2017. júl. 10.

2. blogszülinap + Célok a következő évre


Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, egy újabb, tapasztalatokkal teli és eseménydús év telt el egy szempillantás alatt. Kezd felnőni a kicsike, én pedig még mindig itt vagyok és pátyolgatom.

Napra pontosan két évvel ezelőtt úgy ültem le a gép elé, hogy nekem szükségem van az írásra, és nem érdekel, ha nem lesz népszerű, ha másoknak nem fog tetszeni, ezt kizárólag magamért csinálom. Úgy döntöttem, átalakítom egy régi blogomat, ami eredetileg könyves témákkal foglalkozott. Magazint csináltam belőle, amolyan "mindenes" blogot főleg személyes és lifestyle posztokkal - nem akartam korlátozni magamat szabályokkal, így a személyiségem és az érdeklődési köröm változásával az oldal témája is folyamatosan változik, fejlődik.

Az utóbbi egy év döcögősen telt. Úgy érzem, kezdem elveszíteni a kezdeti lendületemet, egyre kevesebb ihletem, kedvem és energiám van írni, és nem tudom, mivel javíthatnám ezt a helyzetet. Ennek ellenére még egyszer sem fordult meg a fejemben a szünet lehetősége, vagy a blog végleges felfüggesztése. Ilyen könnyen nem szabadultok meg tőlem. :)

Az utóbbi fél év "válsághelyzete" a statisztikán is meglátszik: feleannyian iratkoztatok fel a blogra az elmúlt egy évben, mint a legelső évben. Ellenben sokkal több komment érkezett, illetve a Facebook oldal is látványosan felélénkült. Ami vicces, hogy majdnem ugyanannyi közzétett poszt van, mint tavaly - azért, mert "nagytakarítást" tartottam, vagyis rengeteg bejegyzést kitöröltem.

Összes bejegyzés: 255
ebből: Piszkozat: 95  - Közzétett: 159
Feliratkozók: 151
Összes oldalmegjelenítés: 81 000
Legtöbb oldalmegjelenítés egy hónapban: 8 909 (2016. aug.)
Összes megjegyzés: 569
Facebook oldal: 145 lájk

Legnépszerűbb bejegyzések:
5. Céljaim az érettségiig (2017. máj. 11.)
10. 50 nyári programötlet (2016. jún.)


Hogy nektek is kedveskedjek valamivel, ha már a nyereményjátékra most nem volt lehetőségem, a héten minden második nap érkezni fog egy blogos-személyes témájú bejegyzés, remélem, tetszeni fognak. :)

Végezetül pedig nem is én lennék, ha nem tűznék ki egy-két apró célt, amit az elkövetkezendő egy évben meg szeretnék valósítani. Ezek még jobban motiválnak majd, hogy semmiképp se hagyjam abba, ha már ennyi mindent elértem vele.

1. EGY SZÁZASSAL MEGNÖVELNI A BLOG ÉS A FACEBOOK OLDAL KÖVETŐINEK SZÁMÁT
Mert bárki bármit mondhat, a számok igenis számítanak. Bár nem mérvadó, és nem emiatt fogom abbahagyni a blogolást, de ha már egyszer az ember alkot valamit, elismerésre és sikerre vágyik.

2. PORTFÓLIÓT CSINÁLNI A BLOGBÓL
Egyre több olyan pályázat van, ahová be lehet küldeni blogot, én viszont eddig nem mertem. A jelenlegi formájában túl személyesnek, és kissé szétesettnek is érzem, ezért nem vállalnám fel nagyobb nyilvánosság előtt, értem itt a távolibb ismerőseimet, vagy azoknak a bizonyos pályázatoknak az elbírálóit.

Ezt a "projektet" már el is kezdtem: sablont váltottam, átírtam a bemutatkozásomat, rengeteg posztot töröltem, és el is kezdtem átírni a régieket, hiszen nagyon sokat fejlődött az íráskészségem is. Messze vagyok még a céltól, de megéri végigcsinálni.

3. RENGETEG BLOGOS BARÁTOT SZEREZNI
Sokszor megemlítettem már, hogy több szimpatikus bloggert is követek, akikkel szívesen megismerkednék. Az azonos érdeklődési körön alapuló barátságoknál nincs jobb, és minden vágyam egy olyan kialakítani közösséget, ahol megbeszélhetem az összes kétségemet, problémámat és tanácsot kérhetek.

Köszönöm nektek, hogy velem tartatok!
Nélkületek nem sikerült volna, fantasztikusak vagytok! ♥

4 megjegyzés:

 1. Boldog BLogszüliiit :)) Sok sikert a célok elérésében :)

  VálaszTörlés
 2. Szia! :D
  Boldog szülinapot a blognak! Hihetetlen, hogy én is már majdnem két éve követlek és olvaslak!
  Az ihlethiánnyal én is szenvedek az első évem után, de hasonlóan hozzád, én sem gondolkodom szünetben. Azt hiszem, csak egy kis megerőltetés és több idő kell magunkra, hogy túllendüljünk ezeken a nehéz időszakokon. :)
  További sok sikert!

  VálaszTörlés

@sarah.flp

Kövess