2017. jan. 4.

2017 - célok és bakancslista

 
Az egyetlen, amit szeretek ebben az egész újév körüli felhajtásban (a marcipános malacfej sütin kívül persze, ami nálunk január elsejei hagyomány már évek óta, pedig évről évre egyre szárazabb a piskótája) kisebb-nagyobb célokat tűzni ki magam elé az évre.

Tavaly egy viszonylag hosszú listát írtam, aminek csak a felét sikerült betartanom. Okulva ebből a hibámból és abból, hogy sok olyat is elvártam magamtól, amihez komoly személyiségváltozáson kellett volna átesnem, az idei céljaim sokkal inkább olyanok, amelyek talán jobban illenek a mostani jellememhez, szabadidős tevékenységeimhez.

Persze továbbra is szeretnék bátrabb, magabiztosabb lenni és több embert megismerni, biztos vagyok benne, hogy ezek úgysem fognak sikerülni és amíg nem tudom, hogyan tehetnék ez ellen, nem írom bele őket ténylegesen az újévi fogadalmaim közé.

Egyelőre úgy érzem, ezek, amiket összeszedtem reális célok és olyanok, amelyeket valóban szeretnék egy ideje véghez vinni. Lássuk hát most az én listámat. :)

12 HÓNAP, 12 PROJEKT

Ez igazából csak egy hirtelen elhatározás, ami egy aprócska ötletből nőtte ki magát. Tervezek bővebben is írni róla, a lényege viszont annyi, hogy minden egyes hónapra kitaláltam egy témát (januárra például a cupcake), amihez kapcsolódóan mindig csinálok valami projektet. Ez lehet bármi: egy rajz, fotósorozat, DIY... A célja az, hogy valamivel feldobjam a mindennapjaimat, alkossak, végezzek kreatív tevékenységet, hiszen ebben azt hiszem, jó vagyok. :)

MEGCSINÁLNI 3 KIHÍVÁST

Bármilyen kihívást. Lehet edzős (igen, ezen most jót nevettem magamban), fotós, könyves, rajzos, filmes, írós, jógás, boldogságos, spórolós, Ice Bucket Challenge vagy bármi más, lényeg, hogy egyszer az életben - vagyis inkább háromszor - kitartóan végigcsináljak valamit.

   
ELOLVASNI 50 KÖNYVET

Igen, ez egy elég nagy vállalkozás főleg, hogy sohasem sikerült még ennyit egyszerre elolvasnom egy évben. De komolyan szeretném. A legjobban ebben az 50-es plecsni motivál, ami Molyon automatikusan jár, ha elolvastam 50 könyvet ebben az évben.

BEFŐTTESÜVEGBEN GYŰJTENI A JÓ ÉLMÉNYEIMET

Még évekkel ezelőtt hallottam erről, sőt, egyszer el is kezdtem, de mostanában többször is belebotlottam különböző oldalakon, ezért úgy döntöttem, most meg is próbálom végigcsinálni. A lényege mindössze annyi, hogy a jó élményeket rá kell írni egy cetlire, azt beledobni egy befőttesüvegbe és ha rossz napom van, átolvasgathatom őket.

TÖBB HELYRE ELJÁRNI

Tavaly sikerült betartanom, de van még hova fejlődnöm ezen a téren, szóval most kitaláltam, hogy minden héten beiktatok valami különlegesebb programot. Csak a vásárlást nem számítom bele, egyébként belefér egy szimpla séta is.

LEFOGYNI

Ismét egy mainstream fogadalom, de tegye fel a kezét, aki teljesen elégedett az alakjával! Egyszer olvastam, hogyan fogyott le valaki nagyon eredményesen, ezt a módszert szeretném is kipróbálni.

