2016. okt. 17.

Blogger Day - Élménybeszámoló

    
Most, amíg még viszonylag frissen él bennem az élmény, leírok minden tapasztalatot, érzést és megjegyzést, ami a tegnapi nap óra kering bennem, ugyanis idén először én is részt vettem a Cosmopolitan által szervezett Blogger Day-en.

Azok számára, akik most hallanak életükben először ilyesmiről, vagy még nem volt bátorságuk, illetve lehetőségük eljönni, annak dióhéjban: a Blogger Day egy rendezvény azoknak, akiket érdekel a bloggerkedés, valamint a YouTube-ozás. Bárki részt vehet rajta, legyen kezdő vagy profi, foglalkozzon vele hobbiból vagy akár sokkal komolyabban.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy adott egy hatalmas tér, aminek a szélén a rendezvényt támogató cégek asztalai sorakoznak, amelyeknek kipróbálhattuk a termékeiket, sőt, valahol még mintát is kaptunk belőlük. A középen lévő hosszú asztalon a nekünk készült ételeket szolgálták fel. A fő programok persze a szorosan egymást követő előadások és a díjátadó volt, ahol 6 különböző kategóriában hirdettek ki nyerteseket.

A díjazottak pedig:

 
A napom egy icipicit rosszul kezdődött, ugyanis az, akivel eredetileg mentem volna, az utolsó pillanatban úgy döntött, otthon marad, úgyhogy bepofátlankodtam Suz'n és Ági társaságába, és velük együtt indultam a helyszínre. Ez egy kicsit rányomta a bélyegét az egész napra, ugyanis nem vagyok egy könnyen ismerkedős típus, ettől tartottam is eleinte, de végül minden szuperül alakult.

Pontban 9 órakor a nyakunkban lógó belépőkártya átvétele után beléphettünk a terembe, aminek a hangulata azonnal beszippantott. Az előadások csak 10-kor kezdődtek, így volt egy egész óránk körülnézni. Egy gyors fotózkodás a Cosmopolitan-fal előtt, kis reggeli, majd egy pohár kávé elfogyasztása után (ez mind benne volt az árban, korlátlan mennyiségben fogyaszthattunk) a konferenciateremben kezdhettünk okosodni.

 
A PROGRAM

Ne pislogj! Mire kinyitod a szemed, már késő!
Heal Edina (a Google Magyarország vezetője)

Mire kattan a Z generáció? A bloggerek jelentősége és szerepe a szépség világában
Majoros Evelin (a L’Oréal média- és digitális igazgatója)

Tibi Atya Mémgyára
Tóth Máté (Tibi Atya)

Valósítsd meg az álmod – legyél Te is főállású YouTuber!
Farkas Dániel (Star Network – YouTube szakértő)

A videózás művészete
Csorba Anita (inspiraciok.hu) / Csizmadia Gabriella / Kőnig Anna (Follow Anna)

Hogyan kommunikálj a követőiddel?
Iszak Eszter / Szabó Zoltán (index.hu) / Varjasi Viktor (24.hu)

Omnichannel Marketing – Így népszerűsítsd a blogod 2016-ban
Herr Mónika (a Deichmann marketingvezetője)

Freebooting – Hogyan védd a tartalmat az online tolvajoktól?
Dr. Csécsei Roland (jogász)

Hogyan tűnj ki a bloggertársadalomból?
Faix Csaba (a Prezi kommunikációs vezetője)

Blog = Pénz? Hogyan értékesítsd a blogodat profi eszközökkel?
Rusvai Richárd (a CM Sales digitális értékesítési- és fejlesztési vezetője)

Hogyan értékesítsd a blogodat? Milyen felületekre van szükséged?
Dobó Ági (IgazAnya) / Dobó Maitz Petra (Bouvet) / Vrábel Krisztina (Dolce Vita, 160 G)

Hogyan használd a különböző social felületeket egyszerre, de mégis másképp?
Viszkok Fruzsina és Király Viktor

A tökéletes ételfotó!
Sass Dani (Együtt egy asztalnál -gasztro bloggere) / Kapolka Ágnes (Food Stylist) / Kenyeres Tamás (a Samsung termékmenedzsere)

Hogyan maradj hiteles a különböző social felületeken?
Fluor Tomi

#InstaKarrier Így profitálj az Instagram profilodból
Steiner Kristóf

   
AZ ELŐADÁSOK

Őszintén szólva az előadások mindössze fele érdekelt különösebben és még sajnos így is csalódnom kellett egy kicsit. Én azt vártam, hogy olyan témákról lesz szó, amik segítenek minket az írásban, fejlesztenek, tanácsokat adnak, illetve olyan problémákról beszélünk, ami mindenkit, vagy legalábbis a legtöbbünket érinti.

Ezeknek talán egyedül Dr. Csécsei Roland előadása felelt meg, ami a felelőtlen blogolás lehetséges jogi következményekről szólt, a legtöbbet talán ebből tanultam. Hasznos volt még számomra Faix Csaba Preziről szóló, valamint egy kissé még az "#InstaKarrier..."-kezdetű is.

Leginkább az érdekes kategóriába sorolnám Fluor Tomi témáját, ő ugyanis arról beszélt, hogyan marad önmaga még akkor is, ha terméket reklámoz az Instagram fiókján. Én egyedül azt hiányoltam, hogy nem mondta el, mi, mint átlagemberek hogyan szerezhetnénk magunknak szponzorokat, mert igazándiból legfőképpen erre lettem volna kíváncsi. Hasonló volt a problémám a "Hogyan értékesítsd a blogodat?" című, valamint Steiner Kristóf, Viszkok Fruzsi és Király Viktor előadásával: elmondták a saját élményeiket, de azt nem tudtam meg, én magam hogyan léphetnék az ő útjukra.

A legkevésbé az "Omnichannel Marketing" című tetszett, ugyanis ez arról szólt, hogyan készíthetünk online webshopot a blogunkra. Úgy gondolom, ez a téma leginkább azokat érdekelheti, akik beauty-, divat- vagy lakberendezős honlapot vezetnek, illetve a komolyabb blogírók közé sorolhatók, én pedig, mint hobbiblogger egyik kategóriába sem tartozom és egyelőre nem is tartok hasonló irányba.

 
ÖSSZEFOGLALVA

Ez egy elképesztő élmény volt számomra és nagyon boldog vagyok, hogy volt lehetőségem elmenni és átélni mindezt. Bár úgy gondolom, van még min javítani, ez egy olyan esemény, amire egyszerűen szüksége van a magyar blogger- és vloggertársadalomnak. Igazi feltöltődés volt hasonló érdeklődési körű emberek között lenni.

AMI A LEGJOBBAN TETSZETT
A közösség. Jól esett kiszakadni egy kicsit a diákéletből és komoly társaságba, felnőttek közé csöppenni, velük beszélgetni, sőt, úgy éreztem, ők velük egyenrangúként kezeltek engem. Nem voltak előítéletesek a korom vagy bármi egyéb miatt, figyeltek rám, nem vágtak a szavamba, amikor beszéltem és nem néztek át rajtam. Hosszú idő óta először éreztem ezt.

Az még csak ráadás, hogy rengeteg híres, neves blogger/vlogger körülöttem rohangált, például a kedvenc magyar videósommal, Herczeg Hajnival fotózkodtam, FollowAnnába majdnem beleütköztem, amikor kiléptem egy ajtón, illetve Iszak Esztit küldtem el, amikor megkérdezte, hogy foglalom-e az asztal üres helyeit ebédszünetnél (sajnos foglaltam). Láttam még Vajna Timit, Linát, Kittenish Zsófit és találkoztam Habfürdő Rékával is.

AMI KEVÉSBÉ TETSZETT
A már fentebb elmondottakon kívül egyedül az, hogy ahhoz képest, mennyien vettünk részt ezen a konferencián, nagyon kevés ülőhely volt, ez főleg az ebédszünetben volt probléma, amikor mindenki egyszerre evett és keresett asztalt, ahova leteheti a tányérját.

 
AMIT KAPTAM
A tárgyi ajándékok mellett (pl. szeptemberi Cosmopolitan magazin, parfümminta, egy üveg Somersby, Curaprox fogkrémminta) egy hatalmas löketet és egy adag magabiztosságot is kaptam, de inkább csak úgy, általánosságban, nem kifejezetten a blogolás terén. Ennek oka talán a környezetváltozás és az új élmények lehetnek, nem tudom.

JÖVŐRE IS MEGYEK?
Mindenféleképpen.

Ti voltatok idén a Blogger Dayen? Mit gondoltok róla?
Ha nem voltatok, kedvet kaptatok hozzá? :)

13 megjegyzés:

 1. Most hallottam először a Blogger Day-ről, és hihetetlenül jó ötletnek, illetve lehetőségnek tartom. Remélem, hamarosan én is gazdagodhatom hasonló élménnyel. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az is! :) Tavaly Digital Divas néven futott ez a rendezvény, arról talán hallhattál.

   Törlés
 2. Jaj, utólag is nagyon bocsi és sajnálom, hogy végül nem mentem, de örülök, hogy jól érezted magad! ♥ Remélem nincs harag! :c

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dehogy haragszom, csak kicsit megijedtem, hogy teljesen egyedül maradok és nem érzem majd jól magam. Majd jövőre bepótoljuk. :)

   Törlés
 3. Teljesen jól összefoglaltad! Igazad van, mi átlagemberek nem kaptunk igazán ötleteket arra vonatkozóan, hogyan kezdhetnénk bele pl. hirdető/szponzor keresésbe..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Én pontosan ebben reménykedve mentem el, de ettől függetlenül csodás élmény volt és nem mellesleg örülök, hogy megismerhettelek Téged. :)

   Törlés
 4. Úú, nem ismertelek meg, pedig majdnem egymás mellett ültünk a délelőtti előadásokon, meg a blogger csoportképen is egymás mellett vagyunk :D
  Amúgy én is hasonlóan csalódtam az előadókban, nem éreztem igazán azt, hogy ténylegesen átadnának bármilyen tudást. Délutánra már átértékeltem magamban a helyzetet, hogy akkor most nem tanulni, hanem szórakozni vagyok itt - ezzel a hozzáállással már jobban éreztem magam :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te jó ég, csak most esett le, hogy te voltál az! :D Én sem ismertelek meg, pedig már akkor is nagyon ismerősnek tűntél valahonnan. Ezt most nagyon sajnálom, imádom a blogodat és jó lett volna veled is váltani pár szót. :)
   Utólag már én is inkább szórakozásnak fogom fel, de annak fantasztikus volt és a csalódás ellenére is csodás élmény volt.

   Törlés
 5. Szia,

  Erről az eseményről még sajnos nem hallottam és az élménybeszámolót olvasva kicsit bánom. Nagyon jónak tűnik és szívesen részt is vennék rajta.

  Szép napot:
  Brukú

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :) Tavaly Digital Divas néven futott, talán arról hallhattál is, de kívánom, hogy jövőre legyen lehetőséged részt venni rajta.

   Törlés
 6. Igen, ez már ismerősen cseng. :D

  Köszi szépen a jó kínávságot. Bízom benne én is, hogy össze jön.

  Szeretettel:
  Brukú

  VálaszTörlés
 7. Még nem voltam, de nagyon szeretnék menni ^^

  VálaszTörlés

@sarah.flp

Kövess