2018. márc. 28.

Könyvajánló - Gondolatmappa


Legelőször bloggertársamnál, Ernánál, a Neverhood's Diary szerzőjénél találkoztam ezzel a könyvecskével. Bevallom, a borítója fogott meg igazán (nem véletlenül), így mivel mostanság odavagyok az életmódkönyvekért, úgy döntöttem, hogy ez nekem kell. Végül az Álomgyár kiadó jóvoltából el is olvashattam, amit ismét szeretnék nagyon megköszöni nekik!

FÜLSZÖVEG


Le ​lehet lassítani ekkora zajban? Meg tudjuk hallani a gondolatainkat, amelyek tisztán szólnak hozzánk?
Képesek vagyunk megtalálni az utat az igazi énünkhöz?

Ebben a könyvben ezzel próbálkozunk meg.

Mappákba rendezzük az érzéseinket, hogy jobban átlássuk kik is vagyunk, merre is tartunk. 
Gondolatokat olvashatsz a szerelemről, inspirálódhatsz minden nap, erőt meríthetsz a szavakból, amelyek benned visszhangzanak tovább.

Ebben a könyvben új barátra lelsz, akihez mindig fordulhatsz ha egyedül érzed magad, ha csalódott vagy, vagy éppen támogatásra van szükséged.

Nyisd ki a mappát, lehet, hogy válaszra lelsz!

A KÖNYVRŐL

Az írónőt és a munkásságát eddig nem ismertem, de mint ahogy említettem már, ez a könyv a borítójával hívta fel magára a figyelmemet. Magáért a színvilágért nem rajongok, de a gyönyörű virágok és a viszonylag minimalista, egyszerű szerkesztettség megtette a hatását. Ahány osztálytársam meglátta a kezemben, mindegyikük rákérdezett, megnézték, forgatták, lefotózták és többen el is döntötték, hogy nekik ez kell. Ez a könyv egyszerűen kiabál azért, hogy foglalkozz vele; hogy észrevedd, kézbe vedd és beleolvass. És aztán magával ragad...

Ritkán történik velem - főleg mostanában, ugyanis úgy vettem észre, kezdek egyre inkább kritikusabb lenni -, hogy egy könyv már az első 10 oldal után ekkora hatást gyakoroljon rám pozitív értelemben. A tartalomban és a prológusban leírtak alapján nem csalódtam: ez egy nagyon egyedi megszerkesztettségű kötet: gyakorlatilag gondolatmeneteket visz végig a szerző az egész könyvön át, csak éppen tematikus egységekbe rendezve.

Ez hogy nyilvánul meg? Adott egy fő téma (pl. igaz szerelemben való hit, megcsalás, szakítás, anyasággal kapcsolatos kérdések), amelyet Hidasi gondolatmenet-szerűen bont ki a saját tapasztalatai alapján, röviden. Tulajdonképpen az egész hasonlít egy "beszélgetős" jellegű blogposzthoz - még cikkszerű témák (konkrét listák) is helyet kaptak a könyvben. Vagyis ez egy abszolút személyes jellegű iromány a szerző saját tapasztalataival, történeteivel, de attól még működik, és hihetetlen érzés.

Magának a kötetnek az alapja pedig az az érzés, hogy néha a netet böngészve vagy az utcán sétálva szembejönnek velünk feliratok vagy képek, amelyek mintha tökéletesen passzolnának az aktuális lelki állapotunkhoz, hangulatunkhoz, problémáinkhoz, némelyik esetben pedig meg is válaszolnak egy-egy kérdést, ami napok vagy hetek óta gyötör már bennünket. És valóban: az embernek olyan érzése van olvasás közben, hogy ez a könyv hozzá szól, hogy az ő kimondatlan gondolatai szerepelnek benne. Nyilvánvalóan nem tud mindenki azonosulni minden témával, de ez nem is baj.

idézet a könyvből
MIT AD EZ A KÖNYV?

Leírhatatlan, mennyi mindent. Minden egyes történetet úgy mesél el, hogy abból az olvasó egyértelműen levonhassa a tanulságot. Ám magának a könyvnek, a sztorik összességének a mondanivalója szerintem az, hogy amint az alcím is sugallja, induljunk el az önszeretet felé, tanuljuk meg elfogadni magunkat úgy, ahogy vagyunk, és ne törődjünk a társadalom irracionális elvárásaival. Mert teljesen normális az, ha évekig keressük és nem találjuk az igaz szerelmet, hogy elveszítjük a régi barátainkat, vagy hogy nem vagyunk képesek a magyar egészségügy okozta traumák után még egy gyereket szülni...

ÖSSZEGZÉS

Abszolút meghatározó olvasmányélmény volt, és biztos vagyok benne, hogy nagyon gyakran kézbe fogom venni még ezt a kötetet - főleg akkor, amikor valamilyen nehéz helyzet előtt állok, és tanácsra, útmutatásra van szükségem.

Imádtam benne a közvetlen hangvételt, vagyis hogy az írónő hihetetlen őszintén osztotta meg az élete legintimebb, legszemélyesebb részleteit csak azért, hogy mi, olvasók tanulhassunk belőlük.

Hogy kinek ajánlom? Egyszerű: minden nőnek, aki a hétköznapi lelki problémáira keres megoldást.

A könyvet IDE KATTINTVA megrendelhetitek. :)

Még egyszer hatalmas köszönet az Álomgyár kiadónak a lehetőségért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése