2019. jún. 2.

Nyári bakancslista 2019


Régen írtam utoljára szezonális bakancslistát, habár még mindig ugyanazt gondolom róluk, mint régebben: rendkívül hasznosak, hiszen keretet adnak az adott évszaknak, valamint segítenek észrevenni és megélni annak szépségeit.

Most azért is döntöttem úgy, hogy folytatom ezt a hagyományt, mert egy teljesen új szakasz kezdődik az életemben. A középiskolának vége, és ha minden jól megy, szeptembertől egyetemista leszek. Azonban amíg nem tudom biztosan a felvételi eredményét, úgy érzem, nem tartozom sehova, ezért minden eddiginél jobban szükségem van valamire, ami célt ad ennek az időszaknak, hogy addig se tartsam magam haszontalannak.

1. Pénzt keresni

Nem szeretek egész nyáron lazsálni, a pénzre pedig, amit most megkereshetek, nagy szükségem lesz a közeljövőben a költözéshez, illetve az egyetemi tandíjhoz (amennyiben felvesznek). Már jelentkeztem egy-két szuper állásra, viszont ha ezek nem jönnek össze, marad a diákmunka.

2. Beletanulni a háztartásvezetésbe

Mivel a középiskola mindenre megtanít, csak az életre nem, ideje bepótolni a hiányosságokat, és belekóstolni mindenfajta házimunkába, valamint ügyintézésbe. Bár valószínűleg szeptembertől még nem fogunk tudni összeköltözni az emberemmel, pláne nem saját albérletbe, szeretnék készen állni arra az esetre, amikor eljön ez az idő.


3. Fotózni

Még év elején célul tűztem ki, hogy átváltok a blogbejegyzésekben a saját készítésű fotók használatára, és ezt szerencsére sikerült is betartanom. Bár a képek minőségével általában nem vagyok elégedett, tudom, hogy csak elegendő gyakorlással lehet fejlődni, és ez megfelelő ösztönzés arra, hogy kézbe vegyem a kamerát. Az egyetlen, ami eddig hátráltatott, az az időhiány volt, ám hamarosan végre ez a tényező is megszűnik. Már tervezgetem is a fotósorozatokat.

4. Lefogyni

Nem tudom, a nyári meleg másra is ilyen hatással van-e, de engem borzasztóan fásulttá tesz, ráadásul az étvágyamat is elveszi. Elterveztem viszont, hogy megpróbálok a hátrányból is előnyt kovácsolni, és felhasználni ezt az utóbbit a már olyan régóta tervezgetett fogyásomhoz. Sportolni ugyanis egészen biztosan nem fogok (maximum egy légkondis teremben lennék hajlandó, de a bérleten is spórolok), így marad az a lehetőség, hogy lecsökkentem a kalóriabevitelemet.

5. Szanálni

Bár eddig több bakancslistában is szerepelt ez a terv, most, a költözés előtt különösen fontos - hiába nincs még meg a konkrét időpont -, hogy minden rendben legyen az életemben. Különösen a tárgyakra fogok koncentrálni ezen a nyáron, azon belül is az évek óta a a szekrényben aszalódó kacatokra, de a gépemen és a telefonomon is sürgősen rendet kellene rakni.


6. Turitúra

Már legalább egy éve tervezgetjük az egyik barátnőmmel, hogy fogjuk magunkat, és bejárjuk Budapest legjobb second hand üzleteit. A gardróbomra ráfér egy óriási felfrissítés, különösen a nyári ruhák tekintetében, ráadásul ő már ismer is egy szuper útvonalat.

7. Sorozatmaraton

Borzasztóan tájékozatlan vagyok a sorozatok terén, ami főleg annak köszönhető, hogy általában a régi kedvenceket veszem elő újra és újra. Ennek oka, hogy egyszerűen a csalódástól való félelem miatt nem merek mást elkezdeni annak ellenére, hogy lassan 100 tételt számlál a sorozatos várólistám.

Kommentben viszont várom az ajánlásokat! :)

8. Művelődni

Azaz annyi könyvet és cikket olvasni, kultuszfilmet és sorozatot nézni, blogot és hírportált böngészni, híradót hallgatni, zenét felfedezni, hírességet, influencert, YouTubert és Instagramert ismerni, amennyi csak ebbe a nyári szünetbe belefér.


9. Hajózni a Dunán

Ennek a pontnak semmi köze a múltkori balesethez (szerencsére ritkán történik ilyen szerencsétlenség). Csupán belegondoltam, milyen érdekes, hogy ültem már hajón a Balatonon, Prágában, Strasbourgban, a tengeren, a Tiszán, de a Duna, amit minden egyes alkalommal elragadtatva bámulok, hiába járok már 2 éve rendszeresen Budapestre, egészen eddig kimaradt.

10. Magyar városokat látogatni

Nyaralni a spórolás miatt idén sem megyünk, viszont egy pár száz forintos vonatjegyet egyáltalán nem sajnálok Székesfehérvárért, Esztergomért, Visegrádért, Tihanyért, Balatonfüredért vagy egyéb balatonparti városokért. Szeretném, ha ez a különleges nyári szünet egyben mozgalmas is lenne, és most már tudjuk az emberemmel, hogy nem a fesztiválozás a nekünk való program.


A ti nyári bakancslistátokon mi szerepelne? :)
  

6 megjegyzés:

 1. Több ponttal is rokonszenvezek: a dunai hajózás (nálam BKV hajó, mert már nagyon szeretném kipróbálni!), az egészségesebb életmód, illetve a városlátogatás nálam is szerepel. A sorozatok terén nem tudom, milyen műfajú áll közel hozzád, de nálam hatalmas kedvenc a Jane the Virgin (roppant szórakoztató és imádni valók a főszereplők), illetve rajongok a skandináv krimisorozatokért, úgyhogy innen a Bron-t (magyarul A híd), valamint a Trapped-ot javaslom. Az előbbi svéd-dán, az utóbbi izlandi. Mindkettő zseniális és baromi izgalmas a maga nemében. :) Magyarok közül pozitív csalódás volt az Aranyélet, és szintén szívcsücsök nálam A csak színház és más semmi, és az Egynyári kaland. :)

  Kíváncsi leszek, mi mindent sikerül róla megvalósítanod, sok sikert és szuper nyarat kívánok! :) (Ui. ha lesz bevált turis ajánlód, azt is megosztod? :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igenigen, egyébként én is a BKV-ra gondoltam, ha már van ilyen lehetőség. Ha szabad megkérdezni, te milyen városokat tervezel megnézni? Csak az ötletgyűjtés miatt... :) És köszi a sorozatajánlásokat, mindegyiknek utánanézek majd. ♥

   Remélem, azért a nagyját mindenképpen, ha már olyan régóta tervben vannak. :D Turis posztot pedig, ha van rá igény, nagyon szívesen csinálok.

   Neked is ugyanezt kívánom, sikerüljön minden, amit elterveztél! ♥

   Törlés
  2. Persze. :) Az idén Nyíregyházát céloztuk be, úgyhogy régi vágyam teljesül azzal, hogy bejárhatom a Sóstó Zoo-t is! ♥ Nyíregyháza környékén még egyáltalán nem jártam, szóval duplán izgalmas. :) Szívesen elmennék megnézni a Gül Baba türbéjét Budapesten, és jó lenne a saját szememmel is látni a Tabánt (ahol Böszörményi Gyula Ambrózy sorozata játszódik) - ezek eddig kimaradtak, és szuper lenne bepótolni egy BKV hajózással egybekötve. :) Zebegényben is rég jártam már, inkább csak átutazóban (én egyébként is Dunakanyar-beli lány vagyok, és rengeteg programlehetőség van arrafelé!), és simán el lehetne tölteni ott egy szép délutánt. Egyelőre ezeket tervezgettem be, de lehet, még más is felkerül a radaromra, ugyanis nagyon szeretek világot járni! :)

   Köszönöm szépen! :)) A turis posztra pedig részemről abszolút van igény! ;)

   Törlés
  3. A Gül Babás hely engem is nagyon izgat, a Dunakanyarhoz pedig felkeltetted az érdeklődésemet. :)

   Törlés
 2. Sorozatra én szívesen ajánlom az Odaátot, az egy majdnem egész nyaras program lesz :)
  Én is így vagyok, hogy nagyon válogatós vagyok sorozat terén és a régi kedvenceket szeretem a legjobban, de mióta elkezdtem ez lett a kedvencem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sokat hallottam már róla, népszerű sorozat, és csak azért nem kezdtem el, mert alapjáraton nem vagyok oda a vámpíros-vérfarkasos sztorikért... de úgy érzem, egy próbát mindenképp megér. :) Köszi az ajánlást!

   Törlés