2016. nov. 27.

A nap bloggere voltam!

   
A Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségében ismét elindult A nap bloggere nevű kezdeményezés, ahol minden nap másvalaki kapja meg ezt a címet ebben a facebookos csoportban, akinek a többi tag kérdéseket tesz fel.

Én november 23-át kaptam, és bár egy picivel több kérdésre számítottam, nagyon hálás vagyok azoknak, akik szántak rám egy kis időt és írtak párat! :)

Honnan jött a blog neve?
Simon Márton: Polaroidok című könyvéből a kedvenc idézetem. Abban az időben voltak népszerűek ezek a "versek", amikor létrehoztam a blogot.

Ha Finnországba költözöl, akkor melyik városba?
Még nem tudom, nincs konkrét hely, ahova szívesen mennék, csak az országban vagyok biztos, illetve abban, hogy a lehető legtöbbet szeretnék látni Finnországból.

Melyik a kedvenc könyved (melyiket ajánlanád nekem elolvasásra)?
A kedvencem a Párválasztó sorozat, viszont ha valaki megkérdezi, milyen könyvet ajánlanék, nem ezt mondanám. Sokkal inkább L. M. Montgomery-től A kék kastélyt vagy Marie-Aude Murailtól a Lakótárs kerestetiket, mert úgy gondolom, ezek olyan művek, amelyek túl kevés figyelmet kapnak, pedig nagyon is megérdemelnék, mert tanulságosak és általános életigazságokról szólnak.

Van-e kedvenc sorozatod, ha igen, melyik az?
A Trónok harca az abszolút kedvencem, de nagyon szeretem még a Gyilkos elméket, a Reign-t, a Sherlock-ot (természetesen a Benedict Cumberbatch-es verziót) és az Outlander - Az idegent.
    
Hogyan tervezed és valósítod meg a blogod képi-vizuális világát?
Az az igazság, hogy nem teljesen értem ezt a kérdést, de remélem, valami hasonló válaszra számítasz. Az egyedüli "szabályom", hogy a posztokban igyekszem csak jó minőségű, fektetett képeket használni, illetve egymáshoz hasonló stílusúakat.

Milyen terveid vannak az írással?
Jelenlegi célom bejutni Kommunikáció és médiatudomány szakra újságírást tanulni, majd elhelyezkedni ezen a téren, viszont a legnagyobb álmom már évek óta az, hogy könyveket írjak. Ezen kívül szívesen folytatnám a bloggerkedést, mint hivatást.

Konkrétan mire emlékszel, ami legutóbb inspirált egy poszt megírására vagy valamilyen tevékenységre?
Nemrég megnéztem a Holt költők társaságát és utána beszéltem pár emberrel, akikről úgy gondolom, szívesen részt vennének egy hasonló "projektben", mint amiről a film szól, csak éppen nem kifejezetten versekkel foglalkoznánk, hanem bármi mással, ami az alkotáshoz, művészethez kapcsolatos.

Mit hallgatsz most (vagy hallgattál legutóbb)?
Of Monsters and Men - Little Talks


Mik a terveid karácsonyra/szilveszterre?
A karácsonyi készülődést is beleszámítva: részt veszek két karácsonyi húzáson is, elsősorban ezekre kell ajándékokat keresnem. A családomnak és a legkedvesebb barátaimnak saját kezűleg elkészített dolgokat szeretnék adni - ezzel sem igazán foglalkoztam még.

Idén sokkal több időt töltök majd a helyi karácsonyi vásárban, mert tavaly ez sajnos nem sikerült, illetve mindenképpen el szeretnék jutni a budapestire is. Az ünnep első napját (mármint a Szentestét) itthon, a következőt pedig a nagymamáméknál fogom tölteni.

Szilveszterkor semmit sem fogok csinálni, sohasem szerettem ezt az ünnepet, mellékesen nincs is senki, akivel bárhova is elmehetnék.
    
Mik a mostani céljaid a bloggal?
Elsősorban az, hogy olyat alkossak, amire maximálisan büszke lehetek, tehát leginkább magamért csinálom, viszont természetesen az is nagyon fontos számomra, hogy valamiképpen segíteni tudjak, inspiráljam az olvasóimat. Ezeken kívül nem titkolt az a célom is, hogy minél több blogger ismerőst szerezzek, hiszen az azonos érdeklődési körű barátoknál nincs is jobb!

Mit gondolsz, mi a blogolás legnehezebb része?
Azt hiszem az, amikor a suli és egyéb teendők mellett nincs elegendő időm, energiám a blogra, nem tudok koncentrálni rá, mégis meg kellene próbálnom tartani a saját színvonalamat. Ilyenkor alig vannak ötleteim a hasznosabb bejegyzésekre és sajnos van olyan, amikor csak azért posztolok, hogy adjak valami életjelet magamról.

A kezdő blogger önmagadnak milyen tanácsokat adnál most?
Igazából úgy gondolom, azóta, amióta blogolok, mindent nagyon jól tettem, hiszen minden egyes pillanatát élveztem. Nem tudom, mit és hogyan csinálhattam volna jobban, ezért talán csak azt a tanácsot adhatnám magamnak, hogy hallgassak az ösztöneimre és mindent úgy tegyek, ahogy jónak látom.

Egyik személyes bejegyzésedben említetted, hogy "nyolcadikban csúnyán összevesztél" az osztályoddal, amiért másik suliba kellett átjelentkezned. Az én kérdésem ezzel kapcsolatos. Tudom, nagyon személyes, és nagyon érzékeny pont, de megtisztelnél vele, ha megosztanád, hogy mi történt.
Ne haragudj, de nem szeretném ezt a témát ennél bővebben kifejteni: a lényeg annyi, hogy igazán sosem jöttünk ki egymással, egy kicsit talán ki is voltam közösítve és nyolcadikban nézeteltéréseink támadtak egy aprósággal kapcsolatban, többek között az utána következő "öld meg magad"-kijelentések és hasonló piszkálódások miatt pedig úgy döntöttem, otthagyom az osztályt.

2 megjegyzés:

@sarah.flp

Kövess