2018. dec. 31.

BÚÉK! + Ilyen volt 2018


Ismét eltelt egy év (és én ismét így kezdem az év utolsó bejegyzését), de még mindig nincs megállás. A nehéz és ihlettelen időszakok ellenére még mindig imádom csinálni, és még mindig nem fogtok tőlem egykönnyen megszabadulni.

A szokásos statisztikával érkezem, illetve beszámolok még arról, milyen változások történtek ebben az évben a bloggal kapcsolatban, és mik történtek velem az elmúlt időszakban.

Indulás: 2015. július 10.
Összes bejegyzés: 162
ebből: Piszkozat: 8 - Közzétett: 154
Feliratkozók: 205
Összes megjegyzés: 650
Összes oldalmegjelenítés: ~168 000
Facebook oldal: 242 lájk

Legnépszerűbb bejegyzések az évből:

(zárójelben a megtekintések száma)

Ez történt a blogon

Sajnos az idei évben nem voltam igazán aktív sem a blogon, sem a közösségi médián. Már említettem más bejegyzésekben, hogy alkotói válságban szenvedek, nincs kedvem és ihletem se írni, se fotózni, és úgy érzem, elvesztettem a kreativitásomat. Nyáron a Blogger School jóvoltából kaptam egy óriási motivációbombát, ám sajnos a suli kezdetével minden energiám elpárolgott, amit a blogba szerettem volna fektetni.

Ennek ellenére történtek változások: tagja voltam egy szuper könyves projektnek, lecseréltem a blog sablonját, szelektáltam a régi bejegyzések között, töröltem a rengeteg felesleges piszkozatokat (aki szintén blogger, el tudja képzelni, milyen jó érzés üresen látni a piszkozatos menüt), belevágtam egy zárt Facebook csoport működtetésébe (ami sajnos sikertelen vállalkozás volt), és kidolgoztam egy remek stratégiát a közösségi média profiljaim menedzselésére (ami igazán jövőre fog életbe lépni, de a próbája sikeres volt).

Ilyen volt 2018

Január

Ez a hónap elég eseménytelenül telt, és őszintén szólva szinte semmire sem emlékszem belőle. Ami viszont megemlítendő, hogy jó ideje először nem jött ki rajtam a "téli depi", ezt pedig egyedül a barátomnak köszönhetem. ♥

Február

Úgyszintén eseménytelen. Az egyetlen megemlítendő dolog, hogy gyönyörű volt a tél, sokszor esett a hó ebben a két hónapban és általában szépen meg is maradt, úgyhogy többször kicsábultam a szabadba a fényképezőgépemmel együtt. Oh, és bekerültem a Mathias Corvinus Collegiumba, amit ekkor még nagyon élveztem csinálni (ha középiskolások vagytok, mindenképpen lessétek meg, fantasztikus lehetőségeket biztosít).

Március

A tavaszi szünet nagy részét Budapesten töltöttem. Egy törifaktos kirándulás keretében jártam a Holokauszt központban, majd a barátom elvitt a Trófeába, ahol mindent megkóstoltunk, amit máskor nem mernénk, és jártunk a Tropicariumban is, ahol fantasztikus képeim születtek.

Április

A hónapot egy kevésbé jó Vad Fruttik-koncerttel indítottam, majd szinte rögtön érkezett hozzám egy cserediák (akihez én nem mentem vissza, tulajdonképpen csak elszállásoltuk pár napra), aki irtó cuki volt, nagyon sajnáltam, hogy ilyen rövid ideig tartott a dolog. Április 8-án, a választásokon szavazhattam először, mivel előző évben töltöttem be a 18-at. A hónap a BODY kiállítással zárult, ami egy igazán egyedi élmény volt számomra annak ellenére, hogy nem rajongok a biológiáért.

Május

A barátom születésnapja alkalmából megnéztük a veresegyházi Medveotthont (furcsa, milyen helyeket lehet találni ebben a pici országban), és életemben először voltam egy esküvőn is (fantasztikusan sikerült, nagyon jól éreztük magunkat).

