2016. dec. 30.

Ilyen volt 2016

   
Hihetetlen, hogy máris eltelt egy újabb év. Bár sokan mondják, 2016 nem a legjobb időszak volt, számomra ez az év tele volt nagyszerű élményekkel, felfedezésekkel, tapasztalattal, amelyeket most ideje is lenne összegezni.

Idén ismét nagy segítségemre volt az Éviránytű, amit tavaly fedeztem fel és írtam is róla egy rövid bejegyzést, ezen kívül a Frog on a Catwalk című blogon ráakadtam egy hasonló füzetre, ez is elég inspiráló volt.

ESEMÉNYEK

2016 sokkal eseménydúsabb volt számomra, mint eddig bármelyik év. Rögtön egy kisebb utazással kezdődött januárban, a hónap két utolsó napját ugyanis Győrben töltöttem a nagynénimnél, fantasztikus hétvége volt.

Május is az utazgatásról szólt: még tavaly vettünk részt egy Európai Uniós pályázaton az osztállyal, ahova videót kellett beküldenünk, és bár fődíjat, a strasbourgi utat nem sikerült megnyernünk, helyette részt vehettünk egy előadáson és bejárhattuk az állatkertet Budapesten. Ugyanazon a héten vasárnap indultunk is osztálykirándulásra Franciaországba, ahol egy hetet töltöttünk. Dijonban és Saumurben, a Loire völgyében jártunk, fantasztikus élmény volt.Egy csillagos ötös földrajz vizsga után (kár, hogy ez a bizonyítványba nem kerül be) június 27-én életemben először elkezdtem dolgozni, és bár nem volt állandó munka és csak heti 2-3 napot mentem, jó érzés volt végre magamnak keresni a pénzt.

Nagy öröm volt számomra július 10-e, amikor is egy éves lett a blog. Nem gondoltam volna, hogy eljutok idáig, hiszen mindent nagyon hamar feladok, nem vagyok egy kitartó típus. Ebben a hónapban volt a város talán legnépszerűbb fesztiválja, az Utcazene, az élményeimről bejegyzés is született.

Augusztus elején utaztam először Budapestre felnőtt kíséret nélkül, ám ez a nap inkább egy kisebb bloggertalálkozóról szólt. 31-én viszont hatalmas öröm ért, ugyanis csatlakoztam egy online divatmagazinhoz, ami Fashionfave címen fut. Most már hónapok óta gyártom itt a cikkeket, ami nagyon jól fog jönni, ha végül tényleg újságírói pályára lépek, mint ahogyan azt tervezem, másrészt egy olyan álmom volt, amit még leírni sem mertem, hiszen nem hittem, hogy sikerülni fog. Az első cikkem szeptember 4-én jelent meg.

Október újabb két pesti utazást tartogatott számomra. 8-án egy iskolai program keretében megnézhettünk egy operát Bohémélet 2.0 címen. Még sohasem láttam operát azelőtt, maga a műfaj pedig nagyon tetszett! Ám a csúcs és egyben talán életem legnagyobb élménye egy hétre rá következett, amikor is a Blogger Day nevű eseményre utaztam, szintén egy posztban meséltem róla.

December 22-én ismét Pestre utaztam, ugyanis egy régóta dédelgetett vágyam volt bejárni a karácsonyi vásárt, amit idén végre sikerült is kivitelezni.


AMIRE A LEGBÜSZKÉBB VAGYOK

Egyértelműen az, hogy bekerültem a Fashionfave-be, ugyanis ez egy óriási lehetőség.

LEGNAGYOBB SIKEREM

A Fashionfave mellett (ígérem, már nem írom le többet) az, hogy már ennyien olvassák a blogot. Amikor elkezdtem, nem gondoltam volna, hogy ez valaha is összejöhet.

AMIT MÁSKÉPP CSINÁLNÉK

Bár hiszek abban, hogy minden úgy alakul, ahogyan a legjobb nekünk, jó lenne, ha több könyvet el tudtam volna olvasni idén.

AMIRE TÖBB IDŐT SZÁNNÉK

Mindenképpen az angoltanulás, ugyanis ebből a tantárgyból sokat rontottam tavalyhoz képest, amit nem engedhetek meg magamnak. A céljaim eléréséhez nagyon fontos, hogy megtanuljak angolul, a jelenlegi szintemmel pedig messze nem vagyok elégedett.

