2016. dec. 29.

2016 - célok értékelése

   
Azt hiszem, kudarcot vallottam. Év elején, amikor összeírtam ezt a kis listát még teljesen reálisnak, viszonylag könnyen teljesíthetőnek tartottam, azonban még a felét sem sikerült megcsinálnom. Bár ez volt az első alkalom, hogy hasonló listát írtam újévkor, többet vártam magamtól. Na, majd legközelebb...

TÖBBET TANULNI, JOBBAN TELJESÍTENI

Igen, ez az a pont, amit a legtöbb diák nagy buzgón megfogad újévkor, aztán a kezdeti lelkesedés körülbelül addig tart, amíg be nem jelentik a következő dolgozatot. És igen, én is valahogy így voltam vele. Tény, hogy volt egy olyan - mellesleg rövid - időszak, amikor egész jó átlagom volt, de tavalyhoz képest semmit sem javultam, sőt, van olyan tantárgy, amiben még rontottam is.

TÖBB HELYRE ELJÁRNI

Bár ezen a téren még mindig van mit fejlődnöm, korábbi énemhez képest sokkal többször mozdultam ki és felfedeztem új helyeket: kávézókat, boltokat, ezen kívül kirándultam és Budapesten is voltam háromszor, ráadásul felnőtt pesztrálása nélkül, amire még nemigen volt példa.

RÉSZT VENNI A THE COLOR RUN-ON

Emiatt csak egy icipicit vagyok dühös magamra, bár nincs okom rá: lehetőségem sem volt teljesíteni. Egyrészt akárhány embert kérdeztem meg az osztályból vagy az ismerőseim közül, egyikük sem ért rá, másrészt utólag kiderült, éppen aznap lesz egy rokonom születésnapi bulija, amit nem hagyhattam ki.
TÖBBET FOTÓZNI

Bár fényképezőgépem még mindig nincs és a telefonom is az év során egyre használhatatlanabb lett, bátran mondom, ezt a pontot is sikerült teljesítenem. Kikötésem volt még, hogy a képeket hónapokra és eseményekre bontott mappában tároljam - nos, ez is összejött, viszont még van pótolnivaló, de ez seperc alatt kész lesz.

NYÁRON DOLGOZNI

Nem éppen úgy, ahogy eredetileg elterveztem, de ez is sikerült: a nagymamám egyik szomszédjának telkén segítettem, viszont nem állandóan, hetente csak néhány napot. Utólag visszagondolva szerencsém volt, hogy megkaptam ezt a munkát, pláne, mert az ott lévő két kiscica mindig feldobta a napomat. :)

TÖBBET UTAZNI

Határozottan sikerült az, amit terveztem. Többször is voltam Budapesten, Pécsett, egyszer Győrött, és Franciaországban.

RENDSZERESEN BLOGOLNI

Nem volt kétségem afelől, hogy sikerül majd ezt a pontot teljesítenem, de azért örülök neki, hogy egyáltalán nem volt olyan viszonylag hosszabb időszak, amikor megálltam volna.

MEGNÉZNI A BUDAPESTI KARÁCSONYI VÁSÁRT

Egyetlen egyszer voltam eddig Budapesten az adventi vásárban, még gyerekként, azóta szerettem volna újra eljutni. A téli szünet első napján aztán az egyik barátnőmmel elbuszoztunk és estig ott is maradtunk.


MEGISMERNI EGY CSOMÓ EMBERT

Nem is tudom, hogy gondoltam ezt a pontot, de már legalább tudom, miért nem volt még soha sikerélményem ezen a téren. Jövőre nem is tűzöm ki újra ezt a célt.

BÁTRABB, MAGABIZTOSABB LENNI

Bár az év első felében még úgy éreztem, sikerülni fog, a nyár végén történt valami, ami miatt teljesen elveszettnek éreztem magam és ez... nem segített.

LEGALÁBB 10 DOLGOT TELJESÍTENI A BAKANCSLISTÁMRÓL

Tudtam, hogy ez össze fog jönni, de nem írtam fel magamnak, pontosan miket teljesítettem. Az biztos, hogy a Starbucks kipróbálása, a budapesti karácsonyi vásár, napfelkelte megnézése, nyári munka és egy online magazinba írás köztük volt.

RENDSZERESEN EDZENI, MOZOGNI

Szintén egy olyan fogadalom, ami újév táján igen nagy népszerűségnek örvend, de persze keveseknek sikerül teljesíteni, és ez alól én sem vagyok kivétel. Ugyan volt egy hónap, amikor minden egyes nap elmentem biciklizni, tehát törekvéseim voltak, de nem vagyok egy kitartó típus.

RENDSZERES HATÁRIDŐNAPLÓ VEZETÉS

Ez az a pont, amiért cseppet sem vagyok dühös magamra, hogy nem sikerült teljesítenem, ugyanis lehetőségem sem volt rá. Halogattam a határidőnapló beszerzését, keresgéltem, de nem találtam megfelelőt, aztán már el is telt pár hónap az évből és már nem lett volna értelme.


MEGCSINÁLNI LEGALÁBB 18 ÓRA KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLATOT

Azt hittem, sikerülni fog, hiszen nagyon szeretem a helyet, ahova járni szoktam, de idén csak párszor jutottam el oda, amit nagyon bánok.

