2019. jan. 3.

Célok, fogadalmak | 2019


Egyre többen gondolják úgy, hogy nem érdemes újév alkalmából fogadalmakat tenni, hiszen ezzel saját magunkat szabályozzuk, korlátozzuk, aminek a görcsös betartása (vagy legalábbis megpróbálása) újabb stresszfaktort jelent az egyébként is túl feszült életünkben. Ha hiszitek, ha nem, ezzel a gondolattal mélyen egyetértek - a fogadalmak célja minden esetben az, hogy jobb emberré váljunk vagy fejlődjünk valamiben, a magunkkal szembeni irreális elvárásoknak való megfelelni akarás viszont csak rombol bennünket belülről.

Nekem azonban szükségem van az újév alkalmából lefektetett célokra, hogy keretet adjanak az évnek, és legyen miért küzdenem az elkövetkezendő időszakban. Hogy elkerüljem a felesleges stresszfaktort, próbálom minél reálisabban, a képességeimhez és az aktuális igényeimhez képest felmérni és megfogalmazni ezeket a fogadalmakat, év végén pedig nem minden esetben az eredeti elképzelésemhez, hanem a magamhoz képest történt fejlődéshez viszonyítva értékelem az elért eredményeket.

Személyes célok

Stílusbeli kiteljesedés

Ebben a pillanatban azt hiszem, elégedett vagyok a stílusommal, de mivel éppen egy "átmeneti korszak" legvégén vagyok, sokat kell még erősítenem rajta. Nyilvánvalóan tudom, hogy a stílus belülről fakad, de úgy gondolom, sokat lehet rajta tudatosan fejleszteni.

Hogy konkretizáljam a célt: a címben leírt "kiteljesedést" elsősorban a ruhatáram átalakításával szeretném elérni, vagyis akkor tekintem teljesítettnek ezt a pontot, ha a gardróbom minden egyes darabja passzol majd hozzám.

Többet mozogni

Az előző évben ébredtem rá, hogy azok a mozgásformák, amelyeket a legjobban élvezek csinálni, az a jóga és a fitness. Amellett pedig, hogy ezeket szeretném rendszeresíteni a mindennapjaimban, szívesen kipróbálnék más sportágakat is, mint például a fallabda, kangoo jumps vagy valamilyen vízisport, esetleg harcművészet.

Feléleszteni a kreativitásomat

Úgy érzem, a suli teljesen kiölte belőlem a kreativitást, és ez tavaly nagy mértékben a blog és a fotózás rovására ment. Idén szeretnék kipróbálni olyan módszereket, amelyekkel ki lehet lábalni az alkotói válságból, illetve megpróbálni minél többet stimulálni az agyamat a különböző inspirációs felületekkel.

Alaposan felkészülni az érettségire

Ezen igazán nincs mit magyarázni. Nagyon szégyellném magam, ha nem jutnék be a kiválasztott szakomra, vagy nem lenne meg a felsőfokúm franciából, úgyhogy mostantól gőzerővel készülök a vizsgákra.

Elolvasni 80 könyvet

Tavaly is ugyanez volt a cél, de sajnos nem sikerült teljesítenem, úgyhogy újra megpróbálom. Még az érettségi ellenére is reális elvárásnak tartom, főleg, hogy az utóbb időben újra megjött a kedvem a maratoni olvasásokhoz. Legfeljebb majd az érettségi tantárgyaimhoz kapcsolódó köteteket keresek... :)

Összegyűjteni a lehető legtöbb pénzt

Rengeteg olyan kacatom van, amire nincs szükségem, és hosszú ideje arra várnak, hogy felpakoljam őket egy adok-veszek csoportba. Elsősorban az a cél, hogy mindentől megszabaduljak, ami számomra felesleges, de az is óriási haladás lenne, ha le tudnám csökkenteni a kiadásaimat, illetve ha az egész nyarat végig tudnám dolgozni. A pénz pedig a költözéshez és az egyetemi kiadásokhoz kell majd.

Blogos célok

Kreatívabb posztokat írni

Az alkotási válság sok esetben "vészbejegyzéseket" szült az előző évben, ami azt jelenti, hogy sok posztnak nem volt hasznos tartalma számotokra. Ezt szeretném idén kiküszöbölni kreatívabb, érdekesebb bejegyzések írásával.

Saját képeket használni a bejegyzésekhez

Az utóbbi időben elidegenedtem a stockfotóktól, és nem szeretem őket használni a bejegyzésekhez. Ez talán azért történt, mert azt vettem észre, nekem is sokkal jobban tetszenek azok a blogok, amik saját képekkel dolgoznak.

Fellendíteni a social mediát

Vagyis a Facebook oldalt és az Instagram fiókomat. A cél elsősorban az, hogy megérje nektek követni a többi platformot, de ezen kívül óriási lehetőségeket látok a közösségi médiában egy nagyobb távú célom megvalósításához.

Már említettem valahol, hogy az előző év végén kísérleteztem egy módszerrel, ami meglepően sikeres volt rövid idő alatt is, ezt tervezem fejleszteni és rendszeresíteni.

Számok

Csupán csak motivációként ahhoz, hogy minél többet foglalkozzak a különböző közösségi média felületekkel. :)
  • 300+ követő a blogon
  • 400+ lájk Facebookon
  • 1200+ követő Instagramon

Ti miket fogadtatok meg újév alkalmából? :)
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése