2018. febr. 25.

5 dolog, ami nem hiányzik a nyárból


Az olykor kemény mínuszokból, valódi korcsolyapályává fagyott utakból és járdákból, az olvadó hótól bokáig érő latyakból már kevés is elég, hogy az ember a tavasz, vagy sokkal inkább a nyár minél előbbi eljövetelét kívánja, ám van néhány dolog, amit még mozdíthatatlanná fagyott ujjaink olvasztgatása közben sem biztos, hogy hiányolunk a melegebb évszakból (főleg én, ősz- és télpárti lévén).

MELEG
Azt még a nyárimádóknak is el kell ismerniük, előfordul, hogy a hőmérő higanyszála kegyetlen, már-már elviselhetetlen magasságokba csúszik fel. Ilyenkor nem győzzük kapcsolgatni a ventilátort, csavargatni a légkondicionálót, ezek hiányában pedig a nappalok valóságos kínszenvedésben telhetnek, védekezni ugyanis sokkal nehezebb ellene, mint a hideg ellen. Ha nincs olyan szerencsénk, hogy a nyarat a vízparton tölthessük, a melegre hivatkozva kedvünk sincs kimozdulni. Ebben az időszakban napközben valósággal megáll az élet, hiszen a perzselő levegőn egyszerűen képtelenség megmaradni.

A kánikula néhány mindennapos tevékenységet is megnehezít, mint például a főzést, sportolást, vagy akár az alvást. Elkészíteni az ebédet sokszor kétszer annyi időbe telhet nyáron, mint általában, a futás halogatására pedig egy újabb indokot találunk.


ROVAROK
A tél, amikor minden rovar elbújik, ebből a szempontból valóságos áldás. Tavasszal viszont felébrednek, és egészen őszig megkeserítik az életünket: berepülnek az ablakon, majd körülöttünk repkednek, belemásznak mindenbe, amibe nem kellene, megcsípnek, idegesítőek, állandóan zümmögnek, a többségük pedig egyenesen undorító. Pókok, szúnyogok, legyek, kullancsok és darazsak nélkül a világ élhetőbb hely, a nyár pedig sokkal elviselhetőbb lenne.

ALLERGIA
Ha Te nem is, a környezetedben bizonyára rengetegen szenvednek nyáron a különféle pollenektől – tanulmányok szerint minden második magyar hajlamos az allergiára. Az állandó tüsszögés, orrfújás, a viszkető torok és szemek megkeserítik az ember életét, ráadásul nem ritka, hogy mindez hónapokon át tart. Az egyetlen megoldást a gyógyszerek biztosíthatják, azonban ez sem jelent mindig megoldást.


IZZADÁS
Avagy amikor olyan helyeken is patakokban folyik rólunk a víz, amelyeknek azelőtt a létezéséről sem tudtunk. A legidegesítőbb azonban, hogy a rendkívül esztétikus izzadságfoltok ellen védekezni sem lehet, arról már nem is beszélve, hogy a legforróbb napokon még a smink is valósággal leolvad az arcunkról.

BIKINI
Nagyon kevés nő van, aki maximálisan elégedett az alakjával és elfogadja a tükörből visszanéző énjét a keveset takaró fürdőruhákban. Nem egy ember a bikiniszezon előtt kétségbeesett fogyókúrára ítéli magát, ami persze általában már a legelején csúfos kudarcot vall, sokan pedig ezen okból messziről elkerülik a strandokat. Sajnos az önértékelésünkön a média és a női magazinos sem segítenek, ám ha még ennek tudatában sem érezzük jól magunkat a bőrünkben, a nyár is kudarcra van ítélve.

Ti mivel egészítenétek még ki a listát? :)

2 megjegyzés:

 1. Az allergia kivételével mindegyikkel egyet tudok érteni... Pedig várom a nyarat, mert mióta irodában dolgozom, elég jól el lehet lenni. Kora reggel még hűvösebb van, este is kibírhatóbb. Dolgoztam olyan helyen is, ahol ránk ragadt a papír, annyira izzadtunk már :D De összességében azért is inkább nyár, mert olyankor kevesebb ruhát kell viselni. Ez most félreérthető, de azért emelem ki, mert vonattal járok dolgozni, és már rohadtul elegem van, hogy nem lehet elférni a kabátoktól. Ha veszem fel, ügyelnem kell, nehogy megcsapjak valakit, vagy éppen engem csapnak le. Nyáron ilyen gond nincs, csak amikor mondjuk fűtenek a vonaton, vagy nem lehet lehúzni az ablakokat és érezni az izzadság szagot :D Mindegyik évszakban van valami jó és rossz. Kár, hogy a tavasz már szinte el is tűnt :(
  A listádhoz amúgy még hozzátenném a turistákat is :D A Velencei-tónál élek, és mindig mondják, hogy jaj de jó nekem, de nyáron maga a halál... főleg, hogy évek óta itt az EFOTT. Vizelet, szemét, éjszakai őrjöngések, kifosztott boltok, szóval ez sem hiányozna.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Te jó ég, el sem tudom képzelni, milyen lehet... :/ Nálunk nagyon kevés turista van, erre még a madár se jár.

   Törlés

@sarah.flp

Kövess