2016. aug. 15.

Programötletek a nyár utolsó napjaira

    
Bármennyire is próbáljuk még, egyre nehezebb nem gondolni a közelgő iskolakezdésre, hiszen már minden erről szól. A nyár utolsó heteit már egyre keserűbb szájízzel töltjük, várva a rohamosan közeledő következő tanévet, közben pedig belegondolni sem merünk, az mit tartogat számunkra. De jól van ez így? Hát persze, hogy nem.

Figyelemelterelésképp, na meg ha már teljesen eseménytelennek ígérkezik a következő - szörnyű kimondani - két és fél hét, összegyűjtöttem pár programötletet, hogy hasznosan teljen el ez az idő, ha már muszáj eltelnie. Gondoljatok bele, mit nem tudtok megtenni iskolaidő alatt, vagy csak kevés időtök van rá: abba vágjatok bele még most!

TALÁLKOZNI RÉGI BARÁTOKKAL
A szünidő remek alkalom arra, hogy felkeressük régi barátainkat, volt osztálytársainkat és egy pohár limonádé társaságában megbeszéljük az elmúlt időszakot. Még nem késő ezt megtenni és jól fog esni, ha láttok egy-két régi arcot is.

SÜTÖGETÉS
A nyári esték örök kedvenc programja, legyen szó tábortűzről vagy egy jó kis grillpartiról, családdal vagy barátokkal. A virsli- és szalonnasütés után próbáljátok ki az amerikaiak népszerű édességét, az s'mores-t: ez egy szendvics kekszből, csokiból és olvasztott pillecukorból.

KIRÁNDULÁS
Nézzetek ki egy közeli települést, pattanjatok fel egy buszra vagy vonatra és utazzatok el oda! Fedezzétek fel a nevezetességeket és a cukrászdákat a barátaitokkal, piknikezzetek és meg se említsétek az iskolát. És máris eltelt egy fantasztikus nap.
   
ÚJ RECEPTEKET KIPRÓBÁLNI
Különleges limonádék, keverőgép nélküli fagylaltok, gyümölcsös sütemények... Megannyi finomság, ami talán még visszahozhatja a nyárias hangulatot az utolsó pillanatban.

AUGUSZTUS 20.
Általában otthon töltitek ezt az ünnepet? Az baj, ugyanis évente csak kétszer van lehetőségünk tűzijátékot nézni, ezek közül pedig az augusztusi az, amikor nem fagyunk halálra.

FILMMARATON
Mikor volt utoljára, hogy iskolaidőben le tudtatok ülni két órára a tévé vagy a számítógép elé csak azért, hogy megnézzetek egy filmet? Na ugye. Készítsetek egy várólistát azokból a filmekből, amiket már régóta meg szeretnétek nézni (legjobb, ha ezek nyáron játszódnak), kuckózzatok be egy tál popcorn társaságában és indulhat a filmmaraton!

FÜZETBORÍTÓ-KÉSZÍTÉS ÉS EGYÉB DIY
Az eddigi években csak tervezgettem, de végül sohasem készítettem saját füzetborítót. Most viszont már több napja megállás nélkül festegetek és ötleteket gyűjtök a következőkhöz. A Pinterest és a YouTube tele van frissebbnél frissebb Vissza a suliba témájú ötletekkel, ha már semmiképp sem tudjátok kiverni az iskolakezdés gondolatát a fejetekből.

RENDRAKÁS
Újév előtt, szünidő végén... Ha valamilyen új időszak kezdődik, én szeretek rendet tenni a környezetemben, mielőtt ez bekövetkezne. Mikor máskor lenne erre jobb alkalom?

Ti mivel töltitek a nyár utolsó két és fél hetét? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@sarah.flp

Kövess