2016. okt. 2.

Kezdőcsomag az őszi hangulathoz

     
A mai napon időjárás tekintetében is megérkezik az ősz, ami azt jelenti, hogy már nem indulhatunk el kabát, pulcsi és esernyő nélkül otthonról. Már sárgulnak a falevelek, lassan pedig el kell kezdenünk újra hozzászokni a csípős hideg időjáráshoz.

Bár nem mindenkinek van szüksége tippekre az őszre hangolódáshoz, ezt a listát felfoghatjátok úgy is, mint kötelező őszi tevékenységeket, amolyan bakancslistát. Ha pedig megvalósítjátok őket, ne felejtsétek el lefotózni: itt 40 ötletet is találtok ehhez. :)

RENDEZD ÁT A GARDRÓBODAT!
Már nem lesz szükség sem rövidnadrágra vagy szoknyára, sem ujjatlan felsőkre, de valószínűleg szandálra vagy balerinacipőre sem egy jó darabig. Ezek helyett halászd elő a téli kabátodat, vastag pulcsikat és zoknikat!

DEKORÁLD KI A SZOBÁDAT!
Kevés jobb módja van annak, hogy az őszre hangolódj, mint kidekorálni a szobádat őszi színekkel és motívumokkal. Takard le az ágyadat egy őszies pléddel és keress egy hozzá illó díszpárnahuzatot, vegyél vagy készíts magadnak levélfüzért (műlevélből vagy színes papírból kivágod és felfűzöd őket egy madzagra), csinálj csendéletet dísztökkel, gesztenyével, makkal és falevelekkel és rakd tele a szobádat különböző színű, méretű és illatú gyertyákkal. Ezek olyan egyszerű ötletek, amiket bárki meg tud csinálni otthon.
 
GYÚJTS GYERTYÁKAT!
Az ősz egyszerűen nem telhet el gyertyák nélkül: hangulatosak és gyönyörűek, illenek a komor időjáráshoz. Léteznek tipikusan őszies illatú gyertyák is, például a Yankee Candle-nél: én most kaptam fahéjasat és csokis körtéset, de találkoztam már almás pitéssel is.

IGYÁL TEÁT!
Kötelező program ebben az évszakban. A legősziesebb ízesítés az almás-fahéjas, amit én idén próbáltam ki először és nem tudtam elhinni, hogy ennyire finom tea létezik a Földön. Javaslom, hogy édesítőszerrel igyátok cukor helyett, hogy minél egészségesebb legyen. :)

EGYÉL ALMÁT ÉS SZŐLŐT!
Az ősz két jellegzetes és kihagyhatatlan gyümölcse. Ha szeretsz sütögetni, készíthetsz különféle almás pitéket vagy almás muffinokat, a szőlő pedig tökéletes dísz tejszínhabos süteményeken.

VEGYÉL ŐSZIES RUHÁKAT!
Ha nincs még vastag pulcsid, kalapod, bakancsod vagy bokacsizmád (nekem sincs), akkor itt az idő bevásárolni pár melegebb és vízállóbb öltözetet!
 
TALÁLJ KI ÚJ, ŐSZIES OUTFITEKET!
Ha már megvannak az új ruháid, valamivel párosítani is kell őket. Ez nem csak szükséges, de jó móka is beöltözni különféle ruhákba csak úgy, otthonra.

NÉZEGESS ŐSZIES KÉPEKET!
Csodálatos érzés, amikor hétvégén reggel a gőzölgő teád vagy kávéd társaságában betakarózva a Pinterestet, We heart It-et vagy a Tumblr-t bújod a legszebb őszi képek után kutatva. Talán ez az évszak a legjobban fotózható mind közül.

KÉSZÜLJ A HALLOWEENRE!
Én egyre többször nézegetek képeket faragott tökökről, illetve már azt is elterveztem, milyen arcfestést fogok készíteni magamnak október 31-én. Ha beöltözős bulit is tervezel a barátaiddal, legjobb, ha begyakorolod, hogyan kell elkészíteni azt a bizonyos arcfestést.

FESS ŐSZI TÁJKÉPET!
Nem kell remekműnek lennie, a lényeg, hogy élvezd az alkotást. Ülj ki valahova, ahol van sok-sok színes fa és hagyd, hogy elragadjon a fantáziád! Csak egy papírlap kell hozzá és egy kevés vízfesték.
 
PRÓBÁLJ KI TÖKÖS ÉTELEKET!
Ez egy igazi bátorságpróba azoknak, akik tartózkodnak ettől a narancssárga zöldségtől. Nem kell rögtön tökfőzelékkel kezdeni, először bőven elég, ha gyártunk egy kis tökös fűszerkeveréket és készítünk belőle Pumpkin Spice Latte-t.

OLVASS EGY ESŐS DÉLUTÁNON!
Az eső az ablakból nézve a legjobb, de még hangulatosabb lehet, ha egy jó könyv és egy bögre tea társaságában a kedvenc plédünkbe takarózva hallgatjuk az ablakon kopogó esőcseppeket. Ha már őszről van szó, a egy Harry Potter-könyv tökéletes választás lehet.

MENJ EL KIRÁNDULNI!
Októberben, amikor még nincs elviselhetetlenül hideg, de a fák már csodálatos őszi színekben pompáznak, remek kirándulásokat lehet szervezni. Ugyan jól fel kell öltözni hozzá, de gyönyörű tájakat láthatsz cserébe. Szerintem az ősz a legszebb évszak az összes közül.

Neked ezek közül melyik ötlet tetszik a legjobban? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@sarah.flp

Kövess