2019. jan. 26.

5 YouTube csatorna, ami inspirál


Régebben rettentő ritkán tévedtem fel a YouTubera, ugyanis a szabadidőmet inkább cikkek olvasására és blogok böngészésére fordítottam. A közelmúltban azonban zavarni kezdett, hogy az online világnak ezzel a részével egyáltalán nem vagyok képben, ezért elhatároztam, hogy egyre többször irányítom magam erre a felületre, legalább addig, amíg értelmesen hozzá nem tudok szólni a témához. Nos, ebből az lett, hogy az utóbbi időben rengeteg estémet a YouTubeon töltöm, és egyáltalán nem sajnálom ezt az időt, ugyanis ez a tevékenység nemcsak teljesen kikapcsol, de hihetetlen mértékű inspirációt is merítek belőle, amit visszaforgatok a blogolásban.

Mivel én is rendszeresen gyűjtöm mások YouTube csatorna-ajánlásait, arra gondoltam, ideje lenne megosztanom a saját kedvenceimet is, kiélezve a posztot azokra, akik a leginkább inspirálóan hatnak rám. (A linket a nevükre kattintva érhetitek el.)

HeyJulie

Nem véletlenül szerepel ő az első helyen, ugyanis ő a legnagyobb kedvencem mindenki - egyaránt a magyarok és külföldiek - közül. Elsősorban a fantasztikus stílusával fogott meg, de már maga a személyisége is melegséggel tölti el az embert, hiszen nála kedvesebb és pozitívabb ember kevés létezik.

A másik, amiért nagyon szeretem őt az, hogy iszonyatosan hangulatosak a videói (ezt kifejteni sajnos ennél bővebben lehetetlen), illetve nagyon változatos témákat dolgoz fel, és legtöbbször olyanokat, amelyek éppen aktuálisan foglalkoztatnak. Ezek leginkább életmóddal kapcsolatosak, megfűszerezve némi beautyval, outfitekkel, film- és sorozatajánlókkal, illetve "beszélgetősebb" fajtájú videókkal.


Lina és Panni

Nagyon régóta követem őket (talán ők az egyedüliek, akikhez azóta is "hűséges" vagyok), ennek pedig két oka van. Az egyik, hogy majdnem ugyanabba a korosztályba tartozunk (egy-két évvel lehetnek idősebbek nálam), ennélfogva általában olyan témákról készítenek videókat, amelyek számomra aktuálisak - mint például suli, outfit, utazások -, ráadásul igyekeznek különlegesebb, avagy nem sablonos témákat feldolgozni.

A másik ok viszont talán kicsit erősebb: sok dologban szeretnék hozzájuk hasonlítani. Nagyon tetszik az életmódjuk, a stílusuk, ahogyan fotóznak, ahogyan öltözködnek, illetve az, amilyen népszerűvé tette őket a YouTube. Rendkívül motiváló látni, hogy teljesen hétköznapi emberek így ki tudtak emelkedni, és most meg tudnak élni a hobbijukból, illetve állandó szereplői a neves márkák eseményeire meghívottak listáján.


Fatimapanka

Rá nem YouTube-on, hanem Instagramon találtam, és igazán a tavalyi vlogmas sorozata szerettette meg velem a csatornáját. Videói elsősorban az életfilozófiája köré épülnek - Fati ugyanis vegán -, de elsősorban életmód témájúak, illetve mivel fantasztikusan süt és főz, előfordulnak receptek is. A személyisége is nagyon megkapó, ugyanis legalább annyira kedves, bájos és pozitív ember, mint HeyJulie.

A furcsa az, hogy a filozófiájával sok esetben nem tudok azonosulni, ugyanis a vegánság és a vallásosság nagyon távol áll tőlem - ráadásul még főzni sem tudok -, mégis rettentően tetszik az ő gondolkodásmódja.


Jusuf

Őt még régebben ajánlottátok az egyik bejegyzésem alatt kommentben, amelyben produktivitással foglalkozó felületeket kerestem. Jusuf egészen másfajta személyiség a stílusát tekintve, mint a fenti három-négy lány, ugyanis nagyon laza és kissé fiús, de ennek ellenére imádom. Az ő videói is elsősorban azzal fogtak meg, hogy hangulatosak, ugyanis szeretem az ő kis világát.

A csatornája elsősorban a produktivitás köré épül, és azon belül is elsősorban a tanulásra (de ettől függetlenül nem nevezném tanulós csatornának), amit azért szeretek annyira, mert annak a rengeteg munkának a látványa engem is arra motivál, hogy leüljek és nekiálljak.


Jordan Clark

Bár elsősorban életmóddal foglalkozó csatornákat követek, azért vannak kivételek. Jordan elsősorban különböző kreatív tevékenységekről készít videókat, leginkább DIY tutorialokat, bullet journal setupokat és hasonlókat. A filozófiája - miszerint nem létezik olyan ember, akinek nincs kézügyessége, legfeljebb olyan, aki lustaságból ezt mondja - rendkívül inspiráló, ugyanis azt sugallja, hogy nyugodtan álljak neki, nem ronthatok el semmit.

A különlegessége viszont szerintem abban rejlik, hogy van egy nagyon jellegzetes alkotói stílusa, ami iszonyatosan megfogott - ha látnám valahol egy munkáját, egészen biztos, hogy felismerném.Nektek melyek a kedvenc YouTube csatornáitok? :)
Ajánljunk egymásnak!
   

4 megjegyzés:

 1. Fati és Julcsi nálam is hatalmas kedvenc, ráadásul ők a való életben is nagyon jó barátnők! :) Fati receptjei pedig szuperek, szívből ajánlom őket! Én többet is elkészítettem már, különösen a krémlevesei isteniek, és abszolút nem muszáj vegán alapanyagokat használni hozzá, hanem elég, ha csak simán vegetáriánusok. :)

  Én rajtuk kívül Linát és Pannit csak hébe-hóba nézem, nem mindegyik videójuk érdekel egyformán, illetve AvianaRahl-t, Viszkok Fruzsit, My Comfort Zone for You-t, Hédinkét, BeautyJunkie-t és Evi Kruchio-t, illetve Fifty Pairs of Shoes-t követem még. Tőlük is szelektálok, mert engem a beauty vonal annyira nem érint, nem is igazán érdekel, inkább a lifestyle vonal mozgat meg. :) Recepteknél csakis Street Kitchentől inspirálódom, ők a legjobbak szvsz, illetve Yama Kitchen, ami ugye Fati főzős csatornája. Külföldiek közül Hermione Chantalra vagyok ráfüggve, ő DIY vonalon mozog, és szenzációs ötletei vannak!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én speciel a főzést egyelőre ráhagyom Barátomra, de tényleg nagyon érdekel, milyenek lehetnek a receptjei. :)

   Azok közül, akit említettél én Hédit és a My Comfort Zone for You-t nézem, őket inkább csak a gondolkodásmódjuk miatt, illetve a Street Kitchent én is imádom. :3

   Törlés
 2. Szia!
  Jusuf csatornáját nagyon szeretem én is, mindig takarítani, rendszerezni meg tanulni van kedvem miután az ő videóit néztem :D plusz nagyon jó személyisége van a lánynak és érdekes volt végignéznem az évek alatt hogy milyen stílusváltozásokon ment át!
  Fati pedig csodás személyiség és imádom az őszinteségét!

  Ha esetleg érdekelnek még más vallások vagy kultúrák, én nagyon szeretem Aida Azlin-t! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha ennyire megegyezik az ízlésünk, biztosan tetszeni fog, köszi az ajánlást! :3

   Törlés