2018. júl. 2.

Élménybeszámoló - Maybelline Bloggeriskola


Minden Blogger Day után konstatálom, hogy több olyan eseményre van szüksége Magyarországnak, ahol az egész influencer társadalom - bloggerek, vloggerek, YouTuberek, Instagramerek - összegyűlhet. És szerencsére nem csak én látom így...

Nemrég a Maybelline és a Cosmopolitan magazin ismét összefogott, és másodjára is megszervezték az úgynevezett bloggeriskolájukat, amelybe sikerült bekerülnöm. :)

Pontosan mi is volt ez az egész?

A bloggersuli elsősorban egy beauty témában mozgó feltörekvő bloggereknek vagy YouTubereknek készült kétnapos kurzus, mely során a téma szakértőitől sajátíthatunk el különböző trükköket az influencer tevékenységünk fejlesztése érdekében.

És mielőtt a szemöldökötök tartósan a homlokotokon ragadna csodálkozásotokban, hogy "én mégis mit kerestem ezen a rendezvényen lifestyle bloggerként", elmondom: igyekszem megragadni minden lehetőséget, ami akár egy kicsit is kapcsolódik a blogoláshoz. És egyébként hiába épült az egész rendezvény főleg a YouTube köré, maximálisan megérte elmennem, hiszen sohasem tanultam még egyszerre ennyit az influencer létről.

Ezen kívül van még valami: minden résztvevőnek 3 sminkes videót kell majd készítenie, és ősz elején egy zsűri kiválasztja közülünk a legjobbat, akit bemutatnak a Blogger Dayen és a Cosmopolitan magazinban is.


Mit tanultam ezalatt a 2 nap alatt?

Erre az eseményre sikerült összeválogatni a lehető legjobb előadói gárdát. Találkoztam például a Maybelline vezető sminkesével, Fazekas Richárddal, a Cosmopolitan magazin főszerkesztőjével, Sabján Johannával, Iszak Esztivel és Oravecz Nórával is.

Tőlük megtanultam, hogy...

 • képtelen vagyok füstös szemet készíteni, és profi sminkes egészen biztosan nem leszek
 • mi az a kiajánló, és miért fontos
 • hogyan kezdjek el kommunikálni a cégekkel
 • hogyan szeressen meg minket a Google algoritmusa, és kerüljünk előrébb a találati listában
 • mikor milyen témában érdemes posztolni
 • hogyan találjam meg a témát, amihez a legjobban értek
 • hogyan kezdjem el kiépíteni a saját közösségemet
 • milyen egy jó reklám egy márkának
 • hogyan legyek értékes a követőimnek
 • milyen egy ideális influencer
 • milyen eszközökre van szüksége egy haladó YouTubernek
Vagyis röviden: annyi információ van most a fejemben, hogy fogalmam sincs, minek álljak neki először.

Hogyan fogom mindezt hasznosítani?

A közeljövőben tehát óriási változásokat fogtok tapasztalni a bloggal kapcsolatban.

Először is teljesen át fogom alakítani a tematikát, ugyanis úgy érzem, végre képes voltam szűkíteni a tartalmat, és rájöttem, hogy pontosan milyen témákról szeretnék írni. Ezt a menüsorban már megfigyelhetitek: előtérbe kerültek a könyvek és a blogolással kapcsolatos témák, és felveszek egy teljesen új vonalat is, vagyis egyre több introvertáltságról szóló posztra számíthattok.

Másodszor pedig felpörgetem a social mediát. Az Instagramomat teljes egészében átalakítom, Facebookra gyakrabban fogok posztolni, és egy zárt csoport létrehozásán is nagyon erősen gondolkodom.


Összességében

Sokat vártam ettől a programtól, de még ennél is többet kaptam. A szervezők hatalmas szívességet tettek nekünk ezzel a két nappal, és nagy lehetőségeket kínáltak nekünk ezüsttálcán, amit én igyekszem is a lehető legjobban kihasználni, és profitálni belőle. Sosem éreztem még magam ennyire motiváltnak. Óriási élmény volt!

2 megjegyzés:

 1. Sajnos lecsúsztam erről a lehetőségdől, pedig annyira mentem volna, de jó látni, hogy volt haszna az egésznek. Remélem mindent sikerül létrehozni azok közül amiket kigondoltál! ☺️

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha legközelebb lesz, jelentkezz rá, nagyon megéri!
   Köszönöm! :)

   Törlés