ELOLVASNI LEGALÁBB 20 KÖNYVET

A kikötésem az volt, hogy mindezt a saját szórakozásokra, tehát nem kötelező olvasmányként vagy kihívás miatt. Így csak 16 könyvet sikerült elolvasnom. Sajnos volt egy kisebb fajta "olvasási válságom", amiből csak néhány hónapja sikerült "kigyógyulnom".

KÖZÖSSÉGI MÉDIA

Ennek a felét sikerült teljesíteni, mégpedig az első két pontot.
 • 120+ feliratkozó a blogon - nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült :)
 • 50+ kedvelő a blog Facebook oldalán - bőven túlszárnyaltuk :)
 • 1000+ követő Instagramon - ez talán még sikerülhetett is volna, ha nem lettem volna ennyire lusta hozzá
 • 1500+ követő Twitteren - már látom, hogy ez a cél egy cseppet túlzás volt, hiszen közel sem sikerült
7/16

Nektek sikerült teljesítenetek az újévi fogadalmaitokat? :)

14 megjegyzés:

 1. Gratulálok minden elért célodhoz és semmit se adj fel! Előbb utóbb sikerülni fog minden ;)

  VálaszTörlés
 2. Szia! Nem baj szerintem, hogy pár cél nem sikerült, annak kell örülni amit meg tudtál csinálni és persze újabb célokat magad elé helyezni! :)
  Hülyén hangzik, hm biztosan de szerintem karácsony előtt két héttel láttalak a veszprémi plázába, csak nem voltam benne biztos, hogy te vagy ezért nem mertem oda menni hozzád. :c Remélem máskor sikerül. ^-^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én azzal nyugtatom magam, hogy ez volt az első alkalom, amikor hasonló listát írtam újévkor, tehát így elsőre talán mégsem olyan szörnyű teljesítmény. :D

   Dehogy hangzik hülyén, legközelebb nyugodtan gyere (feltéve, ha tényleg én vagyok, haha :D).

   Törlés
 3. Szerintem igenis büszke lehetsz magadra, nem semmi kis lista volt ez! :) (Határidőnaplónak pedig ajánlom a bullet journalt, mert bármikor elkezdhető-abbahagyható-újrakezdhető! :D)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hmm, azért legalább a felét szerettem volna megcsinálni, de majd legközelebb. :)
   Oh, már szeptember óta van egy bullet journalom, én is nagyon szeretem. :3 Éppen egy éve hallottam róluk először.

   Törlés
 4. Nem baj! De ha végignézed, mennyi mindent csináltál az évben, szerintem bőven jó leszel. Bár nem ezeket a pontokat, de sok mást csináltál! :)

  VálaszTörlés
 5. Szerintem se bánkódj, nincs miért! Ügyes vagy, hajrá tovább! ;)

  VálaszTörlés
 6. Nem is szabad annyira keményen viselkedned magaddal szemben, amennyire kiérezhető az írásodból, viszont ne is babusgasd magad, hogy Jaj nem baj ez. Döntsd el, komolyan mit szeretnél és ha nem sikerül, néha szidd magad, de ha sikerül ajándékozd meg magad. Ösztönzés kell ilyenkor, motiváció és sok erő, kitartás és határozottság. Ezeket nem kapod meg egyik napról a másikra sőt! Nekem két évembe telt, mire fél év alatt elértem olyat, amiről eddig csak álmodni mertem. Sok más téren is ez a két év kellett, mire azt tudom mondani: haladtam, de nem értem el a végső célt. :) Néha szidom magam, néha dicsérem, épp mikor mi kell. De! Soha nem vagyok maximalista magammal szemben, mert tudom, mire vagyok képes és mire akkor sem, ha megfenyegetnek. Tudd meg a gyengeségeid aztán küzd is le őket, ha nagyon akadályoznak. Utána hidd el, sikerülhet bármi! ;) + Előtted az életed, még sok sok éved lesz, sőt minden új nap egy új esély. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, lehet, hogy néha tényleg túlzásba viszem, de egyszerűen képtelen vagyok "megdicsérni magamat", ha elértem a kitűzött célt, azt valahogy természetesnek veszem, ha nem, akkor nagyon bánom, hogy nem tettem többet érte.
   Köszönöm a tanácsot. :)

   Törlés
 7. Azért ez az arány nagyon jó! :) A megismerni egy csomó embert részre, nekünk mindig magyar órán jön fel példának, hogy "Akinek sok barátja van, annak egy sem" nem tudom miből van,de a lényeg, hogy inkább ismerj meg kevesebbet, de szerintem jobb velük szorosabb kapcsolatban lenni. Én idegeneknek(bloggereket beleértve)soha nem mertem írni, de pár napja történt velem valami, és írtam egy lánynak, aki spanyol, és csodák csodája teljesen jól érzem magam, nem feszengek attól függetlenül, hogy angolul, és spanyolul beszélek vele. A bloggereknek részre, hogy kommentet sem merek soha írni, de most kivételt tettem. Mégis csak tart számomra meglepetéseket ez az év? :D

  Valamelyik posztodban volt, hogy angolból nem vagy a teljesítményeddel megelégedve. Tedd egybe a kettő dolgot. Írj olyanoknak akikkel angolul tudsz írni, amivel biztosan fogsz fejlődni. Instagramon sok ilyen internetfriends oldal van, ahova lehet bemutatkozást kiírni, vagy másoknak írni az alapján. :)


  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, azért remélem, az idei céljaim aránya jobb lesz. :D
   Köszi a tanácsot, ismerek is egy levelezőpartneres oldalt, de az Instás dologról még nem hallottam.

   Törlés

@sarah.flp

Kövess