Június

Egy sikeresnek minősíthető, de számomra nem elég jó év végi törivizsga után a fél hónapot Budapesten töltöttem, viszont a vizsgaidőszak miatt nem mentünk sehova. Kaptam majdnem egy kilónyi recenziós könyvet, belekezdtem egy saját produktivitás-fejlesztős módszer tesztelésébe, elöltöttünk egy fantasztikus napot egy barátnőmmel Pesten, majd 30-án és 1-én részt vettem a Maybelline és Cosmopolitan magazin szervezte Bloggeriskolán, ami az év legmeghatározóbb élménye volt számomra (élménybeszámoló itt).

Július

A Bloggeriskola egyetlen negatívuma volt, hogy köteleztek 3 YouTube videó elkészítésére. Nos, ha valamit megtanultam ebből az egészből az, hogy a YouTube világa abszolút nem nekem való (ebből fakadóan az elkészült videók nem publikusak, sajnálom). A hónap másik kiemelkedő eseménye az EFOTT, ugyanis életemben először eljutottam fesztiválozni.

Augusztus

Pár napot Észak-Magyarországon töltöttünk a barátom nagyszüleinél, ahol ellátogattunk csodás helyekre, mint például az ország egyik legszebb természeti csodája, a Megyer-hegyi tengerszem, illetve a füzéri vár.

Szeptember

A szülinapom jól telt, az osztálytársaim megleptek egy tortával, elmaradt egy-két órám, ráadásul tesi helyett elmentünk valami programra, amit nem tudom, ki és miért és milyen célból szervezett, de a lényeg, hogy ott kipróbálhattam a légpuskát. A hónap végén pedig varjú voltam a gólyaavatón (varjaknak nevezik nálunk a végzős segítőket).

Október

Három fantasztikus élmény: World Press Photo kiállítás, Prágai utazás, Frida Kahlo kiállítás. A World Press Photo egyszerűen lenyűgöző élmény volt (minden évben összegyűjtik a világ legjobb sajtófotóit a bolygó minden tájáról, amelyek különböző eseményeket - általában megrázókat -, élethelyzeteket, problémákat mutatnak be), mindenkinek nagyon ajánlom, aki akár csak egy kicsit is nyitott szemmel próbál járni a világban. Prágáról külön nem beszélek, ugyanis írtam róla élménybeszámolót. A Frida Kahlo pedig azért volt különleges, mert előtte nem ismertem a munkásságát, de ez a kiállítás remekül bemutatta Frida lenyűgöző személyiségét, ami nagyon inspiráló.

November

4-én volt az első évfordulónk a barátommal, ami egyszerűen elképesztő. Nagyon sokat változtam ebben az időszakban - és csakis pozitív értelemben. A hónap végén pedig lekerült végre a fogszabályzóm, igaz, a végeredmény nem tökéletes, de a foghúzást legalább megúsztam.

December

Megtörtént a tablófotózás, a karácsonyi hangulat sem került el, és sikerült nagyon jó ajándékokat találnom mindenkinek. Sütöttem egy kis mézeskalácsot, ami fantasztikusan sikerült, és nem is törött el/égett meg/ment tönkre semmi a konyhában közben, mint máskor, amikor beszabadulok oda. A karácsonyt maratoni filmezéssel, a két ünnep közötti időszakot pedig maratoni olvasással töltöttem (hogy sikerüljön a várólista csökkentős kihívás).


És a te éved hogy telt? :)
  

4 megjegyzés:

 1. Legalább ilyen élménydús évet kívánok neked 2019-re is és sok sikert az előtted álló feladatokhoz! Elsőéves egyetemistaként kíváncsian várom, hogy te szeptembertől hogy éled majd meg ezt a nagy változást. Szuper a blog, már fél éve rendszeres olvasód vagyok és maradok is. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon aranyos vagy, köszönöm! :3 ♥ Neked is ugyanezt kívánom.
   Huh, nagyon izgatott vagyok miatta, biztosan lesz majd róla poszt is.

   Törlés
 2. Annyira jó nálad mindig olvasni az ilyen bejegyzéseket! Plusz csak így szerényen mondom, hogy az Instagramodból nagyon sokszor inspirálódok én is. A HYGGE-s képek annyira szépek mindig! Puszi <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon édes vagy, köszönöm! :3
   Komolyan mondod? Pedig messze nem közelíti meg a tiédet, neked csodás képeid vannak. ♥

   Törlés