 
EMLÉKEZETESSÉ TENNI A 18. SZÜLETÉSNAPOMAT

Igen, idén leszek nagykorú. Furcsa belegondolni, kicsit ijesztő is ez az egész. Viszont eltökéltem, mivel még sosem volt emlékezetes szülinapom, ezt a fontos eseményt rendkívüli módon szeretném megünnepelni. Van egy halvány elképzelésem - az biztos, hogy aznap nem megyek suliba -, de még egyelőre gyűjtöm az ötleteket (tőletek is szívesen fogadom). :)

SOKAT RAJZOLNI/FESTENI

Már sajnos évek óta ez a legelhanyagoltabb hobbim és eltökéltem, hogy ezen idén mindenképpen változtatni fogok. Egyaránt szeretnék kipróbálni új vízfestési technikákat, valamint mandalákat, portrékat rajzolni.

SZÁMOK
 • 170+ feliratkozó a blogon
 • 130+ kedvelő a blog Facebook oldalán (megvan, következő cél: 160+)
 • 800+ követő Instagramon (megvan, következő cél: 1000+, 1200+)
 • 1300+ követő Twitteren

LEGALÁBB 10 PONTOT TELJESÍTENI ERRŐL A BAKANCSLISTÁRÓL

Tavaly a nagy bakancslistámról csináltam meg 10 pontot, most egy rövidebb listát írtam sokkal könnyebben teljesíthető tevékenységekkel. Az alábbiak többségét már nagyon hosszú ideje tervezem, ideje, hogy több időt szánjak ezekre is.
 1. Biciklitúrára menni
 2. Elmenni az állatkertbe, még mielőtt lejár a bérletem
 3. Korcsolyázni
 4. Meglepni valakit a születésnapján
 5. Eljutni a The Color Run-ra
 6. Megnézni a meteorhullást
 7. Beöltözni Halloween-re
 8. Pumpkin Spice Lattét inni a Starbucksban
 9. Cipősdoboz-ajándékot készíteni karácsonykor
 10. Írni egy levelet a végzős (vagy még későbbi) énemnek
 11. Fotókat készíteni egy fotóautomatában
 12. Megtanulni egy dalt gitáron
 13. Megtanulni néhány mondatot latinul
 14. Megtanulni néhány csillagképet
 15. Külföldre utazni
 16. Elmenni egy spontán utazásra
 17. Palacküzenetet küldeni
 18. Sátorban aludni
 19. Sétálni egy napraforgó-/repce- vagy virágmezőn
 20. Fotóalbumot készíteni
 21. Piknikezni
 22. Varrni egy párnát
 23. Hennát készíteni
 24. Önarcképet rajzolni vagy kapni egy képet, amin más rajzolt le engem
 25. Megtanulni megfőzni egy teljes menüt
Ti miket fogadtatok meg újév alkalmából?

8 megjegyzés:

 1. Szia (: megosztanád velem azt az eredményes fogyómódszert? Az utóbbi időben gyűjtöm a különböző módszereket és trükköket. Köszi ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hékás, te vagy az, akinek a legkevésbé van szüksége rá. :D
   De ha tényleg érdekel, megírom privátban.

   Törlés
 2. Nagyon szeretem az ilyen posztjaid, tiszta motivációs bomba! Nagyon jó célok, kívánom, hogy elérd őket. ;) Én többször próbáltam már a jó élmények gyűjtögetését a befőttesüvegbe, de nem voltam elég kitartó... idén szerintem újra nekifutok.
  A 12 hónap 12 projekt ötlet különösen tetszik, lehet én is megpróbálom. Nekem is gond, hogy nem érzem magam elég tevékenynek, ez sokat dobna a dolgon.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :3
   Nekem is a kitartással van a baj, kíváncsi vagyok, meddig jutok most.. :D A legutóbbit február környékén hagytam abba.
   A 12 hónap, 12 projekt saját ötlet, szóval nagyon örülök, hogy ennyire tetszik, hamarosan írok majd róla bővebben is. :)

   Törlés
 3. Én nem igazán vagyok az a típus aki újévi fogadalmakat tesz, de a tieid nagyon megtetszettek. ^_^
  Engedélyt kérek rá, hogy ellopjak néhányat. Nem posztolnám se semmi, csak magamnak. ^_^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oh köszönöm. ^^
   Egészen nyugodtan, akár posztolhatod is, örülök, ha valakit inspirálok valamire. :) Sok sikert hozzájuk!

   Törlés

@sarah.flp

Kövess