát leszámítva nagyjából két nagy befőttesüvegnyi lé lesz belőle.

HOZZÁVALÓK:
 • 15g levendulavirág
 • 2 nagy citrom leve
 • víz
 • cukor/édesítőszer

ELKÉSZÍTÉS:

1. Forraljunk fel fél liter vizet egy lábosban és dobjuk bele a levendulavirágot. Nem baj, ha rajta marad a szára, később majd leszűrjük. Kevergessük nagyjából 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, fedjük le és hagyjuk állni 10 percig.

2. Facsarjuk ki a citromot, a levét és a levendulás főzetet szűrjük le, majd öntsünk rá hideg vizet. Én két befőttesüvegben csináltam, elfeleztem a főzetet és azt öntöttem tele vízzel, tehát pontos mennyiséget sajnos nem tudok mondani.

3. Ízesítsük ízlés szerint cukorral. Én sztíviát (édesítőszert) használtam hozzá, hogy még egészségesebb legyen, azzal is nagyon finom. Tehetünk bele jeget is.

A többiek teljesítését itt nézhetitek meg:


Ha ti is kedvet kaptatok ehhez a feladathoz, Instagramon és Twitteren várjuk a képeket az #idareyoublogchallenges hashtag alatt, illetve ha hozzáteszitek a #metaforaszennyezesblog -ot is, azt én előbb látni fogom. :)

14 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Köszönöm! :3 Pedig ezeket is telefonnal csináltam.

   Törlés
 2. Nagyon jól néz ki, biztosan rá fogom beszélni a nagymamám! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eddig aki megkóstolta, azt mondta, finom. :) Érdekes íze van, de tényleg nem rossz, pedig nagyon válogatós vagyok.

   Törlés
 3. Jók lettek a képek és tetszik a recept, el fogom készíteni :) Köszönöm hogy én is a része lehetek majd!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm ^^ És igazán nincsmit, örülünk a jelentkezésnek.

   Törlés
 4. Nagyon jól hangzik ez a recept! c:

  VálaszTörlés
 5. Nagyon jól hangzik, le is mentettem a receptet. ^_^

  VálaszTörlés
 6. Hú, ez a kezdeményezés már az elejétől fogva nagyon izgalmasan hangzott, úgyhogy én mindenképp örülök, hogy nekünk is van lehetőségünk csatlakozni hozzátok! :) Én a jövőben mindenképp szeretnék is, ha lehet, csak most nyaralni megyek, úgyhogy egy ideig nem leszek elérhető. Egy kérdésem lenne, hogy ezek az IDY feladatok milyen gyakran lennének meghírdetve? Plusz az adott ötletet mindig az egyik tag találná ki?
  Előre is köszi a válaszokat! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy felkeltettük az érdeklődésedet, nagyon szívesen fogadunk mindenkit, remélem, minél hamarabb csatlakozol. :)

   Kéthetente pénteken 6-kor kerül ki az új bejegyzés, a következő feladatot aznap kapjuk meg a csoportbeszélgetésben (tehát a Facebooknak nálunk fontos szerepe van), így két hetünk van azt teljesíteni és megírni róla a posztot. A sorrend, hogy ki találja ki az új feladatot fix, sorsolás alapján van eldöntve.
   Remélem, így már kicsit tisztább a kép, de ha még van kérdésed, szívesen válaszolok. :)

   Törlés

@sateenkaarigirl

Kövess