2016. okt. 31.

Könyves TAG - Halloween Book TAG

    
Nemrég Virágnak támadt egy remek ötlete: néhány másik blogger összefogásával csinálhatnánk egy amolyan projekthetet a Halloween témakörében, azaz minden résztvevő ír valamilyen, az ünneppel kapcsolatos bejegyzést. Eleinte úgy volt, hogy nem veszek részt benne, de amint megpillantottam ezt a könyves TAG-et Virág blogján, az utolsó pillanatban úgy döntöttem, mégis csatlakozom a kezdeményezéshez. :)

Kellemes Halloween-t kívánok minden drága Olvasómnak!

1. Faragott tök
Milyen könyvet faragnál töklámpásnak?

Ezt úgy kell érteni, hogy melyik könyv motívumát faragnám ki egy töklámpásra? :) Mert ha igen, akkor azt hiszem, a jó öreg Harry Potter sorozatból a halál ereklyéinek jelét választanám és, hogy ne legyen annyira üres, talán magát a címet is ráírnám azzal a jellegzetes betűtípussal, bár nem biztos, hogy mindezt képes lennék jól megcsinálni.

2. Csínyt vagy csokit
Melyik könyvszereplővel indulnál édességszerző körútra?

Nem is tudom, ez elég nehéz kérdés, nagyon ritkán képzelem "tovább" a történetet, vagy gondolkozom azon, milyenek is lennének a karakterek a való életben, mit csinálnának, hogyan reagálnának egy adott helyzetben. Mégis azt hiszem, Anna Banks: Poszeidón című könyvének szereplőgárdája közül válogatnék, ők szimpatikusak voltak.

    
3. Édes kukorica
Melyik könyv marad számodra mindig ugyanolyan édes?

Talán Szabó Magdától az Abigélt mondanám. Bár csak másfélszer olvastam újra, minden alkalommal ugyanannyira magával ragadtak azok a bizonyos részek, amelyek legelőször is, amelyek miatt annyira megszerettem ezt a könyvet.

4. Szellemek
Melyik szereplőt látogatnád meg szellemként?

Mármint azt, akit a legkevésbé kedvelek és szívesen ijesztgetném éjszakánként? Ez könnyű. :) Leiner Laura: Akkor szakítsunk című regényének egész szereplőgárdáját örömmel kísérteném, ez volt a legkevésbé szimpatikus banda, akiről valaha olvastam.

5. Jelmezbe bújni
Melyik szereplő bőrébe bújnál egy napra?

Azt hiszem, olyan valakit választanék, akit a barátja nagyon mélyen szeret, hogy megtapasztalhassam, milyen is ez a dolog. Lehetnék egy királynő America Singer képében a Párválasztóból (Kiera Casstól), egy Párizsban tanuló amerikai diáklány, Anna Oliphant az Anna és a francia csókból (Stephanie Perkinstől), de Maggie Brown is szívesen lennék, aki egy drogkartell által üldözött titkosügynök barátnője a Szerethetetlenből (Sherry Gammontól), még akkor is, ha ez elég veszélyes. Nem tudok dönteni.

    
6. Varázslók és boszorkányok
Melyik a kedvenc pillanatod a Harry Potterben?

(SPOILER!) Talán az, amikor a harmadik kötetben kiderül az igazság Sirius Blackről és arról beszélgetnek, Harry hozzá fog költözni, vagy a legutolsó részben az a jelenet, amikor Voldemort megöli Harry-t és ő a King's Cross-ra kerül.

7. Vér és erőszak
Melyik könyv volt olyan ijesztő, hogy le kellett tenned közben, hogy szünetet tarts?

Egyértelműen William Golding-tól a Legyek ura. Végig lassú volt, nem kötött le, majd az események a legutolsó 2-3 fejezetben felgyorsultak és hatalmas feszültséget keltettek bennem. Szörnyen félelmetes volt, amiket ezek a gyerekek egymással tettek.

8. Rémtörténetek zseblámpával
Melyik könyves karakter tudná a legrémisztőbb sztorikat mesélni?

Szintén Maggie Brown-t mondanám a Szerethetetlenből (Sherry Gammontól), ő ugyanis olyan szörnyűségeket élt át gyerekkorától fogva, amikre egyszerűen nincs megfelelő szó (mondjuk egy kicsit már túlzás is maga a történet, de mindegy, akkor is magával ragadott a könyv).

    
9. Kísértetház
Egy könyv, aminek még a gondolatától is szabadulni akartál?

Ismét az Akkor szakítsunkot mondanám Leiner Laurától, mert kár szépíteni, borzasztó csalódás volt számomra, de mivel ezt már ellőttem, így marad Voltaire: Candide, avagy az optimizmus című műve, ami egyszerűen nevetséges volt. Nem tudom, hogy pattanhatnak ki valakinek a fejéből ilyen szörnyűségek, amik ebben a könyvben szerepelnek.

10. Halloween parti a haverokkal
Avagy kik szórakozzanak még a tag kitöltésével?

Szívből ajánlom mindenkinek, akinek megtetszett és még ma vagy az elkövetkezendő években ki tudja tölteni. Akit én kihívtam volna, ő már meg is csinálta. :)

 
Nézzétek meg a többiek irományait is!
Never Let Me Go #1 #2 #3
Sam's blog #1 #2 #3
My Book World
Book Hunters
Könyvjelző
Karina & Books
Írásaim Tárháza #1 #2 #3
Goodbye Agony #1 #2
Books of Dreamer
Feel invincible #1 #2 #3 #4 #5
Coffee and Manga #1 #2 #3
In Medias Res #1 #2 #3 #4 #5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@sateenkaarigirl

Kövess