AMIT MEGTANULTAM

Az életben ha valamilyen csapás ér, még azokra a barátaimra sem számíthatok majd, akikért én még tűzbe is tenném a kezemet. Sajnos ezt az év során ők már többször is bizonyították. Ahogy Shakespeare mondja, "színház az egész világ...".

KEDVENCEK

KÖNYV
Még tavaly kaptunk egy kötelező olvasmányt franciából, ami annyira megtetszett, hogy magyarul is el szerettem volna olvasni. Most, hogy végre minden szót értettem belőle, még fantasztikusabb történetnek tartom a Lakótárs kerestetik!-et Marie-Aude Murail tollából.

FILM
Idén sokkal több filmet láttam, mint eddig valaha, ezért nem is tudtam volna kiválasztani közülük egyetlen egyet, így lett négy. Egyik az Így neveld a sárkányodat, ami bár egy régi mese, eddig még sohasem láttam, de már az első pár percében vinnyogtam rajta, olyan aranyos volt. :)

Ebben az évben úgy tűnik, megszerettem az időutazást, ugyanis az Adaline varázslatos életének és az Éjfélkor Párizsbannak is ez a témája. Utóbbiban ráadásul szerepelnek híres írók, valamint művészek. Végül itt egy sci-fi, a Mentőexpedíció, ami egy, a Marson ragadt űrhajós túléléséről szól, egyszerűen zseniális.


SOROZAT
Már egy ideje ismertem és a várólistámon volt, de valakinek az ajánlására nemrég el is kezdtem nézni az Outlander - Az idegen című sorozatot, és már a második rész után a kedvencemnek bélyegeztem (persze csak a Trónok harca után). Szintén időutazós történet, és egyszerűen fantasztikus, zseniális, nem mellesleg pedig  olyan izgalmas, hogy csupán pár percnek tűnik egy egyébként 50 perces rész.

ALBUM
Ezzel a dallal ismertem meg a Pentatonix-et, amit azóta is nagyon szeretek. Ez egy olyan banda, aki többnyire feldolgozásokat ad elő, és egyszerűen zseniális, amit csinálnak. Idén kiadtak egy albumot A Pentatonix Christmas címen, amire már nem is tudom, hogy találtam rá, de hihetetlen, ugyanis mindegyik dalt imádom róla - ilyen még nem fordult elő.

ZENE
Ebben az évben egyre inkább kezdek a rock műfaj felé húzódni, az utóbbi hónapban pedig több hard rockot is hallgattam. Ismét képtelen voltam egy bizonyos dalt kiválasztani, így lett kettő, illetve van egy harmadik is, de azt csak belinkelem.


Korn - Narcissistic Cannibal


Theory of a Deadman - Lowlife

TÁRGY
Még tavaly, éppen valamikor december végén akadtam bele a bullet journal fogalmába. Annyira megtetszett a képek alapján, hogy el is kezdtem egy füzetet, de január közepe után már valahogy elfelejtődött. Aztán idén augusztusban újra elővettem és átgondoltam az egészet egy másik noteszben, azóta minden nap a kezembe veszem, nagyon szeretem! Erről majd lesz bejegyzés is (a piszkozata már egy éve megvan, te jó ég!). :)

ÉLMÉNY
Már említettem is, de az októberi Blogger Day egyszerűen fantasztikus volt, hatalmas löketet adott és sok tapasztalatot szereztem, nem is beszélve arról, mennyi embert ismertem meg!

GASZTRO FELFEDEZÉS
Szintén valamikor október táján fedeztem fel egy új helyet a városban, ahol különböző zöldségekből és gyümölcsökből készítenek smoothie-kat. Kilépve egy kicsit a konfortzónámból egy tökös löttyöt ittam, de kaptunk kóstolót egy másik fajtából és az is nagyon finom volt.


Mindent összegezve nem volt olyan rossz ez az év, de az biztos, hogy a következőből még többet szeretnék kihozni!

Nektek mit tartogatott ez az év? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

@sarah.flp

Kövess